Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No však já psala jen své poznatky, co jsem kde vyčetla. At si to Romik už přebere sama, co bude dělat. Jasně- psychika hraje hodně, ale než na to snažilka přistoupí je schopná udělat cokoliv ![]()
to je pravda kykoušku,já jen říkám že nic nepomůže jen ta psychika,s tím taky ted valčím ![]()
Však já vím Luci a děláš to moc dobře… já jen psala anonymní. Ale nemyslela jsem to zle, jen když se na to nekdo ptá, tak odpovim ![]()
Taky jsem leckde hodně vyčetla a můj souhrn všech rad a jejich logického vysvětlení je tento: 1)„prstíčková metoda“ - je dobrá, protože usnadníte spermiím se dostat rovnou dovnitř do dírky čípku a tím pádem můžou putovat dále-oni než by se tam doplavali sami by bylo dlouuuhé…, a stále více mužů má ty línější spermie!!!, takže…
Tolik jsem vyčetla a jsou to i rady některých gynekologů!!!
Ale vezměte si z toho, co kdo chcete… ![]()
Každopádně ať se vám brzy splní vaše touhy ! ! ! ![]()
Aneta
Jujky mno zajímavé uvidíme
..Snažíme se od března 09 tak ja dlouho to bude trvat,,ale já to tím jak na to pořád mylsím asi to vajíčko nějak blokuju,,ovulaci nevím jestli mám BT k tomu vůbec neodpovídá ale hlen ano,takže babo raď,,a kolikraá denně se tak s milláčkem tulinkovat,my jednou a i dva dny pauza,jsem mysleli že tak bude spermii více,jo a prý má pít kofolu at jsou rychlejší,při druhém těhu jsem tot ak dělali a vyšlo to ![]()
lucialinka:pro zlepšení spermií se má pít kofola?no my se snažíme od února 09 tak uvidíme, zkoušela jsem i prstíčkovou metodu, zkouším ležet tak 10 min na zádech v klidu ,tak uvidíme …
To já si potom i zdřímnu chichi,,no kámoška mi řekla at si dá můj kofolu že spermie bude rychlejší a já za tři týdny zjistila že jsem těhu,ael jestli to byl tím nevím
,,jujky taky pořád čekáš jestli to vyšlo,,tak třeba ted ,kdy budeš testovat?
lucialinka píše:
To já si potom i zdřímnu chichi,,no kámoška mi řekla at si dá můj kofolu že spermie bude rychlejší a já za tři týdny zjistila že jsem těhu,ael jestli to byl tím nevím![]()
,,jujky taky pořád čekáš jestli to vyšlo,,tak třeba ted ,kdy budeš testovat?
lucialinko ty máš kdy testovat?
Já???až v dubnu jelikož jsem první měsíc po revizi a ms mám skoro vždy později,a ty???
lucialinka píše:
Já???až v dubnu jelikož jsem první měsíc po revizi a ms mám skoro vždy později,a ty???
no já taky až v dubnu na začátku, tak si ještě počkáme
přijď k nám do diskuze ![]()
já tam byla ale nestíhám tam je to tam už moc zajede,však to máš jedno kde písneš,,hm ???jujky tak to bude fajn aspon budeme spolu testovat ve stejný den,chichi,,a kdy ti začala ms,měříš BT?
Ahoj holky,
muzete mi rict kde jako je ten cipek a jak ho tam mam najit???
![]()
Ja se tam totiz az tak nestouram…
Vše, co potřebuješ vědět o dělož. čípku a jak si ho najít atd… jak podle něj poznat plodné dny a … najdeš na téo adrese:
http://www.rodina.cz/clanek3775.htm
Tak hodně štěstí v hledání!
(já ho hledala dost dlouho a nedařilo se, ale nakonec po pauze pár dnů jsem se do toho znova pustila a od té doby ho zkoumám na toaletě skoro po každém čůrání - a v té pozici v sedě na WC je krásně hmatatelný- hlavně se nebát a pak uvidíš, jak je to snadné a jak podle něj poznáš plodné dny- a jak se bude měnit, když bude po nich a …)
No fajn, já na tyto rady taky věřila i když můj gynDr. říkal, že je to hloupost. Tedy popravdě ležet 30 minut nestačí spermii k tomu, aby se dostala k vajíčku,to by se muselo ležet několik hodin, ne-li dnů - pokud je ovulace později. Podle mého gynekologa jsou to všechno pěkné pověry, ale nic se tím nezkazí.
U prvního těhu mně trvalo Víc jak půl roku, než se tělo zbavilo anovulačních cyklů (bez léků to však nešlo), pak jsem bez nějakého velkého snažení otěhotněla na třetí pokus - tenkrát jsem sice už zadek nepodložila, ale 20 minut jsem ležela. No a na druhé těhu jsem si musela počkat skoro 3/4 roku. Vše bylo OK, ovulace přesně na den každý cyklus (15 DC) a snažení v pravý čas - a pořád nic. Taky jsem vždy zůstala min 20 minut ležet - spíš déle a někdy i podkládala zadek a přesto se nedařilo. Pak jsme si s manželem jeden večer jen tak „odskočili“ (já od práce) a protože jsem byla teprve 12DC a snažení bylo naplánováno teprve až k tomu 15DC - vždyť to tak fungovalo tolik měsíců - nemyslela jsem na žádné těhotnění, tak jsem hned po „akci“
vyskočila a šla si sednout k počítači, protože jsem musela něco dodělat a ještě poslat. V 15DC jsem však zjistila, že ovulace není a podle všech příznaků proběhla dřív, tak jsem zklamaně manželovi řekla, že jsme to prošvihli a holt snažení bude až další cyklus - žádná „akce“ se nekonala. Hmmm … MS ale nepřišla a po dvou dnech zpoždění jsem udělala test a // tam byly hned
Tak od té doby už nevěřím
Příroda si to prostě zařídila po svém ![]()
Na spermie je dobrý vitamín E.