Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
8 let? Kolik vam je? Mate za sebou uz nejaka vysetreni? Po tak dlouhe dobe bude nekde problem.
@TerezaPetr tak v CAR a na vsech vysetrenich vcetne imunologie jste snad uz byli, ne? Tady po takove dobe meli lidi stopro uz IVF a podobne… nebo na co cekate?
@Issabell28.
23let přítel o 12 let straší…neříkám že v 15 jsem chtěla dítě jo aby si to zas někdo neprevzal
.. Já chodím klasicky ročně na gyndu. Na žádném m vyšetření jsme nebyli
Měli jste jít už po jednom roce snažení na vyšetření. My čekali 2 roky a další 3 roky to trvalo než jsem za pomocí lékařů otěhotněla. čí budete starší tím máte menší šanci, že otěhotníte.
A celých 8 let se nechtanite? Tam asi bude určitě problém, ale to z běžného vyšetření na gynde nepoznají.
@TerezaPetr takže se snažíte jak dlouho?? Cca po roce se to začíná řešit i mimo tvou gynekolozku. Měla by ti poradit a dat doporučení na genetiku, případně imunologii. Závisí na výsledcích z genetiky, také době snažení a případně na předchozích neúspěšných tehotenstvich. Manžel po půl roce spermiogram, já po dalším půl roce laparoskopie a hysteroskopie, pak neúspěšné IUI, pak IVF se špatným koncem, pak hned genetika, po nulové hodnotě HCG imunologie, kde zjistili příčinu. U nás celkem 3 roky včetně lékařů.
Tomu nerozumím. Chtěla jsi dítě už v 15? Máš aspoň taková ta běžná vyšetření jako je štítná žláza, hormonální profil, hladina prolaktinu…? Jinak si najděte CAR (centrum asistované reprodukce), začněte spermiogramem a kolečkem vyšetření. Zřejmě to úplně samo nepůjde - je ale také samozřejmě možné, že je někde jen nějaký malý problém a až ho prošťouchnete, půjde to…
Víš, jestli máš ovulaci? Zda se snažíte ve správné dny? Opravdu snažení se považuje, když je styk obden nebo když si je člověk opravdu jistý, že nemíjí ovulaci… U nás to byl rok…
Tak určitě nemáte nechráněny sex 8 let. Takže jak dlouho se tedy snažíte?
@TerezaPetr no, takze od 15 se zrejme ne ze nechranite vubec. Spis napis pravdive informace ![]()
No, tak tomu nemůžeš říkat 8 let snažení. My jsme spolu byli taky 8 let a nic, ale nesnažili jsme se, měli jsme přerušovaný sex a když jsme si teda řekli, že to zkusíme naplno
tak to vyšlo na první dobrou
Myslím, že kdyby jste se snažili 8 let tak to řešíte s dr.. ![]()