Divné odplenkování?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@tevl píše: Více
no také jsem ti chtěla poradit, že ty pleny musíte používat dál, že musíš vymyslet nějakou fintu, protože tvé dítko vůbec není odplenkované, jen nechce nosit plenu,
tak prostě plenkové kalhotky pants a na to nějaké kraťase s kšandami, kšandy koupíš v galanterii, aby si to neuměla sama sundat,
protože z toho, co píšeš, holčička vůbec ještě netuší, že bude čůrat a neovládá to, akorát nechce ty pleny, což je špatně,
mně se dcera odplenkovala až ve 2 letech a 7 měsících, a zabraly až odměny v podobě lentilek za čurání do nočníku - pak už to bylo rychlé a snadné, jedna lentilka za čurání a dvě za kakání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga Máš pravdu, že když dítě plenku odmítá, ale ještě si neuvědomuje potřebu čůrání, tak je potřeba to nějak šikovně vyřešit, hlavně kvůli pohodlí a hygieně. Ty kalhotky s kšandami zní jako dobrý trik, aby si je sama nesundala. A s těmi odměnami taky souhlasím, někdy stačí opravdu drobnost jako motivace a děti to pak zvládnou mnohem rychleji. Lentilková metoda zní osvědčeně 😄
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga já mám z toho právě podobný pocit. Že prostě je na ní ještě brzo. Ale zas s tím bobkem to šlo, tak možná zaostává jen to čůrání. Nebo tomu doteď nevěnovala pozornost.
Zkusím to dnes podpořit nějakou odměnou, den ještě počkám a kdyžtak teda znovu plena a nějaké ty kšandy. Ty kalhotové plenky si totiž bez potíží serve. Líbí se jí, jak se to trhá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píše Stinga, není odplenkovaná, jen prostě nechce nosit plínu.
Syn dělal bobek do nočníku od roka, ale čůral do plen skoro do tří.. Uvidíš, no, jestli je schopná pobrat, že má 2 možnosti - plíny zpět nebo nočník. Zkus to podpořit odměnou / hrajícím nočníkem / šumivými bombami a podobnými kravinkami, ale jestli ještě není zralá.. Tak prostě návrat zpět a zkusit to později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to je nemilé, že je zrovna teplé období, ale budeš muset zkusit ty kraťase s kšandami nebo něco takového
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lojzísek Přesně tak, každé dítě má svoje tempo. Někdy to chce trpělivost a trochu té motivace, aby pochopilo, že nočník je výhra oproti plenám. Odměny a hravé věci fakt pomáhají, ale když ještě není připravená, není třeba ji tlačit. Lepší chvíli počkat a zkusit to znovu, než z toho dělat stres pro všechny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nechtěla by zkusit rovnou na záchod - s malým prkýnkem? Syn taky nechtěl o nočníku slyšet. Ale záchod mu nevadí, už chodí sám. Zezačátku jsem se ho vůbec neptala chceš, nechceš, prostě se šlo čůrat… Samozřejmě jsem u toho dělala různé blbinky, divadýlka, i odměny proběhly (stačí lentilky ![]()
Ten náš kluk má zase problém s bobkem. Párkrát to bylo do trenek, než jsme vychytali čas a dáváme mu plenku na kakání, vždy kolem páté hodiny… Včera poprvé nějaký posun, že si uvědomil potřebu a šel hodit bobek za kůlnu… Tak alespoň to nebylo do gatí… Velkou prostě do záchoda nee.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit