Dnešek stojí za .....

Napsat příspěvek
Velikost písma:
prcek.leni
2.8.20 14:56
@EvieK píše:
Ježkovi oči, já pamatuji na svoje první plněné knedlíky. :D ostuda. Takové lepidlo. :D To nebyly ani knedlíky, ale hrudka, co neměla tvar s uzeným.. ;D
:mrgreen: :mrgreen: :P
@Markéta80 píše:
@prcek.leni z nových brambor se to dělat nedá :? tohle jídlo jsme měla u závěrečných zkoušek :jazyk: katastrofa :mrgreen: Konečně po letech mám na bramborové těsto super recept :mrgreen:,ale z nových brambor bych to fakt nedělala :lol:

Tak to nezavidim, ze jsi to mela u zaverecek, ale jsi dobra, ze jsi to zvladla :) A diky za rececpt napsany nize :kytka:

@Kipa22 píše:
@prcek.leni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak to jsem rada, ze jsem pobavila :D :) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
prcek.leni
2.8.20 15:02
@Karamba2020 píše:
No ale nakonec jste si všichni pochutnali, takže vše dobře dopadlo. Knedlíky s uzeným mám taky ráda, ale zároveň mám obě ruce levé, takže je nevařím, ale kupuju.

Nakonec byly docela dobre, manzel si i pridal a chvalil :D a je zlaty, sel po mne uklidit tu kuchyn :oops: :)

@ontarova.stara píše:
@prcek.leni Jinak mne se osvedcilo bramborove testo valet (a pak i knedliky) na solamylu a do vody na vareni dat lzici octa. Nerozvari se.

Dekuji za tip :)

@Alušáček píše:
@prcek.leni Příště kup těsto v prášku a máš klid :D

Taky reseni, ze :D manzel mi pak rekl, ze jak me slysel se rozcilovat, ze chtel objednat pizzu k obedu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
prcek.leni
2.8.20 15:08
@Jana206 píše:
Dělám je podle kuchařky pro dceru, na kg mouky 400-600g hrubé mouky nebo dětské krupicky a lžička soli. Myslím, že se tam píše varny typ C, ale používám brambory, co mám doma. Z nových se to nedělá, až od listopadu se doporučuje.Já ale delam testo i ze zbylé bramborové kase, buď krokety nebo skubanky, případně placky, co potom jedí děti jak palačinky. Mouku podle potřeby.

Moc dekuji! :hug:

• Citovat
  • Upravit
prcek.leni
2.8.20 15:12

Holky, vsem moc dekuju za prispevky, uz je mi mnohem lip :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5961
2.8.20 15:15
@prcek.leni píše:
Tak to jsem rada, ze jsem pobavila :D :) :mrgreen:

Tak aspoň nějaká pozitiva to má. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
2.8.20 15:22

@prcek.leni no zvládla, jak se to vezme :mrgreen: vylosovala jsem si to nejhorší co šlo. udělat 10 porcí a porkovou polévku s vejci. Dělala jsem závěrečky v restauraci kde jsme dělala praxi takže když jsem šla do skladu tak kuchaři co jsme si vylosovala at mne s něčím pomůžou :mrgreen:. tak at si jdu vařit polévku a těsto mne udělají. mistrová že tu polévku vařím strašně dlouho :mrgreen: a at si jdu dělat knedlíky tak jsem si šla pro těsto a to bylo udělané moc brzo takže to teklo a když jsme to zahustila věděla jsem že to bude beton :oops:. tak jsem šla za kuchařem že s tím se nedá dělat a oni at to tam nechám a jdu si připravit zelí a knedlíky mne dají z minulého dne :oops: Komise že polévka super i na to že jsem jí vařila 2h, ale za ty knedlíky mne za 1 dát nemůžou, prý tužší jako kdyby byly dělané den předem :mrgreen: Mistrová se jen usmála :mrgreen: kdybych se nespoléhala na ostatní tak jsem je zvládla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.20 15:31

Když jsem četla nadpis, myslela jsem si, bůhví, co se nestalo… Poslední dva týdny jsem měla hodně těžké, byla jsem u dopravní nehody, kde zemřel kamarád (29 let), pak pohřeb, jeho přítelkyně úplně na dně, zlomená…
Pro Tebe je to asi vzdálený a bude to znít jako klišé, ale opravdu jsou knedlíky důvod si takhle kazit den a říkat, že stojí za…? Uvařila jsi domácí teplé jídlo, naservírovala milované rodině… to je skvělý, ne? :srdce: Neber to vůbec jako nějaké moralizování, tak to vůbec nemyslím :kytka: Jen pro mě je to spíš úsměvná příhoda, jasně, taky se někdy vztekám kvůli kravinám, ale pak přijdou momenty, kdy si řekneš, že prostě… Když je tohle Tvůj největší problém, jsi obrovsky šťastný člověk. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12934
2.8.20 15:52
@Alušáček píše:
@prcek.leni Příště kup těsto v prášku a máš klid :D

Nezlob se, ale to je přesolený nejedlý humus, co nemá s bramborovými knedlíky mnoho společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
2.8.20 16:02

Zakladatelko soucítím :hug:. Ale žádný učený z nebe nespadl, příště to půjde líp. Jestli můžu poradit, brambory uvařit den dopředu, na noc dát do lednice a další den ráno studené oloupat a nastrouhat - jdou pak strouhat asi stokrát lépe. Pak přidám na kilo brambor jedno vajíčko, 350 gramů hrubé mouky a vrchovatou lžičku soli - brambory potřebujou osolit dost, klidně můžeš slanost těsta kousíček ochutnat a případně ještě dosolit. Pak už s hotovým těstem pracovat rychle, dát s předstihem vařit vodu, říká se, že dlouhým stáním bramborové těsto řídne. Tak ať se příště zadaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
prcek.leni
2.8.20 16:10

@Markéta80 Pani, tak to jsi mela stesti :) takova zachrana :D

• Citovat
  • Upravit
1573
2.8.20 16:25

Takový elaborát kvůli knedlíkům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
prcek.leni
2.8.20 16:27
@Anonymní píše:
Když jsem četla nadpis, myslela jsem si, bůhví, co se nestalo… Poslední dva týdny jsem měla hodně těžké, byla jsem u dopravní nehody, kde zemřel kamarád (29 let), pak pohřeb, jeho přítelkyně úplně na dně, zlomená…
Pro Tebe je to asi vzdálený a bude to znít jako klišé, ale opravdu jsou knedlíky důvod si takhle kazit den a říkat, že stojí za…? Uvařila jsi domácí teplé jídlo, naservírovala milované rodině… to je skvělý, ne? :srdce: Neber to vůbec jako nějaké moralizování, tak to vůbec nemyslím :kytka: Jen pro mě je to spíš úsměvná příhoda, jasně, taky se někdy vztekám kvůli kravinám, ale pak přijdou momenty, kdy si řekneš, že prostě… Když je tohle Tvůj největší problém, jsi obrovsky šťastný člověk. :kytka:

No.. kde zacit?
Je mi lito, co ty a tve okoli proziva. To je hrozne. Ale nemysli si, ze tohle jsou me jedine problemy. Starosti mam opravdu dost, tento prispevek jsem napsala jednak proto, abych ten vztek ze sebe vypustila a nebyla cely den protivna na svoji rodinu, a druhak proto, ze mi to nakonec prislo i vtipne :).

Ja moc dobre vim, co to je mit opravdove starosti a problemy a ze pitome knedliky to opravdu nejsou ;) Snazim se byt stastnym clovekem, dikybohu mam zdrave deti a skveleho manzela. A taky vim, jake to je, kdyz te odstrihne vic jak polovina rodiny :? Tento prispevek mel slouzit vicemene k upusteni pary. Mel vlastne ukazat tu druhou stranu - malicherne starosti. Ja vim, ze spousta lidi resi vazne problemy, ale cela takhle diskuze mela jit tim opacnym smerem, tedy nezabyvat se vaznymi vecmi, ale temi beznymi, pro nekoho mozna kazdodennimi. Zde to slouzi spise pro postezovani si a zasmani se, proste jako takove odreagovani :kytka:

Drz se :hug:

• Citovat
  • Upravit
prcek.leni
2.8.20 16:28

@josta Moc dekuji :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
prcek.leni
2.8.20 16:29
@evulinda79 píše:
Takový elaborát kvůli knedlíkům…

Tak cist jsi to nemusela, ze jo :lol:

• Citovat
  • Upravit
23983
2.8.20 16:36
@prcek.leni píše:
Ahoj vsem, neberte me vubec vazne, ja si jdu jen postezovat 8)

Jsem pekne nastvana, co nastvana, spis pekelne vytocena. Dneska jsem chtela k obedu udelat knedliky plnene uzenym. Nikdy jsem je nedelala, tak jsem si nasla recept. Manzel ma tohle jidlo rad, tak jsem se rozhodla udelat dvojitou davku. Vsechno slo docela hladce, zeli bylo docela dobre, cibulka taky, tak jsem sla nastrouhat brambory. No asi jsem je uvarila trochu vic do mekka, protoze nesly vubec nastrouhat a v ruce a na struhadle se mi hromadila doslova kase, abych byla slusna. Ten madlajs! To uz jsem zacinala rust vzteky. No nic, nejak se mi to podarilo, pridala jsem ostatni suroviny a vytvorila testo. Pisou nelepive. Hmm. To me se, ackoliv jsem dala presne pomery, lepilo jako prase. Takze pridat mouku. Hodne mouky. Pak uvalet. Coooo?! Ten lepivej hnus plnej mouky nesel ani vyndat z misy :pocitac:. Zkusila jsem prvni bobek naplnit uzenym. Nesel zabalit. Porad se oteviral. Ja uplne ruda vzteky s nim hodila do drezu, ze se na to muzu vykaslat. Do drezu jsem se ale netrefila a knedlik se rozmaz okolo drezu i na kachlickach :zed:. Se spoustou mouky nalepene vsude na lince i na valecku jsem vytvorila knedliky plnene uzenym. Hura! Tedy, knedliky jsou slabe slovo.. ja s nimi nemela zadnou trpelivost a vznikly knedle velikosti chlapske dlane. Dala jsem je varit. Ted uz mam hotovo, a kdyz se rozhlidnu vsude po kuchyni, tak se mi chce brecet. Vsude je bordel jako v tanku, jako by nam tam neco bouchlo. Vsechno je vsude, testo je na skrinkach, na zemi, na lince, a to ani nemluvim o tom, ze jsem tu kuchyn predevcirem vydrhla uplne od zakladu, kazdou skrinku, zevnitr i zvenku. Ted muzu znova. To mam fakt radost :zed:

Manzelovi knedliky chutnaly (coz se tedy divim :D), tak jsem si taky nandala. Prisly mi malo slane, sla jsem je tedy dosolit. A ta zatracena sul se mi do jidla vysypala, ze by to vydalo na dve lzice! Achjo, dnesek stoji opravdu za prd. Aspon, ze ty knedliky, co se trosku (!) dosolily, nebyly tak spatne.

Ted uz jsem trochu klidnejsi, dala jsem si cokoladu na nervy. :mrgreen:

Timto prispevkem jsem si chtela jen postezovat, vykricet to ze sebe, protoze toho mam dost. Berte to prosim na lehkou vahu :kytka:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sorry, ale pobavilo… Nic jiného nepotěší tolik, jako neštěstí toho druhého… :jazyk: 8)
Tak doufám, že čokoška zabrala… Toto jsou podle mých zkušeností naprosté prkotiny, zažívám často mnohem horší věci, samozřejmě v soukromí vyteču jako ty, ale o pár hodin později historkou bavím třeba známé v hospodě u kafe… :pankac: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová