Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tyjo, tak ja jsem asi dost mimo koukam. Byli jsme v Chorvatsku s rocnim a kdyz byl jen na plazi (byla teda oblazkova), tak byl zasadne bez plavek. Kdyz jsme sli treba pro neco do stanku nebo se po plazi projit, tak jsem mu navlekla kratasy. Ale kdyz jsme byli jen u naseho lehatka, tak byl proste nahaty. Jako abych mu dalava koupaci plenu porad, to mi prijde teda silenost, chudak by se v tom zaparil. Letos pojedeme taky, chtela jsem ho nechat taky jeste vetrat, ale koukam, ze uz mu plavky teda asi budu nechavat na sobe celou dobu…
@Dahlia0409 mi třeba nahé děti (malé) nevadí, vlastně ani dospělí a nahota člověka jako taková, ale jsem člověk v tomto ohledu řekněme společensky konvenční
asi jako je nevhodné byt nahý v parku, tak je nevhodné byt nahý na plazi, kde jsou ostatní oblečení do plavek. ![]()
Upřímně, nikdy jsem nepochopila, proč by děti měly být nahaté.
Rozhodně bych jim plavečky dala. Ať už kvůli uchýlum nebo ochranění intimních partií od sluníčka, písku… Nemluvím o tom, na chvilku sundat, osprchovat, když budou třeba na dece
. To je fajn je nechat bez nich na chvilku.
Svoje děti nenechávám nikde na veřejnosti nahaté a přijde mi to divné i u jiných dětí
Mám pro obě holky jednodílné plavky, takže mají zakrytý jak spodek, tak vršek. Teď jsme tedy byli v bazénu a 9měsíční jsem dala jen plenku bez plavek, protože už byla dost neklidná na navlékání do plavek.
Plavky, ale měly by být vždy suché, mít jich v zásobě několik. Jinak hrozí zánět močáku.
Takhle malé děti klidně bez. Je to zdravé a rozhodně příjemnější než aby někde skrtily plavky. Ještě si jich užijí dost. Koupou se i nahati dospělí včetně mě. ![]()
Ty jo, moje děti se normálně koupali v přírodě nahaté, ikdyz tam někdo byl. Já pokud to jde, tak se pořád koupu nahá. A i na zahradě kam je vidět. Být v mokrých plavkách je mi furt nepříjemné. Děti byly malé před více než 10 lety a tenkrát mi na tom nepřišlo nic divného. Je fakt, že neměl každý chytrý mobil, rychlý přístup na net atd. No doba se mění…
No já taky nemám nic proti nahotě, nevadí mi nudistické pláže, chodím do sauny a wellness kde se lidé pohybují nazí, není to o tom, že by mě nahé děti nějak pohoršovaly. Ale zaprvé mi to přijde v pořádku na místech, kde se to obecně čeká, nějak ne na pláži, kde jsou všichni oblečení. Navíc vnímám opravdu ten rozdíl, že před ne ještě tak moc lety kdyby se vyskytl někdo, kdo by blbě čuměl, člověk okamžitě situaci nějak vyřešil a o nic nešlo, dneska se pořídí fotky mobilem a zveřejní někde na netu během pár vteřin, ani si člověk nevšimne, a to by se mi vážně nelíbilo, kdyby se mému dítěti stalo. Navíc já jako dítě samozřejmě tenkrát byla nechávaná všude nahatá a fotky z léta teda nejsou nic super, všude holý zadek nebo holá pipka v plné parádě, no…když mi bylo 15 a máma to tahala na oslavách s příbuznými při vzpomínání na minulé časy, bylo to pro mě hodně nepříjemné. Děti jak nemají stud tak se nahé pohybují jinak než třeba ti dospělí na nuda pláži, opravdu nezakrývají nic, takže tím spíš jen doma v soukromí a bez záznamů.
Nikdy. Spodek mezi cizíma od mimina (pedofilové?) a vršek když nepočítám z důvodu slunce mít holčičky nemusí tak cca do 10 let.
Syn na sobě mokré plavky nesnese
takže po každé koupačce to hned svlíka a má to v podstatě zas hned mokré. Lepší je to až letos (4 roky), ale jen na veřejnosti, doma odmítá i to. Když je nechce, tak je sundá. Sama nesnáším mokré plavky a hned je sundávám. A vzhledem k tomu, že se vydrží cachtat klidně 3 hodiny v kuse, tak by musel mít tak 20ks plavek a to fakt nemá
Když jsme šli pro pití atd, tak měl kraťase.
Na koupališti tak malé měly obě dcery plavaci plenky na vrch vyžadovaly koupací triko. Druhý rok, co už bylo léto byly obě odplenkovane, ale i tak jsem jim dávala nepropustne plavky do vody na vrch opět vyžadovaly koupací triko.
Pak obyčejne, když vylezly z vody měly několik plavek, které si prevlekly,. Aby byly v suchu.
Vidím velmi málo nahatych dětí a jsem za, to ráda. Většinou mamky dávají plavaci pleny a pak převlékají do suchého.
Sice to nebyla pláž, ale syn teď střídal plenu s plenou do vody a čtyřletá měla plavky.
Jo a od tří let si každá vybírá dvoudílné plavky na střídání (suche, mokré) v Caldenzonii.
Sama si pamatuji jak jsem byla nadšená, když mi mamka ušila bikiny i s podprsenkou a cítila jsem se lépe.
@kate08 píše:
Chystame se v zari s detmi (3 roky a 1 rok) na Korfu, do hoteloveho resortu. Planujeme byt spis na pisecne plazi nez v bazenu. Do bazenu budou mit plavky, ale co na plazi? Budou mit UV tricka. Musi mit spodek? Jaky je vas nazor? Do jakeho veku je to podle vas ma plazi ok, aby byly deti bez plavek?
Spodek bych dala. Nemůžeš vědět kdo kde natáčí a už kvůli písku ten se dostane i tam, kam nechceš.
@kate08 já bych k moři dala plavecky nebo alespoň kalhotky oboum dětem. Ani ne tak kvůli nahotě, ale kvůli ochraně.