Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holčiny, svůj dotaz směřuju hlavně na úspěšné těhulky. S přítelem se snažíme o miminko a zajímalo by mě, co jste těhulky dělaly bezprostředně po oplodňujícím styku. Ráda bych věděla, jestli jste zůstaly potom v klidu ležet, nebo naopak hned šupajdily do koupelny. Případně, jaké polohy byste doporučily. Chtěla bych vědět, jestli když jdu hned do koupelny a tím pádem ze mě téměř vše vyteče, jestli si nesnižuju své šance na minimum. prosím napište mi své zkušenosti.
Nu těžko říct, co doopravdy funguje, ale logicky mi připadá dobré zůstat chvíli ležet.
Taky jsem slyšela tuhle radu:
Po styku si zavést čistý prst do pochvy a prstem nabrat sperma a dostat ho na čípek.
Nejlépe nic ![]()
Oplodnění prý může bránit lubrikační gel - nezabránil.
Nohy do vzduchu jsem zdvihala jen jednou a nepomohlo to - a to byl přesně ten správný okamžik O a den D.
Asi bych se nešla sprchovat a pokud nemusím, ani vyčůrat. Vše proběhlo před spaním, takže usnout v manželově či přítelově náručí je myslím nejlepší postup.
No mi když jsme trořili Honzíka(trval 3/4roku), tak jsme si podkládala zadek polštářem už při souloži a pak ještě v klido cca 10-15min. ležela s nohama nahoře opřenýma o zeď. Ale jestli to pomohlo tak to nevím, teď už jsem nic nepodkládala, nic nezvedala a šupajdila do sprchy a čekáme třetí, tak těžko těžko říct…
Ja jsem obcas hodila nohy nahoru jako do svicky a oprela o zed. Ale ne vzdy.Hodne stesti!
Nohy nahoru, pul hodiny nevstávat. Slyšela jsem, že prý nej poloha je kočičí hřbet a v ní chvili vytrvat. Dále potom spermiím usnadnit cestu - sperma si posunout na čípek (vleže). To jsem přímo já nedělala, ale mám to pročetlý z ruzných dizkusí ruzně po internetu. Mě stačilo jen nevstávat ![]()
Jak posunout na čípek?? Prstem omatlaným spermatem ošmatlat čípek
Usnadní jim to cestu ![]()
No já nohy nahoru nedávala a šla se hned umejt a pak celou dobu hýřila apod. a světe div se, po X letech snažení a dělání možného i nemožného, po 3 IVF a různých peripetiích jsem těhule ![]()
Já jsem tedy půl roku zkoušela snad vše, co jsem vyčetla (polštář, prstíčkovou metodu, stojky..atd…) a bez úspěchu a teď na dovolené, jsme měly jakousi rychlovku, po ní hned do sprchy a pak hned na tůru po městě a jsem teď v 6 týdnu…tak nevím… ![]()
kamiŠ píše:
Jak posunout na čípek?? Prstem omatlaným spermatem ošmatlat čípekUsnadní jim to cestu
No já nohy nahoru nedávala a šla se hned umejt a pak celou dobu hýřila apod. a světe div se, po X letech snažení a dělání možného i nemožného, po 3 IVF a různých peripetiích jsem těhule
Tak ti moc gratuluji, to je teda štestíčko, že to takhle krásně přirozeně vyšlo ![]()
lucialinka píše:
Jak posunout na čípek??
Přesně jak psala KamiŠ. Omatlat čípek spermatem
![]()
Já bych žádný extravagance s ošaháváním čípku nedělala, ale chvíli po akci ležet se určitě doporučuje. Připadá mi to i přirozené. U nás podvakrát úspěch 3.měsíc.
Holky vykaslete se na stojky a chytani prstama.Pokud budete mit otehotnet,tak otehotnite i kdyz se pujdete hned umyt.Proste pro svuj dobrej pocit bych akorat chvili lezela a pak se sla umyt.Nic vic.Ono si to tam uz poradi…Pak se akorat zbytecne stresujete a tim padem se jeste vic blokujete.Nemyslim to zle, taky jsem si na prvni musela pockat nejakou dobu.Lucka