Když chlap nechce druhé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.9.12 11:05

Máte pravdu holky -takž pro úplnost více informací…Ona plat cca 15000, ona chodí do práce cca od 8 měsíců malé ( plat nemá o moc vyšší), hlídá babička - za rodičák, ona na celý úvazek v práci…
Je tam hypotéka - právě těch cca 15 000, takže jen z rodičáku by nevyžili.

A ano, dalším dítkem by se snížila životní úroveň. Nemuseli by si brát tak velkou hypošku, kdyby nechtěli vše tip top - a spíše dražší materiály, krásné bydlení mají což o to…ale za jakou cenu… :roll:
Za cenu, že druhé nejspíš nebude…
Nákupy - co nejvíc bio, značkové oblečení - ale ty platy a to holt nejsou, že
Ona se nijak nechrání, jedou přerušovaně, tak se jim i podařila ta holčička…tak možná jednou snad…jí to vyjde i podruhé… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.12 11:06

On plat cca 15 000 - upsala jsem se :roll:

• Citovat
  • Upravit
10960
13.9.12 11:25

Tady má více rozumu ten chlap, než vy dvě dohromady. Nemyslím to nějak špatně. Ale ty osobně by jsi dobrovolně souhlasila s takovou životní nejistotou?

Osobně by mě velice mrzelo, když bych musela od dítěte v jeho 8 měsících. Na jednu stranu ji chápu, poněvadž aktuálně nemůže naplno naplnit své mateřství a užít si to, ale výhledově, to může být velice zoufalé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
13.9.12 11:32

Pokud je to kvůli financím, dá se to řešit různě. Docela by mě zajímalo, jestli by se paní rozhodla pro pěkné bydlení a jedno dítě, nebo pro horší bydlení a dvě děti. Střelit solidní bydlení a mít peníze, nebo aspon neplatit hypotéku se taky dá. Ovšem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.12 11:40

No holky já bych volila taky skromnější přestavbu a dvě děti…
Nevím, jak si myslela, že to zvládnou, když má chlap tak malý plat…
Jenže oni chtějí mít vše nej…takže to bude mít těžké.

Líp to udělala kámoška, co jsem jí věnovala veškeré oblečky na mimi i hodně dalších věcí - takže zbytek už je levný… a ta chce dti dvě - skroměji ale dvě :palec:

• Citovat
  • Upravit
3540
13.9.12 11:44

Njn tak musí holka slevit z nároků no…
Po prvním jí něco zbylo hodně se dá koupit po bazárkách. To základní má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
13.9.12 11:49

Já bych ho přesvědčovala, ale nenutila a určitě ho neopustila. Ke všemu se mu ani moc ndivím, 40 už je docela věk. Až to dítě bude procházet pubertou, tak jemu bude před 60, na to už nebude mít sílu ani nervy. Ne každej chce hromadu dětí, to si měli vyjasnit hned na začátku vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
13.9.12 12:00

No jo hypotéka je děsnej otrokář. Můj chlap má desítku a já mateřskou, neměla bych na to nervy vzít si hypotéku sice stavíme, ale svépomocí a maxiskromně. Máme jedno mimi a je mi skoro 40. Taky asi ne ideál, ale vlastně mi nic nechybí. Jestli se rozhodnem pro druhý, tak holt bude a nějak to už půjde. Je supr být bez dluhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.12 14:00

Jsem ve stejné situaci. S manželem jsme spolu 12 let, svoji 6 let. Máme skoro 3 letou holčičku. Dlouho nechtěl žádné dítě, pak pod vlivem okolí povolil(všichni naši známí měli děti a přesto jim neskončil život). Těhotenství nijak neprožíval, když se dozvěděl, že to bude holka, byl hodně zklamaný a dlouho mi to dával sežrat :(. Ale po narození se srovnal a funguje jako tatínek. Naše princezna to s ním umí :hug: a navíc byla pohodový mimi, takže všechno proběhlo hladce. Miluje jí a je rád, že jí má. Teď všichni naši známí mají už děti dvě a samozřejmě rýpají, že jsme na řadě a že by mohl vyjít ten kluk. Jenže on pořád, že „v žádném případě“, ale já bych byla moc ráda, aby znovu povolil, protože nechci mít jedináčka (i když radši bych znovu holčičku :P ). Moc času na to nemám, nechci aby mezi nima byl velký věkový rozdíl a 40 už se taky přibližuje. Finance jsou v pohodě, jsme zajištění. Jde jen o chlapovo pohodlí. Připravuju velký promluvení do duše. No raďte, jak na něj??? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
639
13.9.12 14:07

Já když chlap nechtěl a měl pochybný argumenty jsem mu oznámila, miláčku příští léto budu těhotná a jestli chceš může to být s tebou. To ale byla jiná situace, byli jsme spolu teprv rok. Teď je lepší rodič jak já a malou by samou láskou sněd. Někdy mám pocit, že chlapi pro tyhle věci nemaj cit, řeší to rozumem, ale chce to i intuici. Takže mi přijde lepší si to prostě rozhodnout sama, pokud to není nějaká děcku zcela nepřející situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pajik
13.9.12 14:12
@dryada píše:
Já když chlap nechtěl a měl pochybný argumenty jsem mu oznámila, miláčku příští léto budu těhotná a jestli chceš může to být s tebou.

:palec: :palec: :palec:
Tak to je dobrá hláška

• Citovat
  • Upravit
Dorrra
3.10.12 12:25

..teď přemýšlím, jestli to nepsala nějaká moje kamarádka, jsem ve stejné situaci, jak věkově nás obou, tak naší holčičce se též blíží druhý rok, všichni kolem mě čekají druhé a partner nechce. je to opravdu těžká situace a jeho důvody neberu. Vím, že jak jednou odejdu z mateřské, tak už se na ní nevrátím a než mít jedináčka, budu raději sama, takže jsem řekla, že do Vánoc vydržím, uděláme si jako rodina hezké Vánoce a pak to balím, už jsem si začala hledat bydlení..mrzí mě to, partnera miluju, ale za poslední dobu si uvědomuju, že se nedokážu druhého prcka vzdát…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.10.12 20:12

Mile maminky, resim uplne stejny problem. Je mi 32 a pritelovi 26, mame spolu 1.5 stareho chlapecka, jako kazda zenska chci dve deti, prijde mi to i jako samozrejmost. Pritelovi vsak ne. Prijde mi to trosku sobecke, kdyz chlap rozhodne o osudu cele rodiny a jeho jediny argument je, ze nechce omezovat svoji volnost a pohodlnost.
Pracuji na pul uvazku z domova, takze do rodine kasy prispivam nemalou castkou, bohuzel po skonceni materske mi uz toto umozneno nebude, proto se ho snazim presvedcit dokud je cas.
Uz mi dochazi argumenty, zkousela jsem to po dobrem, plac, prosby, nechat mu cas na rozmyslenou, bohuzel.
Co dal? konec? smirit se s tim, ze syn bude na dobro jedinackem, protoze tatinek nechce doma nic delat? uz fakt nevim :(

• Citovat
  • Upravit
502
10.10.12 18:06

Mám to podobné, akorát musím být rozumná a nenechávat se cloumat emocemi (malej ve školce-už žádný mimino, kamarádka miminko atd…), vím, že jsem bez práce a aby nás chlap živil 3 by mi přišlo dost sobecký. Vždycky jsem si stála za tím, že se o sebe i děti musím umět postarat sama i kdyby chlap nebyl, takže u nás druhé mimi přijde až bude fin. situace uspokojivá a stálá…ale ve skrytu srdíčka bych chtěla co nejdřív :) Ale pak se proberu a zase se zaměřím na práci atd… Nejlepší je to řešit rozumně, v takových chvílích psí oči, slzy, vztekání fakt nepomůže :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorrra
10.10.12 18:17

…partnera miluju, ale pravda je, že jeho argumenty mi přijdou hloupé. Nejsme sociálně slabší, bydlíme ve svém, fin. rezerva je spíš větší (v létě jsme byli na třech dovolených) několikrát jsme se o tom bavili a on můj postoj zná, takže ví o mém odchodu, rozhodně nepláču, teda né před ním, neprosím, chci aby sám usoudím, co chce… bohužel pro nás se už asi rozhodl ;-(((

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová