Divný režim mojí maličké

11
20.9.23 10:20

Divný režim mojí maličké

Zdravím

Aktuálně mám 8. týdenní holčičku. Mám několik dotazů jelikož se jedná o moje první dítě tak doufám že dostanu rady od vás zkušenějších.

Naše situace začala vcelku brzy, již ve dvou týdnech. Malinká spinká v noci krásné, 6hodin v kuse. Následně 3 hodiny a poté 2 hodiny bez přerušení. Ve dvou týdnech měla ty 3h 2× ale teď už jsme jen na jedné 3hodinovce.

Aktuálně tedy vstáváme cca ráno 9-10 kdy přebalíme, nakrmíme, chvilku cvičíme, hrajeme si a cca po hodině už na ni vidím že je unavená a šla by spinkat. Standardně spinkáme u prsu, vysvětlím později proč. Takže připojíme k prsu. Chvilku pije ještě co nestihla dobumbat před hodinou, u toho je dost akční s ručičkou i nožičkami a dosti vokální, jako když si já něco stěžuje. Cca po 10 minutách mi usne a spinká a tady nám začíná boj. Spinká max 10-15 minut. Extra 10 pokud zůstane připojena k cecíku. Tímto stylem jedeme do večera do 10 hodin.

Kolem 4-6 odpoledne většinou začíná ještě i kojící maraton. Chce být u prsu doslova nonstop a ne jen cumlat ale saje. U toho sání mi usne na 5 minut a pak saje znovu. Nicméně od rána od těch 10 do večera do těch 10 jestli dohromady naspinká 2 hodiny tak je to hodně.

Problém je že vidím že je opravdu unavená. Večer kolem 8 už je doslova nervní že chce spinkat, nemůžu ji dát z rukou jinak hned pláče.

Máme nosítko i kočárek. Dříve cca před 2 týdny v tom usínala normálně teď už ani tam ne. V tom nositku ještě občas na krátko ale musím s ní chodit třeba půl hodiny, hodinu.

Ten spánek takto máme posledních 6 týdnů a to krmení nějaké 3-4 týdny.
Doslova jsem musela v noci začít odsávat abych měla na večer lahvičku protože moje bradavky jsou úplně ožužlaný a vytahaný.

Koliku nemáme. Prdíky máme jen občas když já něco špatného sním ale s tím nám pomáhá simethicone a cvičení. Stolici máme také bez problémů malinká se už naučila zatínat bříško a dost sebou šije. V podstatě tu není nic co by nám bránilo přes den spinkat ale prostě nespinkáme. S tím krmením taky nevím co s tím. Mléka mám dost a malá prospívá hodně. Myslela jsem že je to kvůli růstovému spurtu kdy se snaží zvýšit produkci mléka ale trvá to už 3 týdny minimálně takže tím to asi nebude.

Děkuji všem za rady a info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3082
20.9.23 10:35

Tak podle toho co píšeš, když se to sečte, tak má za den naspáno přesně kolik má podle tabulek mít - cca 14 hodin.
Napadá mě jedině zkoušet hlídat bdělá okna a prodlužovat je.
Moje děti třeba nikdy nespaly tolik hodin v kuse dřív, než po roce, takže mám zkušenost zase jinou.
Takže mi to připadá, jako příliš dlouhá šnúra dlouhých spánků a pak odpoledne má naspáno a už nezabere.
Další věc je, že s tím málokdy člověk něco udělá a musí to jen přečkat a vyhlížet změnu (která určitě časem přijde : ) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12865
20.9.23 10:55

Já bych se to nesnažila nijak,,manuálně " upravit, protože režim se bude měnit různě v závislosti na vývoji, za týden to může být zas jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7730
20.9.23 10:57

Mi tak spala dcera max. 15minut přes den.. nebyla ale tedy přisatá na prsu celý den. Měla dudlíka. Nikdy nespala dýl až tak kolem 5m cca to pak už byl i hodinový spánek postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.9.23 10:59

V kocaru nespi? Nositko, auto?
Spi jen na prsu s prsem v puse?

Ja bych ji v tomhle veku fakt uz naucila odpojovat. Napije se, usne, odpojit.
A tak furt dokolecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37284
20.9.23 11:01

Jo dcera byla to stejne, spala jen u prsa, vždycky tak 10 minut a zas koukala. Nedala se odložit, musela sem ji mít na rukách nebo v nositku a chodit. Kojila se taky skoro non stop, to všechny moje děti. Časem z toho vyrostly no :nevim: já bych zkusila zrušit ty dvě hodiny spánku ráno do 9-10 a vstát normálně třeba v 8 a začít ten režim dřív, ze se i dřív unavi a usne třeba před obědem na delší dobu :nevim: a taky dávat teda spát večer dřív, proč jde v 10, když je unavená už v 8?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.9.23 13:35

@Kryptozoo to já měla za to nebo alespoň všude píšou že vzhůru max tak 5h. No asi nic teda. Ale že by to takhle měla už někdy od 2-3 týdne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.9.23 13:36
@KKK85 píše:
Mi tak spala dcera max. 15minut přes den.. nebyla ale tedy přisatá na prsu celý den. Měla dudlíka. Nikdy nespala dýl až tak kolem 5m cca to pak už byl i hodinový spánek postupně.

Zkoušela jsem dudlíka, nevezme mi žádného tak nevím. Jinak přesně jak píšete, přes den mi nespinká více jak 15 minut ale přitom je fakt unavená. Zívá, klíží se jí očíčka, pořád si je mne, a k večeru je už i nevrlá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.9.23 13:39
@Lucie_Sx píše:
V kocaru nespi? Nositko, auto?
Spi jen na prsu s prsem v puse?Ja bych ji v tomhle veku fakt uz naucila odpojovat. Napije se, usne, odpojit.
A tak furt dokolecka.

V kočárku mi spala tak před měsícem, když nám byl měsíc. V nositku teď občas ale to se musím pohupovat, houpat, drncat atd. Jen chůze nestačí. Auto nemáme ale když jezdím po městě v Uberu tak občas usne ale jak dorazíme je zase vzhůru. A ano, usne jen připojena k prsu. Večer přesně jak píšete, odpojím a spí ale přes den to nefunguje. Přes den spí max 15 minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.9.23 13:41
@Kriss Tina píše:
Jo dcera byla to stejne, spala jen u prsa, vždycky tak 10 minut a zas koukala. Nedala se odložit, musela sem ji mít na rukách nebo v nositku a chodit. Kojila se taky skoro non stop, to všechny moje děti. Časem z toho vyrostly no :nevim: já bych zkusila zrušit ty dvě hodiny spánku ráno do 9-10 a vstát normálně třeba v 8 a začít ten režim dřív, ze se i dřív unavi a usne třeba před obědem na delší dobu :nevim: a taky dávat teda spát večer dřív, proč jde v 10, když je unavená už v 8?

Jo to se musíte zeptat ji. Oba je unavená už v 11 dopoledne ale prostě více jak 15 minut nespí. Ihned se probudí. A nevím proč až v deset. Kolikrát už se mi stalo že jsem vytuhla před ní. To už odsávám i mléko aby měla lahvičku. Tu dostane cca v půl 8, někdy dříve podle toho jak mám energii a stejně je ještě vzhůru do 10 a tahá prsa, tak napůl. Napůl tahá napůl cumlá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24803
20.9.23 13:48

Mě třeba spí přes den syn jen v nosítku, občas v autosedačce, kočárku - ale vše musí být v pohybu. Jak přibírá? Nemá prostě hlad? Zkus šátek a skákat na míči. To je u nás nejlepší ;) večer usne u prsa po sedmé, několikrát se v noci budí, vstává po šesté. Ty denní spánky teď dohromady netuším. Je to třetí dítě a prostě to není čas sledovat.

Hodně dudá prso, když ho bolí břicho. Jsme na dietě - ABKM, vejce…ono to může Fakt být i bolest břicha. Někdy to ty miminka schovávají i za časté pití a protivnost. Stoprocentně zajděte na fyzioterapii. ;) U nás nesnesl kočárek skrz vysokou dráždivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.9.23 13:53
@anavi13 píše:
Mě třeba spí přes den syn jen v nosítku, občas v autosedačce, kočárku - ale vše musí být v pohybu. Jak přibírá? Nemá prostě hlad? Zkus šátek a skákat na míči. To je u nás nejlepší ;) večer usne u prsa po sedmé, několikrát se v noci budí, vstává po šesté. Ty denní spánky teď dohromady netuším. Je to třetí dítě a prostě to není čas sledovat.Hodně dudá prso, když ho bolí břicho. Jsme na dietě - ABKM, vejce…ono to může Fakt být i bolest břicha. Někdy to ty miminka schovávají i za časté pití a protivnost. Stoprocentně zajděte na fyzioterapii. ;) U nás nesnesl kočárek skrz vysokou dráždivost.
Šátek zkusím sehnat ale ten nic si budu muset nechat dovézt z ČR. Fyzioterapie tady opravdu nebude ale bříško nevím jestli bude problem. Prdíky máme ale od těch si umíme ulevit a ano u těch mi sice pláče ale jak se vyprdime tak pohoda. Kakání se už naučila tlačit a máme pravidelně každý den. Jinak nás nic netrápí. Nevrla je akorát večer jak už je extra unavená.
Jinak v noci se mi ani nebudi. Já mám budíka po 3h kdy odsávám, následně po dalších 3 hodinách kdy ji budím na krmení a pak opět budíka po 3 hodinách, opět budím a až pak se vzbudí sama cca po 2hodinach
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
20.9.23 14:00

Je nutné to množné číslo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
20.9.23 14:03
@Marmarram píše: