Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím holky,
do kdy je nejlepší dávat umělé mléko? Dcera má skoro 1,5 roku a stále pije Nutrilon 3× denně. Zatím to nevypadá, že by ho nechtěla, spíše naopak
Sýry, jogurty to jí normálně, akorát nevím, jaký je přiměřený příjem těchto surovin, kdyby přestala mlíčko pít. Podle paní doktroky už může kravské, ale to jí nechutná. A taky mi příjde už blbost jí ho dávat až dosáhne 2 let. Budu ráda za rady nebo vaše zkušenosti ![]()
Syn od roka a pul pil jen flašku pred spinkanim. Ted ma dva roky a tak 3 tydny jsme bez mlicka.
@Ketris já jsem pro dávat co nejdéle. Syn má 2r a 3m a um miluje, tak mu ho dávám. Dostává k snídani, někdy v noci nebo večer a někdy před odpoledním spaním. On to tak vyžaduje, tak proč mu to nedat.
Moje dcera má 3,5 roku a pije sunarek ráno po vyspání a večer před spaním. Mám kamarádku a její holka pije tuším před spaním večer sunar. a to v červnu měla 5 let
Ptala se dr. a ta jí řekla, že v tom není nic špatného, takže klidně může pokračovat.
Do roku urcite, od 2 vys to je dle meho mineni zbytecne, ale mezi tim je to takova seda zona
Ale kdyz to vemes jako nahradu materskeho a kojit se aktualne doporucuje do 2 let, tak bych rekla, ze do te doby klidne…ale nutne uz asi nebude. Takze je to na tobe…doporuceni na „mlecnu“ davku se taky furt meni, jde o to, aby mely deti zdroj vapniku, takze syry a jogurty naprosto v poradku, vystaci.
Ja davala jen do roka a pul. Ale k odbourani mi pomohla angina - dcera nic nechtela a pak uz si na nej nevzpomnela. Ale mela ho uz jen pred spanim.
Ja na kravske učila v roce, během 13.medice. a to tak, ze jsem do Nutrilonu velmi pozvolna pridavala kravske, postupně vic a vic, Nutrilonu min a min. Az pil jen kravske. Kdyz jsem zkusila ze dne na den jiné mleko, nechtěl to. Takto si zvykl na chut postupně, nenasilne.
Dávám ještě 3 letemu synovi, vždycky k snídani, kravské mi nevypije. Kdyby ho nechtěl odbourala sem ho dávno, ale tím že ho vyloženě vyžaduje ho nechávám, ráno si ho i de sam připravit ![]()
Syn má skoro dva, a UM zbožňuje. Mám v plánu dávat do tří let, i to doporučují pediatři. Pak pobych těch třech letech bych přešla na normální mléko.