Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
No a tady to nedojelo ještě ani na druhou stránku a už to zase někdo nechápe. Je rozdíl někomu nadávat a je rozdíl pouze popisovat jeho chování. To první rasismus je a to druhý ne. Ale tady, když někdo napíše, že na vlastní oči viděl cikány něco dělat, už se ozve někdo a řejne mu, že je rasista. To mě taky štve. Proč je za rasistu označován člověk, který pouze konstatuje, že něco zažil?
@chelsea001 píše:
Ano o téhle taky mluvím, ale tohoto uživatele jsem tam neviděla, četla jsem si jí až ráno.
A jak píše Lane nemusí si jí vztahovat na sebe, ale když vidí co občas vytvářejí, tak člověk musí pochopit, že je někdo na ně naštvaný. Já sama je nehážu do jednoho pytle, ale měla jsem kamarádku cikánku, fajn holka, slušná rodina a i ona sama říkala, že je jí občas hanba.
A jak teda víš, že myslím tuto diskuzi, když si ji četla až když jeho příspěvky byly vymazány? ![]()
@chelsea001 píše:
Nevíte proč, když se v nějaké diskusi jen okrajově člověk zmíní o cikánech, tak se diskuse zamyká atd.Snad je svoboda projevu, ne? Člověk aby se pak bál cokoliv napsat.Co si o tom myslíte?
Co takhle dát odkaz na konkrétní zamčené diskuse? Takhle se totiž tlachá o ničem - záleží, jakým způsobem se člověk „okrajově zmíní“
@Bohemund píše:
A když ženske nadavají na může? ja tu příjde a děla se mi zle měli by Vám to taky zakázat, nebo když se bavite o těch s malým perém tak tu přijde přečte si jak s s jeho menšiny dělate srandu a co deprv sexuální menšiny, nebo lépe chudaci nekojíci maminy, jak tady urážíte jejich menšinu…
tleskam napsal si to pekne a pravdive
![]()
@beručka nejses rasista pokud ti nevadi i cernosi a zidi ale ses pouze rasove nesnasenliva stejne jako ja a plno dalsich, jelikoz uz je do nebe volajici ze urcita skupina je neustale protezovana a dostava x sanci znovu a znovu
Svoboda projevu sice existuje, ale má nějaké hranice… Bohužel se zdá, že pokaždé jiné
. Když se „rom otírá o bílého“, pak je to většinou v pořádku a nic se neřeší. Když se „bílý otře o roma“, pak je hned rasista a je z toho skandál
![]()
Nejsem rasista, znám romské rodiny, kde dospělí pracují, mladí velmi dobře studují, pěkně si žijí…
Naopak mám „kamarádku - známou“, která je „bílá“, maminka dvou dětí, naprosto zdravá, jen mladší dítko je malinko opožděné (což přikládám tomu, že maminka na děti umí jen řvát, pořádně se jim nevěnuje, nepochválí…). Žije v jedné domácnosti s přítelem. Normální ženská by dala děti do školy, školky, a šla do práce. Tahle z malého udělala „nemocného“, neustále ho tahá po doktorech, hledá na něm chyby a na sociálce škemrá, jaká je chudinka… Přítele v bytě nepřiznala, vyběhala si různé dávky a dostává od státu cca 20 tisíc, které prochlastá a prokouří…
Ať je to jak je, bílý nebo černý, je to úplně jedno. U obou skupin jsou tací, kteří jsou super, poctiví, pečliví, a tací, kteří jsou kriminálníci, prevíti a vyžírkové… Jen o té jedné skupině se více mluví a proto mají lidé pocit, že jsou nejhorší…
Když nad tím tak uvažuji, tak si myslím, že kdyby lidé odhodili předsudky a neházeli každého do jednoho pytle, tak by romové lépe zapadli do společnosti a měli více chuti a možností, žít spořádaně…
@Knihomyš
Třeba jen tím, že v té diskuzi, o které je řeč, jedna holčina popisovala situaci, jaké byla svědkem (jen popisovala) a to spustilo její zamčení.
Ubec nechapu co se tu ted řeši toto je diskuze na tema Je to rasismus!!! Otom se tu ma ted bavit a vy začnete vytahovat diskuze 100 let stare ikdyby byli psane včera jeto pryč…
@Aluse píše:
tleskam napsal si to pekne a pravdive![]()
@beručka nejses rasista pokud ti nevadi i cernosi a zidi ale ses pouze rasove nesnasenliva stejne jako ja a plno dalsich, jelikoz uz je do nebe volajici ze urcita skupina je neustale protezovana a dostava x sanci znovu a znovu
@chelsea001 píše:
Protože tu jiná za posledních 24 hod nebyla
Jako jiná diskuze, ve které by se zmiňovali romové, že tu za posledních 24 hodin nebyla? Alo jo, byla ![]()
@beručka no jenze ono to s tou diskuzi souvisi, proc byla zamcena a co je to tedy rasismus, vis
@Aluse
Opravím tě, ani tak nejsi rasově nesnášenlivá, to jsi jen naštvaná. Protože když by vedle tebe žil slušný pracovitý cikán, měla bys s ním problém jen proto, že je cikán? Neměla? Pak nemáš nic proti rase, ale proti určitému chování určité skupiny. Tak to není rasová nesnášenlivost.
Stejně se to tu tak jako tak zamkne, protože se to adminům nebude líbit ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat