Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer
chtěla jsem se zeptat jestli někdo nevíte jak dlouho jsou pacienti vedeni v evidenci v sanus Pardubice.
diky
Dobry den,ja take jezdim do sanusu v Pardubicich a vzali nas hnedka.A jak jste na tom vy?
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat…dnes mi dal můj gynekolog zprávu a doporučení do Sanusu v Pardubicích jelikož se mi nedaří otěhotnět a po hormonální léčbě se u mě objevil hyperstimulační syndrom. Jsme s manželem objednaní na první vstupní pohovor. Můžete mi někdo ve stručnosti říct, jak to v IVF centru chodí??
Díky moc a přeji štěstí všem snažilkám.
Ahoj Deniso,normalne tam zavolej a objednej se.Tam budes pridelena k nejakemu doktorovi nebo doktorce a oni ti vse vysvetli!
a co to je ten hyperstymulacni syndrom?a odkud jsi?take jezdim do Pardubic.
Ahojky, díky za rychlou odpověď. Jsem z Chrudimi. Hypestimulační syndrom je syndrom, který jakoby přemrštěně reaguje na hormony, které jsem brala k podpoře otěhotnění - clostylbegit, utragestan…začali se mě zvětšovat vaječníky a měla jsem nějakou volnou tekutinu v břiše a tím mě hrozně bolelo břicho…prášky mě okamžitě vysadil a musela jsem být v klidu, a pít 6l vody denně. Teď už je to dobré a dnes jsem byla na kontrole, vše mám v normálu, ale prý pro moji bezpečnost bude lepší docházet do ivf centra. Na vstupní pohovor jsem se objednala k dr.Novotné na 6.1., tak jsem zvědavá. Co ty? Snažíte se už dlouho o miminko?
snazime se asi tak 3 roky,take chodim k Novotne je prijemna.ted jsem po 3 umelem oplodneni a zitra jedu na krev jestli jsem nebo ne.
Tak to my se snažíme teprve 3/4 roku. Samotnou mne překvapilo, že už tak brzy to se mnou pan doktor začal řešit, ale možná čím dřív, tím líp. Tak zítra budu držet pěstičky, ať to výjde…
cim driv tim lip,ono tech navstev bude hodne neni to hnedka,ja do sanusu jezdim skoro 2 roky…
Mám z toho strach, nevím co mě čeká, navíc - když nesnesu tu hormonální léčbu, zda to vůbec půjde:-( Ale stále nezahazuju naději…
jak se rika ,nadeje umira jako posledni…ale to tedy nevim jak tos tebou udelaj,pak se pichaji do bricha injekce napodporu vajicek aby je potom mohli s tebe odsat a oplodnit je..
Právě z toho mám největší strach…že nenajdou řešení, co se mnou:-( Ale kamarádka si tyto injekce píchala celé těhotenství, a teď mám krásného už půlročního klučinu…Vy se snažíte o první mimčo?
jo o prvni,v sobotu rano jsem zacala spinit a pak dobry a vcra vecer jsem to dostala a dnes uz to zase nemam a tak jsem si udelala hned vcera teh.test a ten je pozitivni tak nevim…
No tak to je skoro jasné, že jsi těhu, ne??? Moc bych ti to přála, a moc se těším, až budu mít někdy pozitivní těhotenský test i já…:-(