Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vzhledem k tomu, že toto je ožehavé téma, čekám i nějaké to obvinění z publika, no ale co už… Chci se všech zůčastněných zeptat na jejich názor: když se ohradím proti nevhodnému chování příslušníka menšiny nebo nedej Bože se bráním napadení, kde je hranice mezi tím, že si chráním svoji osobu a svou svobodu a tím, že bych se projevoval jako rasista? Podotýkám, že bydlím na okraji problémové čtvrti a tak nějaké zkušenosti mám. Ale zajímalo by mě, jak moc „jinak“ to mají nastavené ostatní lidi.
A pokud někdo namítne, že se toto téma netýká rodiny a dětí, tak ho můžu ubezpečit, že týká - a moc.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Myslím, že je to jedno, protože u menšiny budeš za rasistu kdykoliv se ohradíš. A je jedno kvůli čemu. ![]()
Když se ohradíš proti nevhodnému chování, nebo napadení kohokoliv je to v pořádku. Menšiny a rasy bych vůbec do tohoto netahala
![]()
@sophinka píše:
Když se ohradíš proti nevhodnému chování, nebo napadení kohokoliv je to v pořádku. Menšiny a rasy bych vůbec do tohoto netahala![]()
Souhlasim se sophi. ![]()
Souhlasím se Sophinkou, pokud se ohradíš proti nevhodnému chování jako takovému, či se proti němu přiměřeně bráníš, tak pokud Tě někdo kvůli tomu označí jako rasistu, tak je to opravdu jenom jeho osobní problém a sám nemá zřejmě dostatek vyzrálosti a schopnosti uvažovat. ![]()
Když mě někdo jak koliv napadne, nebo nedej bože někoho mého (mé děti, muže, zkrátka koho koliv z rodiny- v tom případě, ať při něm stojí všichni svatí
)
Tak ať tam stojí černej, žlutej, růžovej, nebo fialovej, či prezident, bránit a hájit se budu vždycky stejně a neberu ohled na to, kdo je proti mě (případně proti někomu mě velmi blízkému).
V tu chvilku bych opravdu nekoukala na to, zda jsem rasista nebo ne. Prostě se bráním a je to ![]()
Příspěvek upraven 10.09.12 v 15:46
Ahoj ze zkušeností ze studií v Ústí nad Labem jsem se naučila menšinám jít z cesty, neohrazovat se a vůbec pokud možno nepřijít do styku.. bylo to téměř životu nebezpečné… je to sice špatný přístup ale než skončit jako kamarád co se ohradil a měl dvakrát přeraženou čelist, zlámaný žebra a natrženou ledvinu
![]()
edit. toliko k menšinám, jinak podle mě slušní lidé hranici mezi rasismem a ohrazením se vůči nevhodnému chovaní poznají a pochopí
At to bude z tveho pohledu jakkoliv asertivni, na opacne strane barikady to bude vzdycky rasismus. Byt tebou moc tady toto tema nerozebiram, protoze ti ho admin stejne za chvili zamkne a zmaze jak se stalo pred par minutama jine zakladatelce. V tomhle emimino nechapu a docela by mne zajimalo kdo - na zaklade jake odbornosti - vyhodnocuje, ze prispevek je zalozeny provokacne nebo ne…
mimochodem tvuj dotaz je spis pro pravnika, ktery te bude vysekavat z prusvihu, kdyz treba v sebeobrane zakrocis „neprimerene“ (kdyz liznes harantovi facku zto, ze ti rozbil okno a tys ho chytil pri cinu, bude to neprimerene, pokud bude jeste navic mensinovej, tak mas na krku i rasismus). Je to velice tenky led.
Napadení tvé osoby si myslím nemá nic společného s rasami. - Zásady pořád stejné.
Ohrazování se k nevhodnému chování ostatních - tady by to chtělo asi rozvést. Pokud se chceš ohradit k tomu, že někdo okrádá stařenku - je to v pořádku. (ať už jiné rasy než si ty, nebo rasy stejné).
@sophinka píše:
Když se ohradíš proti nevhodnému chování, nebo napadení kohokoliv je to v pořádku. Menšiny a rasy bych vůbec do tohoto netahala![]()
souhlas!!!
@sophinka píše:
Sophinka to vystihla lépe než já. Souhlasím.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat