Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
prosím o radu ohledně mé BT. Jsem tu nová a moc se v tom nevyznám.
Tento cyklus ji měřím poprvé a nejsem si vůbec jistá co a jak. Moje teploty po MS byly 36,4–36,6. 12DC a 13 DC teplota klesla na 36,5, poté 14DC 36,6, 15DC 36,7, 16DC 36,7, 17DC najednou 37,0 a dnes, 18 DC 36,9. Kdy myslíte, že byla ovulace? Nebo je ještě brzy na její určení?
Ještě dodám, že 10 – 11DC mě píchalo na vaječníku a 14DC jsem měla asi 3 hodiny silný tlak v podbříšku, jako bych tam měla balvan.
Předem díky za odpověď.
Myslím, že byla někdy mezi 14-16DC, ale těžko říct. Chce to naměřit aspoň tři cykly, aby ta BT měla potom nějakou vypovídající hodnotu a navíc je důležitá výsledná křivka a né hodnoty.
No to je těžký, je divný, že si měla po MS vlastně nejnižší teplotu.ovu by měla bejt posledním dnem nízkejch teplot, ale tady vlastně neni vidět co je nejnižší. Změr si víc cyklů jako píše Gabča a uvidíš. Měříš hned po probuzení, než vylezeš z postele viď? já mám trojfázovou křivku s tim, že se mi ty teploty fakt držej stejně i několik dní, takže krásně poznám, kdy byla ovu a saozřejmě podle grafu ![]()
Nejnižší teplota 36,4 byla 8DC, před tím, těsně po MS, byly teploty 6 a 7DC 36,5 a 9 DC zase 36,5. Myslela jsem, že po ovulaci se teplota zvedá min. o 0,2 stupně… Jsem z toho jelen
Jojo, měřím pravidelně hned po probuzení. Graf jsem zatím netvořila, říkala jsem si, že to zkusím poprvé bez něj. Jsem 4 měsíce bez HA.
@Leona5 vlastně v den ovulace by měla bejt teplota skoro nejnižší a nebo prostě posledníd den nízkejch teplot..já mám třeba v den ovulace 36,4 a hned na to další den 37,1..tělo se tak 6 měsíců čistí, tak tomu dej čas, kdyby ti to zůstalo na těch 37,tak by to bylo v cajku, ale že ti to zase kleslo, tak mě přijde, jako by ovulace neproběhla, ale to je jenom můj laickej názor, může to bejt blbost, když tě píchalo v břiše a tak..určo si to zapisuj do grafu on ti to tam ten program vykreslí. Já mám třeba graf na womenzone
@Zuzik86 Tak to máš ukázkovej vzestup po ovulaci. To je super. No, uvidíme, jak to tenhle měsíc dopadne a kdyžtak si od příštího cyklu zkusím dělat ten graf. Jinak cykly mám dlouhé kolem 28 dnů, tak jsem si myslela, že by ta ovu někdy kolem té poloviny být mohla, ale jak tak tady čtu, není to pravidlo. Chtěla jsem zjistit, jestli už „funguju“ ![]()
A na womenzone je třeba se registrovat?
@Leona5 Když máš cyklus cca 28 dnů, tak ovulaci budeš mít opravdu v té polovině. V podstatě je ovulace cca nějakých 14 - 16 dní před příchodem MS, podle toho, jak dlouhou máš luteální fázi (doba od ovulace do MS), ta by vždycky měla být totiž stejná - +, - třeba den, ale to opravdu zjistíš až z několika měření. Na grafy je dobré i Fertility, ale to je anglicky: www.fertilityfriend.com
Díky holky za vaše odpovědi. Na ty stránky mrknu. A můžu se ještě zeptat, jak dlouho trvalo vám, než se tělo srovnalo po vysazení HA? Jestli jste jí teda braly? S přítelem jsme se řekli, že tomu necháme volnej průběh, je nám jasný, že se miminko nepovede hned. Tak uvidíme. No, snad už příští cyklus bude jasnější.
Ještě jednou díky!!!
Ovulace u tebe byla urcite 16DC!
Ovulace probyha v posledni den nizkych teplot a ne v den nejnizsi teploty. To je u tebe 16DC. A to ze ti pak teplota malinko klesla vubec nic neznamena. Jak tu bylo psano dulezita je krivka a tu mas porad na teplotach poovulacnich. Jednodenni pokles vubec nic neznamena. Je to uplne normalni. Nekomu takhle teplota nahoru a dolu skace porad a ovulace normalne probiha. Takze pokud ti zitra neklesne teplota pod 36,6, ale bude porad kolem tech 36,9-37 a vic, tak ovulka byla opravdu 16 DC.
Tak to jsem na tu zítřejší teplotu zvědavá, protože pokud by opravdu ta ovulace byla 16 DC, tak jsme se do ní zrovna trefili. ![]()
@Leona5 píše:
Tak to jsem na tu zítřejší teplotu zvědavá, protože pokud by opravdu ta ovulace byla 16 DC, tak jsme se do ní zrovna trefili.
tak to drzim palce, i kdyz se rika, ze nejlepsi je sex 2 dny pred ovulaci. Ale mozna je to jen povera ![]()
Mam znamou, ktera byla na pohotovosti kvuli bolesti v podbrisku a tam ji rekli, ze zrovna ovuluje. Rikala, ze na to stihli vlitnout az 17 hodin po ovulaci a ted je tehotna.
Takze hodne stesti ![]()
Děkuju. Jsem trochu v rozpacích. Zrovna jsem si říkala, že by teď vůbec nevadilo, kdyby to neklaplo, protože dělám v září státnice a jsem z toho dost mimo
Čímž samozřejmě nechci říct, že bych nebyla ráda ![]()
@Leona5 jéé tak držim moc pěsti, třeba ani nebudeš muset měřit..já měřila jen tak pro sebe, nijak se nesnažíme
@Zuzik86 Já taky měřím jen pro sebe. Chtěla jsem zjistit, jestli všechno probíhá jak má po té HA. Napadlo mě, že se zeptám, protože jsem těm teplotám moc nerozuměla. Jsem zvědavá, jak to celý dopadne…
Ahoj holky, tak dnes teplota 36,8. Co si o tom myslíte? Může to být ovlivněný i tím, že jsem měla přes noc otevřený okno a bylo mi chladno? Díky