Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Muze si i jen tak dudlat.. jak dlouho pil maly, uz nevim. Proc si myslis ze ztracis mleko?
Mám doma skoro 7.měsíční miminko a kojím v průměru každou hodinu a půl. Pije někdy 10 minut, jindy třeba i 30 minut-pokud usíná u prsa. Večer kojím naposledy kolem 21.hod. a pak až kolem 6.ráno-to mám prsa jak balóny. Někdy se stane, že se během noci vzbudí, ale jen vyjímečně. Mlíko neztrácím. Ráno a i někdy večer si uvařím čaj pro kojící nebo Caro a mlíka mám pořád dost.
Malymu bude za tyden osm mesicu, pije jen par minutek, je docela brzo najezenej. Ale vecer usina u prsa a to si taky uz jen tak dudla treba 15min. Vecer kojim naposled v 8 a rano cca v 7 a mlika je porad dost, malej by jinak dal vedet, ze neco neni v poradku
Pres den taky uz kojim jen minimalne, u nas jedou hodne prikrmy a i presto mam mlika porad dost, kdyz je potreba ![]()
Dcera v tomhle věku pila strašně rychle, myslím že to bylo kolem pěti minut, víc ne.
A samozřejmě krom kojení jedou u nás i příkrmy hlavně domácí ze zahrádky a taky kaše bio z DM.
@Matylda22 a když je v noci tak dlouhá mezera tak odsáváte nebo nic?
Malá 7 m a kousek… Dudla jak kdy.. Někdy na žízeň pár sekund, někdy na uklidnění 5m..ja Teda kojím hodně v noci… Někdy i co 2 či 3h…budi se
@nenivolnynick zdá se mi,že mléko teče a malá polyká jen chviličku a pak už jí nic neteče.navíc jednu stranu mi malá skoro odmítá,takže tam už nemám skoro žádné mléko.
@aduska912 ze zacatku jsem odsavala, prsa jsem mela hodne nality a treba ve 3 rano jsem sla odsat, ale to bylo ze zacatku co malej zacal spat celou noc, pak si na to ty prsa asi zvykly a uz dlouho odsavat nemusim.
Ahoj jak dlouho se kojí sedmiměsíční nebo podobně staré miminko? může si jen tak dudlat i když tam mléko je? je možné ztrácet mléko po sedmi měsících kojení? v noci to trošku šidíme, malá pije naposledy kolem 24:00 a pak až v 6:00 většinou