Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, potřebuji se zeptat zda s tímto nemá někdo zkušenosti.
Má matka je zadluzena finančně negramotna alkoholicka má nemovitost po svých rodičích, já pokud se zreknu dědictví přechází to na mé, ale co mohou dělat mé děti to to budou platit za ní? To jsou dluhy vyšší přes 2m hodnota nemovitosti je mnohem nižší jelikož ji je 50,tak pochybuju, že si ještě na dovolenou a další kraviny nepůjčí. Co mohu dělat, abych ani já a hlavně mé děti neplatili za to, že je prostě hloupá. Děkuji za odpovědi
Přemluv jí ať nemovitost přepíše na Tebe a potom se zřekni dědictví.
Řešilo se odebrání daru skrz nevdek, ale zamítnuto.3 roky s ní nejsem v kontaktu a ani ma sestra, zajímá mě to jak to bude až to co si napujcovala nebude moct splácet
Jestli nebude splacet, to je jeji problem, jestli jsou dluhy na jeji jmeno.
My resili neco podobneho, dluhy, proste jsme se vsichni sourozenci zrekli dedictvi a byl klid.
Ze ji ten barak teda jeste nesebrali?
Na tvoje deti nic nepůjde, zreknes se dedictvi jako celku a je vyřízeno.
Její rodiče tam mají dožití, ale to si myslím, že banku moc nezajímá.
No já to taky nechápu, že se jí ten barák jeste drží.
A ještě by mě zajímalo hodně špatně se vdala za Slovaka co tam 10 let neplatil daně. Když zemře jsou dluhy od něj její?
@Mar__tanka1983 píše: Více
To není úplně pravda. Když se zřeknou všichni dědici v první linii tak to jde pak dál a dál. Já jsem odmítala dědictví po strejdovi. Zřekli se jeho děti, pak sourozenci a pak to šlo na další z rodiny.
A když teda přijde opatrovnicky soud, což je jasný, že jednou dojde. Po zabavení nemovitosti, prodej a vyplacení věřitelům už se nemusí z rodiny doplácet nic?
@JancaS84 píše: Více
Matka se zrekne dedictvi pro deti jako jejich zakonny zástupce.
@Evak44 píše: Více
Ano, zreknes se dědictví jako celku. Nic nedostaneš, nic neplatís.
@Mar__tanka1983 píše: Více
No jestli to nebude muset jít přes opatrovnický soud v tomto případě. ![]()
@Evak44 píše: Více
Kontaktuj právníka a ten ti dá přesný postup, jak to udelat.