Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chystame se v zari s detmi (3 roky a 1 rok) na Korfu, do hoteloveho resortu. Planujeme byt spis na pisecne plazi nez v bazenu. Do bazenu budou mit plavky, ale co na plazi? Budou mit UV tricka. Musi mit spodek? Jaky je vas nazor? Do jakeho veku je to podle vas ma plazi ok, aby byly deti bez plavek?
Nějaký spodek na pláž bych určitě dala vždy. Ne všude v cizině je to v tomto ohledu jako u nas (benevolentní), a navíc Písek mezi pulkama, v pipce a podobne taky není nic, o co by člověk stal ![]()
Vím, že my jako děti běhali většinou nahatý. Já toho zastánce nejsem a minimálně spodek od narození prostě mít moje děti budou ![]()
Na pláži a prostě veřejných místech dávat plavky všem malým dětem. Nebo ročnímu minimálně tu koupací plenku. To není uzavřená vlastní zahrada.
Jak jako musí mít spodek? Jako vážně? Ono je těch ztrácených děti málo, že?
Mám osypky už když babky sundají na zahradě plavky. Bůh ví kdo jde okolo, kdo, kde čumí. Nahé dítě na veřejnosti nebo sociálních sítích nemá co dělat. To nemluvím o tom, že můžou mít písek všude, všude ke nemá co dělat. Záněty, škrábance, opruzeniny. Konečně rozhodnutí je ale na rodičich.
takže si ve výsledku dělej jak uznáš za vhodné
.
@kate08 píše:
Chystame se v zari s detmi (3 roky a 1 rok) na Korfu, do hoteloveho resortu. Planujeme byt spis na pisecne plazi nez v bazenu. Do bazenu budou mit plavky, ale co na plazi? Budou mit UV tricka. Musi mit spodek? Jaky je vas nazor? Do jakeho veku je to podle vas ma plazi ok, aby byly deti bez plavek?
Naše děti nikdy nebyly na veřejnosti nahé, buď koupací plena, poté klasické plavky. Nahatí max jako mimina u babičky v neckách 🤷🏻♀️
@Anonymní píše:
Jak jako musí mít spodek? Jako vážně? Ono je těch ztrácených děti málo, že?
Mám osypky už když babky sundají na zahradě plavky. Bůh ví kdo jde okolo, kdo, kde čumí. Nahé dítě na veřejnosti nebo sociálních sítích nemá co dělat. To nemluvím o tom, že můžou mít písek všude, všude ke nemá co dělat. Záněty, škrábance, opruzeniny. Konečně rozhodnutí je ale na rodičich.takže si ve výsledku dělej jak uznáš za vhodné
.
Vite co me bavi? Ze slusne odpovedi jsou neanonymni, agresivni, skoro nadavajici, je anonymni…
Dávala jsem plavky všude, miminu tu koupací plenu. Ty pobíhající nahý děti moc nechápu a to ani mimina.
Ostatnim diky za reakce, takovou jednoznacnost odpovedi jsem necekala. Asi se to vnimani hodne posunulo.
Taky nenechávám děcka nikdy na veřejnosti nahaty. Kor na pláži, když pominu uchyly, tak písek v zadku nebo v předku, to je něco, co svému dítěti fakt udělat nechceš.
Po pravdě jsem ráda, že většina rodičů děti nenechává nahaté, až mě to překvapilo, jestli nejsem v tomhle moderní, že mi nahaté děti vadí
Když chce někdo ukazovat tělo, ať jde na nuda pláž ![]()
Taky na veřejnosti vždy v plavkách/ koupací pleně už od začátku.