Dluh na sociálním a zdravotním, jak to řešit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, splatkovy kalendar urcite mozny je, ale penale nam neodpustili, zkus tam zavolat a uvidis, nebo at tam zavola pritel…cim driv to budete resit, tim lip! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě nechtěli dát info ani o vlastní mámě, když jsem ověřovala, jestli nemá nějaký nezaplacený dluh na sociálním a zdravotním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A´t tam zavolá - oni mu řeknou co dál - buď bude muset přijet (a pokud mu řeknou, musíte osobně, jela bych okamžitě, protože když to nebude řešit, penále může narůst do závratných výšin třeba až na statisíce a pak to můžou řešit exekucí..)nebo to s ním vyřídí po telefonu a poštou. Na splátkách se určitě dohodnout lze, ale penále, co vím, neodpustili nikomu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No oni to teď ani nezdělují do telefonu totiž.
Sociální si platit nemusí.
Zdravotní je problém to musí. Měl by zajít na pojištovnu, oni mu udělají výpis a domluví se na splátkách, penále se dají odpustit je na to formulář o prominutí, napíšeš důvod a čekáš, oni o tom rozhodují sami, může to udělat i třeba půlku dolů ale nemusí…
Hlavní je to řešit rychle než oni to dají exekutorovi, protože tam to pak může být i dvakrát tak drahý a nějaký splátkový kalendáře atd většinou nehrozí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já měla před lety podobný problém, napsala jsem si plnou moc a zašla do oné instituce a oni mi to na základě plné moci řekli a vyjeli mi výpisy i s penále tuším že zdravotní poj penále odpouští ale je to na dlouhý lokty a musí se o to žádat pak to schvaluje komise, tak to bylo u bývalé metálky, a na sociálním s odpuštěním penále nepočítej!!
Na základě té plné moci ti to prostě musí sdělit, nemusí být ověřený podpis, právně to tak prostě jde i když ti budou řikat že né
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych radila abys tam nejdřív došla osobně. Sice úředníci nesmí nic sdělit nikomu jinému než tobě. Ale já tam běžně podávám Přehledy za zákazníky a vždycky mi všechny info řeknou. Páč je to o dohodě a samozřejmě dobré vůli. Nic ti nedají písemně, ale řeknou ti to. A to pro vaše účely zatím stačí. Kdyby nechtěli ani to, pak se zeptej, jestli by stačilo aby ti vyplnil a podepsal plnou moc a poslal naskenované, že jim to přineseš vytištěné. Běžně stačí mít i nijak úředně nepotvrzenou plnou moc, tak by třeba vzali i vytištěnou.
Určitě se o to zajímejte. Penále na OSSZ mým zákazníkům vždycky do koruny odpustili. Nebyl v tom nikdy žádný problém, když viděli, že mají snahu se domluvit a všechno zaplatit. Vyplňuje se na to zvláštní žádost.
A zajdi vždy rovnou k té úřednici, která má přítele na starost a má jeho složku. Bude o tom nejvíc vědět a když uvidí snahu, tak ti může dost pomoct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem zjistovala na obou ohledne mamci, rekli mi to a jeste poradili, jak pozadat o odpusteni penale (nakonec odpustili) a vse se zaplatilo, takze pohoda…
Ale jestli to je pritel, tak by si musel zazadat on a nechat poslat vypis k Tobe domu, jestli to budes resit ty…
- Citovat
- Upravit
@janusska mě bylo řečeno úřednicí na OSSZ že penále v žádném případě neodpouštějí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dice pokud k sociálnímu byl přihlášený tak platit musí, zpětně se odhlásit nejde. Ať ti přítel napíše plnou moc, zajdi tam a oni ti vyhotoví výkazy nedoplatků. O odpuštění penále se žádá až po uhrazení celého dluhu. Splátkový kalendář většinou povolí neb je pro ně lepší aby dostali aspoň něco, ale MUSÍ se poctivě platit jinak mu ho zruší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To penále se počítá nějak podle tabulky? Nebo jak? Kamarádka dluží na sociálním i zdravotním, dopočítáme se nějak kolik to dělá celkově i samy? A sociální není povinné? Takže na něm vlastně nedluží?
Vůbec to nechápu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj mel taky, zavolal, overili totoznost a mailem mu poslali vypis. Nikam nemusel..
- Citovat
- Upravit
Na VZP mi sdělili za manžela vše. I semnou dohodli splátkový kalendář a já to zaplatila, pak jsem zažádala o odpuštění penále, a dost velkou část prominuli(ne vše).
Na OSSZ mě taky vyjeli kolik dlužil, ale tam už je dohoda horší, alespoň u nás. Takže tam bylo jediné řešení zaplatit vše a penále neodpouštějí.
Ale nikde jsem nepotřebovala plnou moc, všude mi vše vyjeli.
- Citovat
- Upravit
Tak my měli problémy se zdravotním u přítele - vyjednala sem to já, ale na základě plné moci, bez té se se mnou nebavili ![]()
a penále? nám část odpustili, že pokud dlužné pojistné zaplatíme najednou a penále budeme splácet po větších částkách, tak nám ho sníží o polovinu. Ale už je to pár let, možná je to teď jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, přítel ma z dřívějška dluh na socce a zdravce. Prosim, jak muzeme zjistit kolik tam ma, kdyz on pracuje momentálně v cizině. Myslíte, ze mne to sdělí přes mail nebo telefon? A jestli je možnost splátkového kalendáře a odpuštění penále atd. Penale odpousti vzdy? Děkuji za jakékoliv rady.