Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já bych si našla nějaké oficiální číslo na tu společnost, nevolat prostě na mobil. Pokud je to nějaký ofiko dluh (to musíš vědět sama, jestli je to teoreticky možné), tak bys měla dostat i ofiko informace ne jen esemeskou. Další možnost je, jak čtu, že někde prostě sehnali číslo a snaží se vyděsit majitele a donutit ho, a by zavolal. Tam ho uklidní, že nic nedluží - alemůže. Protože mají pro něj půjčku, která se prostě neodmítá. Marketingová strategie. A taky ještě je fígl, že určitá čísla a volání na ně je zpoplatněné a drahé - to dělají ti, co prostě takhle pošlou sms Zavolej mi.
@Emilie díky, jsem si jistá že nic nedlužím, nechala bych to být, ale pokud má to číslo v plánu psát mi několik smsek denně tak mi to vadí…
Myslím, že to bude tak jak píše @Emilie . Ty jim tam zavoláš, oni ti řeknou, že nic nedlužíš, ale aať si vezmeš nějakou jejich půjčku, a nakonec ještě vyplázneš strašný prachy za ten hovor…
@orionk já jim volat nebudu, teď jsem zkusila napsat e-mail té společnosti a uvidím…
Feratum jsou ty krátkodobé půjčky, pokud se nemýlím. Mě takhle jednou přišlo, ale se jménem nějakého chlapa, napsala jsem tam, že mají špatné číslo a že nejsem ten a ten. Nikdo už se mi pak neozval a žádná jiná smska už nepřišla.
@Amys píše:
@MarkétkaBeruška Tak jsem taky zagooglilahttp://www.spolecna-obrana.estranky.cz/…eklamky.html
Síla… ![]()
Tahle firma existuje a půjčuje peníze na krátkou dobu, ne velké částky, stačí k tomu OP a telefonní číslo. Neřekla bych že to bude provokace. Nezneužil někdo tVOU TOTOŽNOST? uRČITĚ nepodcenovat, zavolat a zjistit detaily. Velké penále!!!
@Honey Hooligan nevím jestli někdo nemohl použít mé jméno, mám v telefonu 2simky tuto ani moc lidí nemá…takže nevím ![]()
Dej do googlu tu firmu a pokud existuje, zavolej na pevnou linku. Na mobil
bych nevolala, mohlo by se ti to prodrazit. Musis ale vedet, jestli nekdo mohl zneuzit tvuj pas/obcanku. Pokud nemohl, sla bych za operatorem.
@MarkétkaBeruška On má někdo tvoji OP
Neplaš. Napsala jsi mail, asi bych čekala na jejich vyjádření a případně se o společnost zajímala na nějakých stránkách ohledně klamavých reklam, třeba jak jsem dala ten odkaz. Určitě budou mít zkušenost i s tímto, tak jim možná napiš ![]()
@Honey Hooligan píše:
Tahle firma existuje a půjčuje peníze na krátkou dobu, ne velké částky, stačí k tomu OP a telefonní číslo. Neřekla bych že to bude provokace. Nezneužil někdo tVOU TOTOŽNOST? uRČITĚ nepodcenovat, zavolat a zjistit detaily. Velké penále!!!
Ale totožnost ti může zneužít v tomto případě kdokoliv, zakladatelka určitě ví, jestli jí byla ukradená občanka, pokud má někdo padělek, tak je v podstatě v čoudeli každý ![]()
Mně přišly dvě obdobné SMS, tak jsem si je našla na netu (číslo na pevnou), zavolala tam, uvedla, že u nich žádný dluh nemám a hotovo. Už mě nekontaktovali.
Příspěvek upraven 18.03.14 v 15:44
Ahoj holky, dnes ráno mi přišla smska že dlužím nějakou částku už si nepamatuji čísla a že ji mám někam zaslat. Samozřejmě jsem tu smsku smazala, ale teď mi přešla další ze stejného čísla 777083684 ve znění Zavolejte nutně ohledne dluhu u Ferratum Czech. s.r. o na tel 777214572 uvadejte ref. číslo 230003796 Markovic Daniel…je mi jasné že musí jít o nějakou provokaci či podvod, zadala jsem ´to i do vyhledavače a něco našla, ale chci se vás zeptat co v takové situaci dělat? Číslo mám jako kredit, nikde není uvedeno moje jméno. Myslíte že mám zajít za operátorem a nechat to číslo zablokovat? Stalo se vám někdy něco takového? Díky za rady M