Dluh u VZP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11370
26.11.13 13:03
@Anonymní píše:
Holky potřebuji poradit. Přítel si neplatil před lety zdravotní ani sociální a před třemi lety mu došel dopis, že tam, má dluh 34 tisíc. On to ale neřešil a až ted chci po něm at mu dají splátkový kalendář. Ale spíš mě zajímá jestli ten dluh mohl narůst nějak vysoko nebo zůstane na té částce a ještě mě zajímá, zdali se dohodnou na splátce třeba 1500kč, jestli se může poslat i větší částka třeba 5 tisíc, přez léto jsme na tom finančně lépe než přez zimu… Děkuji

já tam jednou šla na splátkový kalendář a paní mi poradila, ať radši každej měsíc pošlu nějakou částku než si nechávat splátkový kalendář. Oni ti totiž hned prý dají zaplatit třetinu a zbytek rozpočítají do 6 měsíců a když jednou nepošleš, jde to hned na exekuci. Já tam dlužila 18 tisíc. Každej měsíc jsem poslala 2500 na splátku na účet a na druhý účet na penále 300 Kč (penále mi dohromady dělalo asi 2300 Kč) a nechali mě být. Krásně jsem to doplatila a mám klid. Jen mi jednou za čtvrt roku přišlo vyúčtování kolik tam ještě dlužím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.14 16:43

Ahoj, mám dotaz skrz exekuci. Byla jsem na VZP pobočce a tam mi řekli, že mám dluh 46tisíc+26tisíc penále. Dali mi číslo na jednu právníčku, s tím, že jí mám zavolat a domluvit se na splátkách. Ta mi řekla, že je to už u exekuce. Takže jsem zajela za exekutorem se domluvit na splátkový kalendář, ale tam mě bylo oznámeno, že dluh je ze vším všudy 45 tisíc. Nechápu tedy proč, exekutor mi řekl, že VZP v tom mají bordel, ale mě to stále vrtá hlavou. Nevíte jak to tedy může být? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
3
2.4.14 11:35

Ahoj, chtěla bych vložit také svůj příspěvek a každopádně požádat o radu či nějakou zkušenost s VZP z poslední doby. Byla jsem na pobočce kvůli úplně něčemu jinému a tam mi paní sdělila, že mám dluh na pojištění, ať kontaktuji příslušné pracoviště a dám to do pořádku. To jsem hned udělala v únoru a do teď nic, tak jsem psala znova, ale emailem a na email mi přišlo, že mi přijde vyúčtování do týdne a že mám zaplatit akontaci 10 000,– Kč do měsíce a pak si dát splátkový kalendář a vše splatit do roka. Bohužel netuším, kolik tam dlužím, v době, kdy jsem byla nezaměstnaná, platila jsem si to sama, ale abych se přiznala, netuším, jestli vše. Každopádně odpovědnosti se nezříkám, zaplatit to chci, ale myslela jsem, že to jde prostě měsíčně splácet (třeba 2000) a jelikož jsem teď na MD, která je 3 800,– Kč, nemám tušení, kde vezmu desettitisíc a taky jak velké splátky mi napočítají, když to musím splatit do roka. Docela jsem z toho vyjukaná, měla jsem pocit z vašich příspěvků, že to jde celkem se s nima dohodnout na splátkách, ale o nějaké akontaci slyším poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.15 15:10

Potřebuji poradit.
Mám dluh na VZP a sociálním. Kolem 12ti tisíc. Před 9 měsíci jsem tam šla a pokoušla jsem se dohodnout na splátkovém kalendáři. Jenže paní mi řekla že to nepřipadá v úvahu a že mám zaplatit najednou celý dluh. Já to ale neměla a tudíž jsem to nezaplatila. Nedávno mi poslali dopis že pokud to nezaplatím tak to dají na starost exekutorům. Já to ale chci splatit, ale prostě to nejde nemůžu nikde sehnat tolik peněz bez toho aby jsem nebyla hlady. Poradíte někdo?

• Citovat
  • Upravit
72725
3.4.15 15:12
@Anonymní píše:
Potřebuji poradit.
Mám dluh na VZP a sociálním. Kolem 12ti tisíc. Před 9 měsíci jsem tam šla a pokoušla jsem se dohodnout na splátkovém kalendáři. Jenže paní mi řekla že to nepřipadá v úvahu a že mám zaplatit najednou celý dluh. Já to ale neměla a tudíž jsem to nezaplatila. Nedávno mi poslali dopis že pokud to nezaplatím tak to dají na starost exekutorům. Já to ale chci splatit, ale prostě to nejde nemůžu nikde sehnat tolik peněz bez toho aby jsem nebyla hlady. Poradíte někdo?

a co chceš poradit? 9 m jsi na to kašlala, místo abys to řešila. Jestli budeš čekat a nezplatíš, budeš mít exekuci - půjč si od známých atd.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
3.4.15 15:16

No moc nechápu, že si to těch 9 měsíců neřešila, kdyby si jim místo toho každý měsíc tu tisícovku posílala viděli by alespoň nějaký zájem..Teď už ti vážně nic jiného nezbyde než to sehnat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
3.4.15 15:32

Zkus jinou pobocku. Treba nebyla ochotna urednice. Kamosovi to ted na splatky dali. Ackoliv za 9 mesicu si to mohla nasetrit. Oni te to nenechaj splacet treba po 4 stovkach, ale treba po 3-4 tisicich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
3.4.15 15:38
@Anonymní píše:
Potřebuji poradit.
Mám dluh na VZP a sociálním. Kolem 12ti tisíc. Před 9 měsíci jsem tam šla a pokoušla jsem se dohodnout na splátkovém kalendáři. Jenže paní mi řekla že to nepřipadá v úvahu a že mám zaplatit najednou celý dluh. Já to ale neměla a tudíž jsem to nezaplatila. Nedávno mi poslali dopis že pokud to nezaplatím tak to dají na starost exekutorům. Já to ale chci splatit, ale prostě to nejde nemůžu nikde sehnat tolik peněz bez toho aby jsem nebyla hlady. Poradíte někdo?

Proč máš dluh na ZP a sociálním? Proč si to neodhlásila? Musíš to opravdu řešit, jinak na tebe hodí exekuci a budeš plati ještě exukutora :zed:

• Citovat
  • Upravit
5708
3.4.15 15:45

Pošli dopis s návrhem na splátkový kalendář. Co je psáno, to je dáno a musí se tím zabývat. Bába na přepážce může říct cokoliv a nemusí to mít žádnou platnost a nikdo se tím zabývat nemusí. Až tě budou exekuovat, nikdy nedokážeš, že ses byla dohodnout. Bába z přepážky může říct, žes jí nic neříkala a je to slovo proti slovu. A souběžně proveď první splátku, potvrzení o provedení splátky přilož k návrhu splátkového kalendáře, aby viděli, že máš dobrou vůli ten návrh plnit. Hlavně rychle reaguj - písemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
3.4.15 15:53
@šetřilka píše:
Pošli dopis s návrhem na splátkový kalendář. Co je psáno, to je dáno a musí se tím zabývat. Bába na přepážce může říct cokoliv a nemusí to mít žádnou platnost a nikdo se tím zabývat nemusí. Až tě budou exekuovat, nikdy nedokážeš, že ses byla dohodnout. Bába z přepážky může říct, žes jí nic neříkala a je to slovo proti slovu. A souběžně proveď první splátku, potvrzení o provedení splátky přilož k návrhu splátkového kalendáře, aby viděli, že máš dobrou vůli ten návrh plnit. Hlavně rychle reaguj - písemně.
:kytka:
  • Citovat
  • Upravit
pavlinastibrova
3.4.15 15:53

Penále naskákaly, můj otec to taky tak měl

• Citovat
  • Upravit
37132
3.4.15 15:59

Mi řešíme trochu jiný případ u vzp, přítel před nějakou dobou měnil zaměstnání a měl tam nějaké nesrovnalosti takže tam byl osobně a ptal se kolik dluží a úřednice mu řekla asi 2000 což na místě zaplatil, ale ted nám přišlo vyúčtování kde píšou že dluží skoro 10 000 s penálema a tak. takže sem celym přístupem vzp docela znechucená… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
3.4.15 16:08
@Anonymní píše:
Potřebuji poradit.

A proč si to neřešila hned? Proč si jim hned nezačala posílat peníze a čekala 9 měsíců??? Tohle mi fakt nejde do hlavy!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.15 16:23

No asi si budete klepat na čelo, ale já neměla občanku a přerušila vzdělání. Občanku jsem neměla protože můj rodný list ztratili rodiče a jelikož jsem se narodila v zahraničí chvili to trvalo než jsem si pořídila kopii a následně si jí udělala. Pak jsem přišla paní na přepážce mi řekla ať jdu za paní která tohle vyřizuje. Dluh jsem měla asi 5 tis. s penálem 12.Já v tý době neměla ani korunu takže jsem nemohla zaplatit dluh. A za tich devět měsíců jsem tam byla několikrát s tisícovkou v ruce a oni mi řekli že to nejde, že musím zaplatit najednou.Ja ale němám šanci to někde sehnat nikdo mi nepůjčí a půjčka nepřipadá v úvahu. Chtěla jsem se zeptat jestli to jde nějak pres někoho jinýho vyřídit to abych mohla splácet po tisícovce.

• Citovat
  • Upravit
723
3.4.15 16:25
@Anonymní píše:
No asi si budete klepat na čelo, ale já neměla občanku a přerušila vzdělání. Občanku jsem neměla protože můj rodný list ztratili rodiče a jelikož jsem se narodila v zahraničí chvili to trvalo než jsem si pořídila kopii a následně si jí udělala. Pak jsem přišla paní na přepážce mi řekla ať jdu za paní která tohle vyřizuje. Dluh jsem měla asi 5 tis. s penálem 12.Já v tý době neměla ani korunu takže jsem nemohla zaplatit dluh. A za tich devět měsíců jsem tam byla několikrát s tisícovkou v ruce a oni mi řekli že to nejde, že musím zaplatit najednou.Ja ale němám šanci to někde sehnat nikdo mi nepůjčí a půjčka nepřipadá v úvahu. Chtěla jsem se zeptat jestli to jde nějak pres někoho jinýho vyřídit to abych mohla splácet po tisícovce.

Tak jsi to měla poslat z učtu na učet s VS a KS…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat