Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Víš, já mám hlavu vzhůru… právěže na jednu stranu budu ráda, když to zase nevyjde, hlavně kvůli těm penízkům… a také kvůli tomu, že si dozařizujeme pořádně bydleníčko… aby šlo miminko pak do čistého ![]()
A já jsem pracovala v kanceláři u plastových oken…Ale jen zástup za mateřskou… a ta holka si nechala jen tu nejkratší, 2 roky, takže jsem pracovala 2 roky tam… a teď jsem jakože marodila a zítra jdu na pracák právě
měla jsem jít dneska, ale nechtělo se mi…
Aha, tak to mě mrzí!! tak to by se ta MD docela už hodila, co?
No tak jasný, že člověk má protichůdný myšlenky- musí to brát vždycky z té druhé stránky- když TO přijde tak si musí říkat, co všechno aspoň ještě stihne a našetří a když by TO nepřišlo a ukázalo se, že ani už nepřijde po celých 9 měs., tak je jasný, že budu taky skákat radostí a asi se z toho snad sesypu štěstím!!! a budu ráda, že jsme zdraví a přeci jen to jde a vyšlo to!
ale prostě já to teď beru i tak, že si toho aspoň budem pořádně vážit, protože některé maminy na MD si jen a jen stěžují a nic nestíhají a někdy jako by jim to mimi bylo na obtíž, ale já mám pocit, že to budu brát jednou úplně jinak a hrozně si to užívat!!! samozřejmě, že pak jednou si člověk asi postěžuje, až bude nějaký problém s prckem, ale určitě pořád budu hlavně moc šťastná, že ho mám a budu si toho dost vážit a užívat, že nebudu mít potřebu si nějak zvlášť stěžovat…I když mi mimi prořve celou noc, a až bude nemocný, atd.- ale to k tomu přeci patří!!!
A budu za to ráda! Když se koukneš na lidi, co dítě měli ani nevěděli jak, tak se chovají k těm dětem úplně jinak, než páry, co na to čekali několik let a to dítě přišlo nakonec jako zázrak- víc si to užívají, jsou šťastní… atd. a proto jsem na jednu stranu ráda, že jsem si tímto vším prošla a zároveň jsme si s mužem aspoň otestovali vztah a víme, že to zvládáme-někdy-poslední dobou- to berem i s humorem,no je dost párů, kteří se kvůli tomu hádají, dávají si vinu navzájem, atd. To nás to naopak ještě o trochu víc ztmelilo! A jednou budeme to mimi určitě brát taky jako naše malý-velký štěstíčko!!! a moc si ho spolu užívat!!! Už se na to ale těším!!! ![]()
Ahoooj, jo, to máš pravdu se vším… taky si to říkám, ale ta MD by se mi vážně hodila… no uvidíme, když se nazadaří teď, zadaří se jindy… nebudu kvůli tomu věšet hlavu ![]()
Aaaach jo, dnes mě čeká už ten pracák, vůůůůbec se mi tam ale fakt nechce… strávím tam zas 2 hodiny a nic z toho…Ale vypadá to, že mi přítel na příští týden domluví s jeho kamarádem brigádu nějakou, tak jsem zvědavá…
snad to vyjde, alespoň nějaké penízky…
Ahoj,
no tak vidíš- jo penízky se vždycky hodí, lepší něco než nic… A brigáda je aspoň většinou taková klidnější a nezávaznější práce než každodenní makačka v normál. práci -a leckdy i ty stresové situace tam!!!
Aspoň taky přijdeš na jiné myšlenky ![]()
Já mám teď nějaké až moc šťastné období, dnes jsem si po dlouhé době v autě zpívala a měla hroozně dobrou náladu- a prostě jen tak- z ničeho nic!!! jsem hold spokojená ![]()
Ještě jsem se cestou stavila u našich a pomazlila s pejsky- kteří člověku dají taky hodně energie!!! A teď jsem nám uvařila obídek na zítřek do práce a mám moooc dobrou náladičku!.. snad vydrží ![]()
PA
Aneta
Ahojky, tak co, doufám, že ti ta dobrá náladička vydržela a máš ji stále…
já moc dobrou tedy nemám, jelikož mě neustále pobolívá to bříško… a dnes je mi strašná zima doma… ležela jsem celé dopoledne v posteli…a kdybych nemusela na brigádu, tak ležím asi celý den… jsem nějaká unavená… A navíc je mi celkem blbě od žaludku, jako na zvracení, ale nezvracím… teď jsem si četla mejly a v jednom z nich bylo, jak dělají nějaké ženské piercingy tam dole a normálně by to se mnou nic neudělalo a najednou se mi tak zvedl žaludek, že jsem myslela, že poběžím na wc…uvidíme, no, co to nakonec bude, jestli od ms…test nemám a ani se pro něj nedostanu…
budu muset vydržet alespoˇn ještě týden, zda ms dostanu…
Ahoj, jo náladu mám stále, i proto, že dnes jdu ke kadeřníkovi- tak už se těším!
Jinak, to ještě kdo ví, jak to s Tebou bude ![]()
Já na sobě teda taky pociťuji někdy velkouu únavu, ale připisuji to spíš jaru a počasí. Zima mi bývá taky, ale já jsem odjakživa dost zimomřivá
Píchání v podbříšku mám také-takové divné, jen jednorázové- a občas jednou dvakrát… ale takových píchání už jsem měla…,a nikdy to nic nebylo… Takže tomu nějak nevěnuji pozornost!!
Jinak vůbec nic na sobě nepozoruji a tak počítám s tím, že TO přijde! Ale beru to úplně normálně- i minulý krámy už jsem brala v pohodě!
Teď si taky říkám, že kdybych otěhotněla, tak by se to narodilo tak blbě- v zimě a já bych radši kdyby byl prcek na jaře- aby se dalo pořádně rajdit s kočárkem a bylo už teplo a neměl taky chudák malej vánoce a narozky hned nějak po sobě- to je blbý… - takže to velikánské snažení chceme nechat až hlavně na to léto…-to už vlastně bude i rok od prvního snažení ![]()
Tak přeji silné nervy!!! ať to dopadne jakkoliv ![]()
Pa
ozvi se zase
Aneta
a ještě jsem si vzpomněla mimochodem- jak si dopadla na finančáku? šlo to? nebo si tam strávila dobu..
teda…
![]()
na dotaz „co dělat po styku“ mě napadlo že „do sprchy, a pak si dát nějakej dobrej kompot z ledničky“
![]()
to je přeci jedno co se s tím materiálem dělá, to co tam má dorazit tam dorazí, i kdybychom se věšely za dřeváky na lustr ![]()
Pitrisku,
to už není úplně tak pravda… ale už to tu nebudu vysvětlovat po několikáté ![]()
Jen ještě dodatek k tomu všemu, co jsem tu již všechno psala…-tak ještě něco přidám, aby si měla nad čím dumat :
Určitě si slyšela o metodě, kterou doktoři na special. centrech dnes již běžně provádějí- zavedení spermie přímo k vajíčku - po tom jednoduchém zákroku, při němž dr zavede ženě pomocí kapiláry spermie až k vajíčku v období ovulace, se musí žena nejen samozřejmě snažit uvolnit, ale také pak musí půl hodiny ještě zůstat v klidu- ležet… - tak proč asi ???!!!!???? neřeknou jí- tak a teď běžte do sprchy…
Každý hold nemá takový štěstí…aby to šlo jen tak…
A přeber si to jak chceš… ![]()
Ahoj
Aneta
Už mě ta zima přestává bavit!!! Je to hnud, už aby bylo jaro- bude to veselejší ![]()
tak co Smoulinko??? už TO přišlo, nebo jsi ještě v očekávání a je Ti pořád špatně? je tam naděje??? A jak bylo na brigádě?
Držím Ti stále pěsti!!!
zatím pa
Anet, moc děkuji… ještě jsem to nedostala, ale dělala jsem si test a byl negativní… sice je to možná ještě brzy, ale už tomu nevěřím, divně je mi stále a navíc to břicho bolí pořád stejně… mám ho nafouklé, tvrdé…no nevím nevím… ale zvýšenou teplotu nemám… tak doufám, že žádný zánět to nebude… A jak ty se máš?
No tak třeba je ještě brzy, u někoho se pozitiv. test projeví až dýl…
Jo já už za dva dny to čekám..
Mám se dobře, akorát na mě teď vlezla rýma a celkově se najednou cítím slabě a bolí mě klouby, tak polehávám, jen co přijdu z práce a teď se hroozně těším na víkend a polenoším si, abych tu nemoc ze sebe dostala a byla zase fit!!!
Ahoj holky,jen chci přidat vlastní zkušenost..Snažíme se 3.měsíc…Po vysazení prášků jsem MS dostala normal,pak další až po 34 dnech a další už ne,jen po vyvolávačce a nyní opět nedorazila a nakonec jsem včera našla druhou čárečku na testu a dnes posílila!!
Ty předešlý dva měsíce jsme nic zvláštního nedělali,jen jsem dlouho ležela,ale tenhle měsíc jsem dávala pokaždé nohy nahoru a ejhle zřejmě zafungovalo a když jsem měla nohy nahoře tak jsem si povídala s přítelem úplně o jiných tématech než o mimi a nemyslela na to…Tak snad se zadařilo.. Pa ari
Arieno, tak to moc gratuluji!!! ![]()
No tak aspoň další zkušenost a aspoň vím, že nedělám zas takovou blbost, když dávám nohy nahoru
Taky si s manželem povídáme a nemá to většinou s mimi nic společnýho- spíš naopak…
No tak jsem zvědavá, kdy se podaří… Teď půjdeme na nějaká vyšetření, tak budeme vědět, jak na tom jsme, jestli jsou spermie schopné nebo ne atd… Tak se těším, ať to dopadne jakkoliv!
Tak hodně zdaru i všem ostatním, kdo toto bude číst…
Aneta
Tak hlavu vzhůru a vezmi to pozitivně- jí si teď prostě říkám, že, čím víc se to bude oddalovat, tak tím víc si ještě našetříme na to malý a pak mu aspoň budu moct dopřát větší komfort…-víc věcí mu koupit- ať už krásné oblečení, nebo lepší sedačku, věci do pokjíčku, atd… Prostě si to pak jednou více užiju!!!
)
Já dělám laborantku a jelikož nám vozí vzorky hlavně odpoledne, tak musíme i na ty odpolední, ale vždy když večer už máme otestováno, tak můžeme už jít domů…-takže někdy to je kolem 8. nebo 9. hod večer, ale oficiálně bychom tam měli být do 10.večera, takže pohoda, když stejně chodíme vždycky dřív…-podle toho, jak všichni přijedou… Už tam jsem 3 roky.. a jak ty?? (smím-li se zeptat