Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Do čeho si necháte kecat? Třeba moje tchýně, mi kecá do života, včera mi řekla, že je blbost dělat dceři k narozeninám dort a sama pořádá prestižní oslavu pro manžela k svátku. Co vy?
Já si nenechám kecat do ničeho
a tvoje tchýně ať si mele co chce
je to tvoje dítě a né její
a dorty bych na just udělala dva ![]()
Do osobního života si nemůžeš nechat kecat. Jen se můžeš s někým poradit, komu důvěřuješ. A samozřejmě, důležité věci konzultovat s partnerem a dojít ke shodě. Tchýně se může bodnout.
Tak já si teda do ničeho kecat nenechám. Názor druhých si sice vyslechnu, ale konečné rozhodnutí, jak nějakou věc udělám je na mě a za tím si pak taky stojím. Nechápu, proč by byl dort k narozeninám dítěte zbytečný, vždyť to k narozeninám tak nějak patří, ne? Hlavně teda u dětí. ![]()
Od tchyně bych si nenechala kecat do ničeho. maximálně od manžela nebo od mojí mamky, ale taky jen v určitých věcech
Já je nechám, ať si řeknou svoje, řeknu k tomu svůj názor a udělám to po svym. Někdy se ponaučim. Ale u nás ani jedna tchýně, ani matka nemaj potřebu nám říkat, jak co máme dělat. Ale zatim nejsou děti
I když ony jsou fakt normální.
Respekt z obou stran.
Do ničeho. Jiný názor vyslechnu, ale rozhoduju se sama.Jsem totiž svéprávná
![]()
Na just bych udělala nějký mooooooc velký a moooooc dobrý dort. Holka si to bude pamatovat tedy jeslti je věku větším. a dnes se dělají od prvního roku kdyt ź toho právě jsou pak nej forty do albumu
Jéééé, já jsem hroznej paličák, takže si asi nenecham kecat do ničeho a od nikoho, manžel tim chudinka někdy trpí (když mě v něčem radí a myslí to dobře), ale bere to
Samozřejmě to nesmí být na úkor toho, že někomu blízkému vědomě ubližuju, to ne. Ale fakt si žiju svůj život, respektivě život mých dětí a muže a defacto nám nikdo do ničeho nemluví, ani mamina a ani tchyně (tu mám zlatou) ![]()
Do ničeho, jako názory si vyslechnu, občas uznám, že některý návrh může být i lepší než ten můj, nejsem zas taková že bych si stála skálopevně za svým v každé situaci, když si něčím nejsem 100% jistá, tak si klidně nechám poradit někým zkušenějším. Konečné rozhodnutí je ale na mě ![]()
@lyrica píše:
Já si nenechám kecat skoro do ničehoA od nikoho
asi tak a protože se umí ozvat, že se mi něco nelíbí, tak jsem černá ovce rodiny
![]()
A osobně si myslím, že každé dítě si zaslouží krásný, barevný dort, i kdyby ho neochutnalo, už jen pro tu radost, jak svítí očička, že má svůj dort, svoji svíčku a může si ji sfouknout, jak tohle ta paní může chtít upřít své vnučce? ![]()
To by mohl někdo přikazovat nedělat dort pro dítě, kdo to kdy viděl. U dospělého už je to jaksi jiná ![]()
Je rozdíl kecat a nechat si poradit, tu v tomhle vůbec neposlouchej, je to tvoje dítě, když budeš chtít, tak ji udělej třeba třípatrovej dort, ona do toho nemá co kecat. Dělej si to podle svýho. vůbec se s ní o tom nebav.
@IvkaH píše:
A osobně si myslím, že každé dítě si zaslouží krásný, barevný dort, i kdyby ho neochutnalo, už jen pro tu radost, jak svítí očička, že má svůj dort, svoji svíčku a může si ji sfouknout, jak tohle ta paní může chtít upřít své vnučce?
To by mohl někdo přikazovat nedělat dort pro dítě, kdo to kdy viděl. U dospělého už je to jaksi jiná
Souhlas naprosto!!!
![]()