Je to rasismus?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2183
10.9.12 12:39

je to rasismus?

Nevíte proč, když se v nějaké diskusi jen okrajově člověk zmíní o cikánech, tak se diskuse zamyká atd.Snad je svoboda projevu, ne? Člověk aby se pak bál cokoliv napsat.Co si o tom myslíte?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
684
10.9.12 12:41

No, to je tezke v dnesni dobe se opravdu clovek bojí i myslet… Natoz to rict nahlas.

• načítám...
Bohemund
10.9.12 12:41

No holt politicka korektnost, každy se moji mit něco takového na webu, jsou s toho problémy… Svoboda slova je někde daleko

• Upravit
2183
10.9.12 12:44

Ale tady přece nejde o tom, že by někdo psal hnusné nenávistné věci, jen to co třeba zažil atd. a hned se to zamyká, maže.

• načítám...
ArankaC.
10.9.12 12:44
@chelsea001 píše:
Nevíte proč, když se v nějaké diskusi jen okrajově člověk zmíní o cikánech, tak se diskuse zamyká atd.Snad je svoboda projevu, ne? Člověk aby se pak bál cokoliv napsat.Co si o tom myslíte?

Já to docela chápu, představ si, že tu třeba chodí nějaká taková mamina, otevře diskuzi a tam všichni nadávají na příslušníky její menšiny. Mě by se to taky nelíbilo. Názor je názor, ale člověk se musí krotit a rasismus je už trochu za hranicí přípustného…

• Upravit
684
10.9.12 12:48

@ArankaC.
No ale tak dyt si nemusi stahovat na sebe ne?
A navic jaka mensina… Vzdyt je to casto ve mestech vetsina. Bílý prece taky delaji veci, ktere jsou spatné.

• načítám...
8566
10.9.12 12:49

Kvůli zmínce o cikánech se diskuze nikdy nezamkla. Zamykají se diskuze kde rasismus opravdu je. Nevím jakou diskuzi máš teď na mysli, ale jestli tu, kde píše člověk s přezdívkou skinhead, že zakladatelka musí být cikánka, protože má v textu hrubky a počala dítě brzy atd atd. - tak snad sama chápeš, že to rasistické je. Jestli jinou tak nevím..

• načítám...
Bohemund
10.9.12 12:49
@ArankaC. píše:
Já to docela chápu, představ si, že tu třeba chodí nějaká taková mamina, otevře diskuzi a tam všichni nadávají na příslušníky její menšiny. Mě by se to taky nelíbilo. Názor je názor, ale člověk se musí krotit a rasismus je už trochu za hranicí přípustného…

A když ženske nadavají na může? ja tu příjde a děla se mi zle měli by Vám to taky zakázat, nebo když se bavite o těch s malým perém tak tu přijde přečte si jak s s jeho menšiny dělate srandu a co deprv sexuální menšiny, nebo lépe chudaci nekojíci maminy, jak tady urážíte jejich menšinu…

• Upravit
11530
10.9.12 12:50
@chelsea001 píše:

Ano jmenuje se to bílý rasismus ;)

• načítám...
684
10.9.12 12:53

@beručka
Odvážné leč pravdivé

• načítám...
ArankaC.
10.9.12 12:54
@Kallkapa píše:
Kvůli zmínce o cikánech se diskuze nikdy nezamkla. Zamykají se diskuze kde rasismus opravdu je. Nevím jakou diskuzi máš teď na mysli, ale jestli tu, kde píše člověk s přezdívkou skinhead, že zakladatelka musí být cikánka, protože má v textu hrubky a počala dítě brzy atd atd. - tak snad sama chápeš, že to rasistické je. Jestli jinou tak nevím..
:pankac: :pankac: :pankac:
  • Upravit
2183
10.9.12 12:54

Ano o téhle taky mluvím, ale tohoto uživatele jsem tam neviděla, četla jsem si jí až ráno.
A jak píše Lane nemusí si jí vztahovat na sebe, ale když vidí co občas vytvářejí, tak člověk musí pochopit, že je někdo na ně naštvaný. Já sama je nehážu do jednoho pytle, ale měla jsem kamarádku cikánku, fajn holka, slušná rodina a i ona sama říkala, že je jí občas hanba.

• načítám...
LouLou
10.9.12 12:58

Bohemund to napsal za mne…chlapi si tu muze urazet kazda druha, nadavat tchynim, nevernicim a milenkam taky, tem co jdou na potrat ani nemluvim.....kdo chce psa bit, hul si vzdycky najde, ale beda, jak se nahodou nekdo otre jen pul slovem o nase spoluobcany :roll:!!!

• Upravit
26574

Já si myslím, že problém je v tom, že lidi nedokáží mluvit konkrétně a většina z nich sklouzne vždy ke všeobecným vyjádřením typu Cikáni vždycky dělají to a to, chovají se tak a tak. Nedokáží se vyjádřit ve stylu: mám zkušenost s XY a dalšími deseti a tihle dělají věci tak a tak. :nevim:
A to je dost hloupé. V republice je cca půl milionu Romů a dotyčný jistě neměl tu zkušenost s celým půl milionem, pravděpodobně ani s tisícem ne :nevim:
Takže nálepkovat podle chování jednotlivce celé etnikum je prostě blbost. Ať už se to týká menšiny národnostní nebo menšin sexuálních a podobně.

• načítám...
1403
@Lane píše:
@beručka
Odvážné leč pravdivé

8) nehazu ale všeci do jednoho pytle to zase ne ale jestli jeden dva lidi z romu zachrání celou většinou jich pochybuju proto se přikláním ktomu horšimu mínění o nich…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová