Divoké 10ti denní miminko

Anonymní
21.9.23 04:38

Divoké 10ti denní miminko

Ahoj, máme doma miminko (10dní). V porodnici o něm člověk nevěděl. Spinkal, brečel, kakal a jedl ale v klidu. Jak jsme přišli domů, byli dva dny klid a pak to začalo. Skoro nespí. Když už tak 10 min. Musím být pořád u něj, jinak brečí/kňourá.
Zlobí nás bříško, ale to má jen občas záchvaty. Při kojení sebou mrská, vydává zvuky. Jsem hrozně unavená, potřebuju spát já i manžel. Nevím, co si počít. Někdo mi říkal o růstovém spurtu, ale dnes je to už 4tý den. Sápe se po dudlíku i po mně, jako kdyby měl hlad, ale nejspíš nemá- kojím podle něj a mléko mám. Zkoušelaa jsem jeden den i um a choval se stejně. Jsem zoufalá poraďte prosím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4166
21.9.23 05:41

Je to normalni. Musite se stridat. Jeden spi, druhy nosi. Jen obdobi. Samozrejme k lekarce muzes pro klid zajit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.9.23 05:51

Vem dite, zalez si do postele, lehni na bok, napoj na prso a spi. Jednou za cas prehod dite na druhou stranu a spi dal. Pokud nemas dalsi dite nebo nekoho, o koho se musis nutne starat, tak je to to nejlepsi, co muzes v sestinedeli udelat :nevim:
Jo a porid si satek nebo vhodne nositko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
21.9.23 06:15

Bohuzel, celkem normalni stav. Mimino chce tebe. To prejde, casem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
21.9.23 06:26

To me pobavilo ten nazev, prej divoke miminko. Predstavila jsem si Chuckyho.
Klid, doporucuju postup jako Beruska9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
21.9.23 06:58

Musíš si zvyknout nespat, pak to bude lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
21.9.23 07:08

Normalka :hug:. Mam tri deti. To prvni se nesrovnalo ani po sestinedeli, chovala se podobne skoro do roka. Prostredni melo prehozenou noc a den do 2r. Az nejmladsi bylo cca do roka za odmenu, pak zacalo chodit :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19272
21.9.23 07:40
@Anonymní píše:
Ahoj, máme doma miminko (10dní). V porodnici o něm člověk nevěděl. Spinkal, brečel, kakal a jedl ale v klidu. Jak jsme přišli domů, byli dva dny klid a pak to začalo. Skoro nespí. Když už tak 10 min. Musím být pořád u něj, jinak brečí/kňourá.
Zlobí nás bříško, ale to má jen občas záchvaty. Při kojení sebou mrská, vydává zvuky. Jsem hrozně unavená, potřebuju spát já i manžel. Nevím, co si počít. Někdo mi říkal o růstovém spurtu, ale dnes je to už 4tý den. Sápe se po dudlíku i po mně, jako kdyby měl hlad, ale nejspíš nemá- kojím podle něj a mléko mám. Zkoušelaa jsem jeden den i um a choval se stejně. Jsem zoufalá poraďte prosím.
Úplně normální. Byl v tobě s třičtvrtě roku a prostě chce mámu. Je to jediný co doteďka znal. Já jsem první 4 měsíce pouze nosila v šátku na všechny spánky a jelikož novorozenec spí prakticky každou hodinu tak jsem ji na sobě měla nonstop. V kočárku vůbec být nechtěla a bylo to šílený a najednou od 5. měsíce byla schopná alespoň první ranní spánek usnout v jedoucím kočárku. Nesměla jsem zastavit jinak byla hned vzhůru. Jestli potřebuješ, tak dej klidně dudlík. Nemám v okolí žádný mimino, který mu by to ublížilo nebo pak měli problémy s kojením a mlíkem. Kamarádka dávala už v porodnici a obě holky kojila asi do roka půlku. Já jsem dala taky když přišel kluk z porodnice a kojila jsem jak jsem chtěla do 10 měsíců. Holka dudlík nikdy nechtěla a kojím taky podle toho jak chci zrovna já a už je to víc jak rok. O tom jak dudlík strašně škodí při kojení jsem četla snad jenom tady nebo někde na stránkách kojících matek a kdoví čeho všeho. Jako u někoho to možný je, ale nebrala bych to jako dogma co prostě musí být.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.23 07:44

Zavinout, pořádně by nestačilo?

• Citovat
  • Upravit
19272
21.9.23 07:46
@beruska9 píše:
Vem dite, zalez si do postele, lehni na bok, napoj na prso a spi. Jednou za cas prehod dite na druhou stranu a spi dal. Pokud nemas dalsi dite nebo nekoho, o koho se musis nutne starat, tak je to to nejlepsi, co muzes v sestinedeli udelat :nevim:
Jo a porid si satek nebo vhodne nositko.

Tady bych vypíchla hlavně to vhodné nosítko aby byl ergonomické a neničilo tělíčko. Určitě jít buď do specializované prodejny pouze pro nosítka nebo se poradit ve facebookové skupině. Nešla bych shánět nositko do obchodu kde prodávají kočárky autosedačky oblečení hračky plíny a já nevím co všechno na jednom místě. Prodavačky většinou ví prd. a nabídnu prostě něco se značkou co je ve výsledku špatně nastavitelné a může děťátku zničit i páter. Nejlepší je ze začátku šátek klidně pevný vázat se naučíš během chvilinky, protože dítě navazuješ několikrát denně. Já vázala klidně šestkrát 7 krát denně na spánek na úklid na vaření prakticky na všechno. Pevný šátek využiješ klidně do 3 let, pokud váhově dítě uneseš. Nosítko je potřeba volit podle velikosti dítěte a nějaké univerzálnější vychází cca od 3 měsíců to znamená od velikosti 68 nebo pak pro novorozence, ale to je použití max do půl roku, protože pak už to většinou nesedí a nedá se nastavit na větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
21.9.23 07:48

Taky potvrzuju, že je to úplně normální. Děti bývají v porodnici spavé a až doma začíná tóčo. Měla jsem doma totéž, zklidnilo se to cca po třech měsících. Dětská doktorka mi říkala, že je to součást adaptace na život „venku“ (myšleno mimo dělohu) - pro novorozence to není jednoduché, ale nakonec si zvyknou. Jak píšu vždycky, s dětmi je všechno jen fáze. Zvládly ti miliony matek před tebou, zvládneš to taky. A UM bych nedávala, když nemáš problémy s kojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12008
21.9.23 08:12

Ještě bych doporučila zkusit jak už tu někdo psal pevně zavinout..žádná rychlozavinovacka ale klasická šněrovací…nebo pomocí větší látkové pleny chytit ručky..a bílý šum..buď přímo nějaký strojek a nebo aplikace v telefonu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
21.9.23 10:09

Zkus zavinovačku, spát u prsa (kojit v leže). Je úplně normální mít neodložitelné miminko ❤️za mě než nosítko bych zkusila elastický šátek. Fakt se do něj váže hezky. Seženeš ho bazarový třeba za pětistovku. Vůbec se toho nemusíš bát. Na tak malé miminko je to mnohem lepší. Super je gymnastický míč. Tahle kombinace je bomba. Pomalu zkoušet kočárek a uvidíš. Hlídat dítku trochu bdělá okna, aby se nepretahlo.

Jinak já mám teď třetí miminko. Od začátku ho trápilo břicho, pořád nespokojený, mléka hodně. Teď jsou mu tři měsíce. U nás pomohlo zavést dietu ( ABKM, vejce - měl prostředni syn). Pak zajít na fyzioterapii (dráždivý, nestabilní na podložce po šestinedělí, kýla). Ale i tak je to hodně kontaktní dítě. Teď jsme ukončili vojtovku a na tom břiše prostě dělá kraviny. Chce se hýbat. Nechce jen koukat. Chce pozornost, povídat si. Pod hrazdičkou je chvíli. Takže všechny denní spánky je u mě v šátku, v noci potřebuje zavřít do ložnice a mít klid na usnutí. První syn potřeboval taky pozornost. Zlepšilo se to jak se začal hýbat. ;) Tak to jen aby jsi věděla, že v tom nejsi sama a co vše jde ještě zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí