Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, mám stejný problém, až na ten věk.
Je mi 22,manželovi 25let, máme 20měsíční holčičku. Finančně jsme na tom dobře, právě sháníme větší byt. Nyní bydlíme ve 2+1. Manžel mi už ale několikrát řekl, že druhé dítě prostě nebude. Mě to hrozně mrzí, moc bych ještě jedno chtěla. Ne ted! Ale třeba za rok, za dva. To je jedno, jsme mladí, času máme dost. Tím spíš mě děsí představa, že další dítě už mít nikdy nebudu
tak se ho neptej teď, ale zeptej se za ten rok, nebo 2. Třeba si to potom rozmyslí. Důležité je, co píšeš - jste oba hodně mladí, máte ještě minimálně 10 let
![]()
@Anonymní píše:
Je mi 22,manželovi 25let, máme 20měsíční holčičku. Finančně jsme na tom dobře, právě sháníme větší byt. Nyní bydlíme ve 2+1. Manžel mi už ale několikrát řekl, že druhé dítě prostě nebude. Mě to hrozně mrzí, moc bych ještě jedno chtěla. Ne ted! Ale třeba za rok, za dva. To je jedno, jsme mladí, času máme dost. Tím spíš mě děsí představa, že další dítě už mít nikdy nebudu
To je těžké, ale určitě ho do toho nemůžeš nutit. Jak sama píšeš jste mladí, navíc teď sháníte větší byt. Já bych tomu dala čas. A později až se uhnízdíte
tak bych si s ním o tom promluvila. Třeba změní názor, to nikdy nevíš.
@Anonymní píše:
Před tím, než se vám narodila holčička, chtěl více dětí? Nebo jste to spolu neřešili?
@malinika píše:
Před tím, než se vám narodila holčička, chtěl více dětí? Nebo jste to spolu neřešili?
upřímně:počet dětí jsme spolu neřešili(chyba, ted už to vím),ale dcerku jsme moc chtěli oba dva
@Anonymní píše:
upřímně:počet dětí jsme spolu neřešili(chyba, ted už to vím),ale dcerku jsme moc chtěli oba dva
tak to neřeš ani teď.. máte jedno dítko, třeba se aji jemu zasteskne po druhém.. kor když ho máte takhle mladí ![]()
A on má nějaké sourozence? A co Vaši známí? Možná ještě děti nemají a on se na to cítí moc mladý…
@martina.se asi máš pravdu, ještě počkám a třeba časem to téma zkusím otevřít znovu
@malinika Má starší sestru, všichni naši známí děti mají. Vlastně v našem okolí si nevybavím nikoho, kdo by dítě neměl ![]()
Napsala jsi to sama. Jste ještě mladí, takže spousta času na to, aby manžel změnil rozhodnutí, případně aby ses porozhlédla po jiném životním partnerovi, kdyby se tak nestalo a ty by ses s tím nechtěla smířit. I když tvou touhu chápu. Já také marně partnera přemlouvám, ale mně je přece jen o 8 let víc. Poradím netlačit na něj. Čím víc budeš přemlouvat, tím víc se blokne. Aspoň u nás tomu tak bylo.
@Anonymní píše:
@malinika Má starší sestru, všichni naši známí děti mají. Vlastně v našem okolí si nevybavím nikoho, kdo by dítě neměl
Podle mě to chce také spíš čas…
Holky, a řekli vám vaši partneři, proč další dítě nechtějí? Čistě osobně by mě to zajímalo - ve svém okolí se setkávám spíš s tím, že chlap dítě chce a žena už ne (buď vůbec a nebo pouze jedno). Prý kvůli tomu, aby se mohli děcku naplno věnovat a dát mu co nejvíc. Je to tak i u mužů? ![]()
@Anonymní píše:
dej mu čas..dítě chceš tak za rok dva.. no tak to dej na rok- dva k ledu, nech muže vydechnout a uvidíš.. do té doby se může změnit kupa věcí ![]()
@malinika můj tedy není schopný mi udat jakýkoli důvod…prostě nechce a tečka ![]()
@Anonymní píše:
@malinika můj tedy není schopný mi udat jakýkoli důvod…prostě nechce a tečka
Tak to bych věřila tomu, že se to najednou zlomí. ![]()