Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Maky.p píše:
Z mé zkušenosti - čaj Kontryhel, cvičení dle Mojžíšové, akupunktura. Tohle mi tak nějak spravilo cyklus a snad naskočila i ovulace. Pak třeba kapky Gynex hodně doporučují, ale ty jsem nezkoušela..
Aha, děkuji, určitě vyzkouším. Mám i známou, která dělá masáže Shiatsu, možná mi taky pomůže. A ty jsi kvůli dlouhému cyklu měla problémy s otěhotněním?
No, mám je pořád
I když cyklus se mi zkrátil na 23 dní kvůli Utrogestanu, ale nevím, jestli probíhá ovulka. Jak jsem začala cvičit a chodit na akupunkturu, tak mi grafy ovulku vyhodnotily ![]()
Ahoj holky, já měla taky dlouhé a nepravidelné cykly, strašně jsem to řešila i s doktorkou, a ta mi nasadila dulphaston, brala jsem ho skoro rok a myslela jsem si, že určitě musím otěhotnět. Zkoušela jsem i umělé.Nakonec jsem vysadila a řekla si, že kašlu na umělé hormony, asi rok a půl mi trvalo než se mi aspoň trochu upravil cyklus a ustálil se na 34-37 dní. Začala jsem testy zjišťovat ovulaci a zjistila, že ji mám až 21. den cyklu. Což vlastně znamenalo, že celý ten rok s dulphastonem jsme se snažili zbytečně, protože se začíná brát 16.dc a když máte ovulaci později, tak neproběhne.Teď po 4 letech jsem otěhotněla, bez hormonů a lékařů, ale souhlasím s cvičením a bylinkami, určitě neuškodí. Jak už bylo řečeno, s dlouhými cykly je to časově i psychicky náročnější, ale nejste v tom samy!!
Takže nejlepší bude prvně zkusit přírodní čajíčkovou variantu. Asi bych si měla zkusit i Ovu testy, abych zjistila, jak na tom jsem ![]()
Určitě, bumbej si čajíčky a zkoušej ovulační testíky a pozoruj sama sebe, časem zjistíš, že i sama na sobě bez testíku poznáš, že ovuluješ. Hlavně žádné stresování, ono to vyjde, i když ne třeba hned ![]()
Já jsem se asi ještě ani úplně neodhodlala, vždycky si říkám, že už bych hrozně moc chtěla, a když k tomu má dojít, z nějakého důvodu nakonec couvnu
mám strach, že to dopadne špatně? nebo mám spíš strach, že to finančně nezvládneme? Bojím se že to vyjde hned napoprvé, a bojím se že to budu odkládat a nakonec to bude dlouho trvat než se to povede… ach jo poslední dny jsem opravdu jako rozdvojená osobnost ![]()
Tubinko, zakaž si tyhle věci řešit, pokud máš vedle sebe partnera, na kterého se můžeš spolehnout, tak nefárej a pusť se do toho, vzhledem k tomu cyklu tě asi čeká dlohá cesta
Já věřím, že všechny věci v životě jsou předem již dané, takže jestli jsi připravená, otěhotníš hned , jestli ne, tak to příjde v ten správný čas. Strach máme všichni, je to dané tím, že je to úplně něco nového, ale věř, že každá situace, i ta finanční, se vždycky nějak vyřeší, ale nemá cenu to plánovat dopředu, všechno bude stokrát jinak.
švestka píše:
Tubinko, zakaž si tyhle věci řešit, pokud máš vedle sebe partnera, na kterého se můžeš spolehnout, tak nefárej a pusť se do toho, vzhledem k tomu cyklu tě asi čeká dlohá cestaJá věřím, že všechny věci v životě jsou předem již dané, takže jestli jsi připravená, otěhotníš hned , jestli ne, tak to příjde v ten správný čas. Strach máme všichni, je to dané tím, že je to úplně něco nového, ale věř, že každá situace, i ta finanční, se vždycky nějak vyřeší, ale nemá cenu to plánovat dopředu, všechno bude stokrát jinak.
To máš určitě pravdu, jen jsem hlavně řešila jak to mám v práci s odpracovanými dny, abych měla nárok na mateřskou a rodičovský příspěvek abych ho nedostala automaticky na 4 roky… mám totiž pracovní smlouvu na dobu určitou, tak ať potom nejsem úplně zahnaná do kouta ![]()
Máš pravdu, že to by byla určitě škoda, tak prostě jen vysaď prášky, jestli teda bereš, bumbej čajíčky, zkoušej testovat ovulaci, zjisti jak se tvoje tělo chová a s chlapem si dávejte pozor. Minimálně aspoň zjistíš, jestli je vše o.k., trochu připravíš tělo a až si budeš v práci jistá, tak na to vletíte.
švestka píše:
Máš pravdu, že to by byla určitě škoda, tak prostě jen vysaď prášky, jestli teda bereš, bumbej čajíčky, zkoušej testovat ovulaci, zjisti jak se tvoje tělo chová a s chlapem si dávejte pozor. Minimálně aspoň zjistíš, jestli je vše o.k., trochu připravíš tělo a až si budeš v práci jistá, tak na to vletíte.
To jo, na tom už jsem začala pracovat, prášky neberu už více než rok, a dáváme si pozor, zatím mám za sebou tedy jen ten jeden samovolný potrat, ale od té doby mi doktorka říkala, že jsem v pořádku, jen tu ovulaci bych si asi měla začít hlídat, ať pak nejsem překvapená. Už se ale těším, až se odhodláme, a budeme se snažit ![]()
Ahoj
v listopadu jsem nedostala menstruaci byla jsem u doktora na vyvolávačce a dostala menstruaci pět dní po injekci. ale pak jsem dostala menstruaci až po 35 dnech- tedy 35dc. vždy jsem měla 28 dc. myslela jsem že se to už příště srovná jelikož mi jsem byla opět u doktora a ten mi řekl že už je vše v pořádku ale dnes jsem 28dc a menstruace zase nedorazila znamená to že ted budu mít ty cykly po 35 dnech? omlouvám se asi za blbej dotaz ale moc se v tom nevyznám nikdy se mi to totiž nestalo děkuji ![]()
@Anonymní píše:
Ahojv listopadu jsem nedostala menstruaci byla jsem u doktora na vyvolávačce a dostala menstruaci pět dní po injekci. ale pak jsem dostala menstruaci až po 35 dnech- tedy 35dc. vždy jsem měla 28 dc. myslela jsem že se to už příště srovná jelikož mi jsem byla opět u doktora a ten mi řekl že už je vše v pořádku ale dnes jsem 28dc a menstruace zase nedorazila znamená to že ted budu mít ty cykly po 35 dnech? omlouvám se asi za blbej dotaz ale moc se v tom nevyznám nikdy se mi to totiž nestalo děkuji
28 dní je ideální stav, ale málokdo to tak má. 35 dní je ještě dobrý, já měla cykly 45 dní ![]()
Uvidíš kdy uvidíš kdy to dostaneš. Jestli se tí to ustálí na 35 dnech tak je to ok. Jestli ne tak uvidíš a poradila bych se s dr. Já měla teď naposled 50 dní ale já to nijak neřeším. Nemám ovulaci a cykly jsou dlouhé. I 60 dní