Dnešek stojí za .....

219
2.8.20 13:43

Dnesek stoji za .....

Ahoj vsem, neberte me vubec vazne, ja si jdu jen postezovat 8)

Jsem pekne nastvana, co nastvana, spis pekelne vytocena. Dneska jsem chtela k obedu udelat knedliky plnene uzenym. Nikdy jsem je nedelala, tak jsem si nasla recept. Manzel ma tohle jidlo rad, tak jsem se rozhodla udelat dvojitou davku. Vsechno slo docela hladce, zeli bylo docela dobre, cibulka taky, tak jsem sla nastrouhat brambory. No asi jsem je uvarila trochu vic do mekka, protoze nesly vubec nastrouhat a v ruce a na struhadle se mi hromadila doslova kase, abych byla slusna. Ten madlajs! To uz jsem zacinala rust vzteky. No nic, nejak se mi to podarilo, pridala jsem ostatni suroviny a vytvorila testo. Pisou nelepive. Hmm. To me se, ackoliv jsem dala presne pomery, lepilo jako prase. Takze pridat mouku. Hodne mouky. Pak uvalet. Coooo?! Ten lepivej hnus plnej mouky nesel ani vyndat z misy :pocitac:. Zkusila jsem prvni bobek naplnit uzenym. Nesel zabalit. Porad se oteviral. Ja uplne ruda vzteky s nim hodila do drezu, ze se na to muzu vykaslat. Do drezu jsem se ale netrefila a knedlik se rozmaz okolo drezu i na kachlickach :zed:. Se spoustou mouky nalepene vsude na lince i na valecku jsem vytvorila knedliky plnene uzenym. Hura! Tedy, knedliky jsou slabe slovo.. ja s nimi nemela zadnou trpelivost a vznikly knedle velikosti chlapske dlane. Dala jsem je varit. Ted uz mam hotovo, a kdyz se rozhlidnu vsude po kuchyni, tak se mi chce brecet. Vsude je bordel jako v tanku, jako by nam tam neco bouchlo. Vsechno je vsude, testo je na skrinkach, na zemi, na lince, a to ani nemluvim o tom, ze jsem tu kuchyn predevcirem vydrhla uplne od zakladu, kazdou skrinku, zevnitr i zvenku. Ted muzu znova. To mam fakt radost :zed:

Manzelovi knedliky chutnaly (coz se tedy divim :D), tak jsem si taky nandala. Prisly mi malo slane, sla jsem je tedy dosolit. A ta zatracena sul se mi do jidla vysypala, ze by to vydalo na dve lzice! Achjo, dnesek stoji opravdu za prd. Aspon, ze ty knedliky, co se trosku (!) dosolily, nebyly tak spatne.

Ted uz jsem trochu klidnejsi, dala jsem si cokoladu na nervy. :mrgreen:

Timto prispevkem jsem si chtela jen postezovat, vykricet to ze sebe, protoze toho mam dost. Berte to prosim na lehkou vahu :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

4214
2.8.20 13:49

@prcek.leni
Z nových brambor se nedoporučuje dělat knedlíky. Nemám zkušenost s tím, jestli je to pravda

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
274
2.8.20 13:50

Hlavně v klidu. Vztekanim si nepomůžes, vím to z vlastní zkušenosti :grin: a co se týče dělání těsta, tak zpravidla tam dám vždy jednou tolik mouky než je v receptu, protože mne to vždy také příšerně lepí :cert:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6876
2.8.20 13:57

Buď v klidu :mrgreen: bramborový knedlíky nejsou prostě pro každého :mrgreen:.
Jen doporučuji den předem uvařit brambory ( né z nových ) a s těstem pracovat rychle. Jakmile jo moc dlachníš tak těsto řídne.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1203
2.8.20 13:57

Ježkovi oči, já pamatuji na svoje první plněné knedlíky. :D ostuda. Takové lepidlo. :D To nebyly ani knedlíky, ale hrudka, co neměla tvar s uzeným.. ;D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
51088
2.8.20 13:59

@prcek.leni z nových brambor se to dělat nedá :? tohle jídlo jsme měla u závěrečných zkoušek :jazyk: katastrofa :mrgreen: Konečně po letech mám na bramborové těsto super recept :mrgreen:,ale z nových brambor bych to fakt nedělala :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
100
2.8.20 14:06
  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4267
2.8.20 14:10
@Markéta80 píše:
@prcek.leni z nových brambor se to dělat nedá :? tohle jídlo jsme měla u závěrečných zkoušek :jazyk: katastrofa :mrgreen: Konečně po letech mám na bramborové těsto super recept :mrgreen:,ale z nových brambor bych to fakt nedělala :lol:

Recept sem, prosim :kytka:!

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
32
2.8.20 14:10

No ale nakonec jste si všichni pochutnali, takže vše dobře dopadlo. Knedlíky s uzeným mám taky ráda, ale zároveň mám obě ruce levé, takže je nevařím, ale kupuju.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4267
2.8.20 14:11

@prcek.leni Jinak mne se osvedcilo bramborove testo valet (a pak i knedliky) na solamylu a do vody na vareni dat lzici octa. Nerozvari se.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5181
2.8.20 14:33

@prcek.leni Příště kup těsto v prášku a máš klid :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
30662
2.8.20 14:34

Dělám je podle kuchařky pro dceru, na kg mouky 400-600g hrubé mouky nebo dětské krupicky a lžička soli. Myslím, že se tam píše varny typ C, ale používám brambory, co mám doma. Z nových se to nedělá, až od listopadu se doporučuje.

Já ale delam testo i ze zbylé bramborové kase, buď krokety nebo skubanky, případně placky, co potom jedí děti jak palačinky. Mouku podle potřeby.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
30662
2.8.20 14:36
@Alušáček píše:
@prcek.leni Příště kup těsto v prášku a máš klid :D

Tak to je hnus :mrgreen: Taky jsem kupovala kdysi. Knedle byly tuhé jak tenisáky, chuť moucna i po přidání vejce do těsta. Nám chutnají bramborové knedlíky domácí. To už bych je koupila plněné na tacku třeba v Bille nebo u nás v pekárně někdy dělají. Ty ujdou.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
51088
2.8.20 14:50

@ontarova.stara dělám rovnou z dvojité dávky- 1600gr brambor ve šlupce, 700gr hrubé mouky,4 vejce sůl ;). málokdy je potřeba dosypávat.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
219
2.8.20 14:51
@Uslava píše:
@prcek.leni
Z nových brambor se nedoporučuje dělat knedlíky. Nemám zkušenost s tím, jestli je to pravda

Nojo, to je vlastne pravda :D Asi uz mam mliko na mozku, nebo vcera bylo moc velke teplo :lol:

@Nicole 1234 píše:
Hlavně v klidu. Vztekanim si nepomůžes, vím to z vlastní zkušenosti :grin: a co se týče dělání těsta, tak zpravidla tam dám vždy jednou tolik mouky než je v receptu, protože mne to vždy také příšerně lepí :cert:

Kdyz si vzpomenu, jak se mi minule povedly kynute knedliky s povidly … :D Ale jo, mas pravdu, vztekani nikam nevede, jsem byla jak mala :lol: a taky sprosta :oops:

@Jannys píše:
Buď v klidu :mrgreen: bramborový knedlíky nejsou prostě pro každého :mrgreen:.
Jen doporučuji den předem uvařit brambory ( né z nových ) a s těstem pracovat rychle. Jakmile jo moc dlachníš tak těsto řídne.

Dekuji za tip :kytka: jsem se sice zarekla, ze uz je nikdy delat nebudu, ale treba jim dam jeste nekdy sanci :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama