Když chlap nechce druhé dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.9.12 10:09

Když chlap nechce druhé dítě

Holky, co byste dělaly?
Ptám se jen, protože podle dikuze bych se chtěla dovědět, zda by se většina snažila nějak jej přesvědčit…nebo to nechala být a plakala si po nocích a záviděla kamarádkám se dvěma dětmi, nebo byste kvůli tomuto byly schopny chlapa opustit a hledat si nového partnera?
Kamarádka je v této situaci, má dvouletou holčičku a manžel další dítě nechce…je mu 40, jí 32…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
275
13.9.12 10:12

To si nedovedu predstavit. Ale ja bych se ho asi snazila nejak presvedcit… i kdyz bych pak mela strach, ze bude rikat „Ja to dite nechtel…“. To neni vubec jednoducha otazka. :nevim: Ja bych ale presvedcovala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.9.12 10:13

A kdyby ona druhé nechtěla a on ji do toho nutil? :nevim:
Tady nejde kompromis. Musí si promluvit oni…
My se teda o počtu dětí bavili dřív, než jsme vůbec nějaká začali vyrábět, takže překvápko nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
13.9.12 10:15

JJ, teď bych mohla napsat „Když chlap neví, jestli chce třetí dítě“…
Mám děti dvě a nedokážu si představit, že by ten můj chtěl jen jedno, a další nepovolil. Asi bych chvíli vyčkala, ale po čase by dostal nůž na krk.
Tvá kamarádka je ještě poměrně mladá, a holčička malá. Ať kamarádka na manžela netlačí, vydrží ještě tak rok a potom to zkusí znova. Pokud manžel i poté nepovolí, tak bych šla od něj. Pro mě osobně jsou děti v životě hodně důležité a kvůli chlapovi bych se o to mateřské pouto připravit nenechala. Pro mě jsou dvě děti minimum a kdyby je můj muž nechtěl, šla bych od něj a hledala někoho, kdo by více dětí chtěl…
Ale chlapi bývají od přírody sobci a kolem té čtyřicítky jich poměrně dost zpohodlní a dítě jim na klidu nepřidá.
Já když chtěla druhé, tak jsem manželovi řekla, že vysazuji antikoncepci, a ať se teďka milostivě stará on… Vydržel se starat necelé tři měsíce a poté jsem otěhotněla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
13.9.12 10:16

Myslím si to samé co @Pipet. U nás zas se ví že budou dvě děti ale zatím tedy stačí jedno až se malinko zlepší fin situace jdeme do druhého.. nemají to třeba taky tak? že on nechce protože by to měli s penězi tip ťop?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
13.9.12 10:21
@evick2 píše:
Myslím si to samé co @Pipet. U nás zas se ví že budou dvě děti ale zatím tedy stačí jedno až se malinko zlepší fin situace jdeme do druhého.. nemají to třeba taky tak? že on nechce protože by to měli s penězi tip ťop?

no já sem ve stejné situaci jako zakladateky kamarádka :? Když sme se spolu dali dohromady dohodli sme se na 2 dětech. Narodila se Veru a on že bude jen ona. No ted babo rad co dál? Zatím vyčkávám a tchýně ho nahlodává a já si s ním zkusím promluvit až za pár měsíců pak se uvidí co bude dál :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2312
13.9.12 10:23

Sama jsem jedinacek a bratrankum jsem zavidela, ze jsou tri (jeden + dvojcata).. takze cely zivot tvrdim, ze chci 3 deti. No kdyz jsme se zacali snazit o prvni, tak se nam povedly na prvni pokus dvojcata.. a protoze to strasne leti a ani to nestiham vnimat, tak furt rikam, ze chci jeste jedno a ze abych si to mohla uzit atd.. no a tak mi jednoho dne (celkem brzo po porodu) pritel rekl, ze treti nechce, ze dve staci atd… No nevim, co bude za dva roky, az to tema bude aktualni.. ja od neho odejit nechci, protoze nechci detem sebrat tatu, ale asi bych byla protivna, ze nemam to treti atd.. a vubec - vysadit antikoncepci je, myslim, to nejsnazsi..:)) preju kamaradce hodne stesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
13.9.12 10:25

Ahoj, poradit nedokážu, ale u nás je to přesně naopak, manžel už chce druhé dítě, já ne. :nevim: A zkouší to na mě všemožně, začal místo mě chystat a vařit večeře, nosí mi čokolády, atd. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
13.9.12 10:25

Zakladatelko a on to dítě nechce proč? Kvůli svému věku?? Nebo má nějaký jiný důvod? Každopádně bych chlapa kvůli tomuto rozhodnutí neopouštěla, to by byl hodně divný krok… :roll: Ale určitě záleží na okolnostech, pokud nejdřív chtěl a pak otočil, nebo nikdy nechtěl… nebo si netroufá větší rodinu zabezpečit, nebo je prostě jen línej??? Příliš málo informací na objektivní názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.9.12 10:30

Zalezelo by to silene na okolnostech… je treba zvazit vsechny moznosti - premlouvat ho a uplne mu tu myslenku zprotivit? Premlouvat ho, premluvit a potom trnout, kdy to zacne vycitat? Nechat to tak a poakat do polstare? Opustit jej? Udelat to tajne a pres jeho nesouhlas? Vyhovet mu a cely zivot se trapit?

Tady neni spravna odpoved, zalezi totiz na OBOU… nedokazu rict, jak bych reagovala. Pokud by se mnou absolutne odmital diskutovat a vysvetlit mi svuj postoj - mozna bych o rozchodu dokazala uvazovat, ale zase by zalezelo, jak to klape v jinych vecech… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.12 10:31

Čekám druhý - mě 28 jemu 36 - on nechtěl, ale pod „nátlakem“ čekáme.. hned napoprvé. a vyžírám si to, na UZ se mnou nechodí, nezajímá ho to.Jo jsou občas áchvěvy, ale jinak-lituju toho :,( :,( zrovna dneska to řeším hodně :,(

• Citovat
  • Upravit
zichisek
13.9.12 10:33

Záleží z jakého důvodu další dít nechce. Kvůli financím, věku…
My jsme se s mužem domluvili na dvou dětech. Po narození první prohlásil, že jedno stačí, když bylo malé rok, tak jsme se domluvili, že druhé až tak za 4 roky a za další rok přišel s tím, že buď hned nebo nikdy, protože si už připadá starý :mrgreen: Je mu 35 a je fakt, že to taky nemusí jít hned jako u první, takže se snažíme.
Dala bych muži čas a promluvila si s ním. Nic jiného s tím neudělá. Nemůže ho tlačit, obrátilo by se to proti ní.

• Citovat
  • Upravit
16186
13.9.12 10:40

Na druhé straně - mít dítě ve 40 je trochu na zvážení. Kamarádka 34 má manžela 43 a narodila se jim dcerka, chtěná samozřejmě (jinak oba už dětný z prvních manželství, děti on dospělé, ona puberťačku). A musím říct, že když vidím fotky jeho s malou tak je to docela směšné, vypadá spíš jak její děda:) Nemyslím to teď špatně, nebo arogantně, mám je opravdu ráda, jsou to skvělí lidé. Ale holt věk nevymažeš. A když nedávno vyrazil s kamarády (cca kolem 34 - 36 let) a dětmi, byl ten rozdíl opravdu markantní. Je navíc hodně šedivý i když v dobré fyzické kondici… To jen jako příklad, že někteří chlapi prostě berou v potaz i tenhle pohled a ne každému může být příjemný… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.12 10:46

Bych se tedy více snažila zjistit proč dítě nechce a rozhodně bych nepřesvědčovala ať dítě chce. Ptala se kamarádka takto prostě? Vše je o komunikaci a i tak věci nejsou jasné.

Jakákoliv dohoda se může změnit i v průběhu soužití různými okolnostmi. Dítě máme jedno, taky jsme se bavili o dvou a manžel nechce, řekl proč nechce - přestože to není závratný důvod, tak by mě nikdy nenapadlo ho přesvědčovat.

Mám sestřenice (jsou to sestry), jedna s partnerem, druhá se vdala. Ta nesezdaná by dítě chtěla moc, ale od začátku ji partner říká, že on nechce s určitým odůvodněním. Už je to dlouhý vztah, kde se trápí vzájemně, poněvadž v jeho případě jde čistě o pohodlí, nicméně je její chyba, že s ním je a čeká, že se něco změní.

U té druhé, která se před rokem vdala je to mnohem horší, ta by dítě chtěla, než se brali chtěli oba a naráz je vše jinak. On s ní ani nechce spát, bez jakéhokoliv odůvodnění.

Sobci jsou v důsledku oba a v podstatě nechápu ani jednu proč v takovém vztahu zůstávají. Ta jedna ví na čem je 100% ta druhá, pro kterou byl sex velice důležitý (nejen k otěhotnění) taky. Vím, že mají své partnery rády, ale pokud si takto svůj život nepředstavovaly, tak ho mohou změnit. Tady to vidím celkem prostě.

Ale pokud už jedno dítě mají, tak bych se snažila nepřesvědčovat, nevyvíjet nátlak a spíše se situací smířit. Přeci jen je mu 40 let, neříkej mi, že si nikdy nepřipouštěla, že dvě děti by mohlo slevit z jeho pohodlí.

• Citovat
  • Upravit
528
13.9.12 10:56

Já jelikož už ted jsem měla problémy s otěhotněním a později to bude ještě horší, mám ted vytoužené miminko :oops: A myslím si, že přítel už s tím nějak počítá, že budeme mít nejspíš jedináčka a asi mu to tak i vyhovuje..i když v podvědomí bych určitě chtěla aspon ještě jedno, avšak podle me, už přítel nebude chtit :think: Ke kamarádčině situaci, na jejím místě bych si s ním určitě promluvila, proč vlastně nechce to druhý, ale asi bych taky byla z toho dost neštastná…holt nekeri chlapi nemaj potřebu mít větší rodinu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová