Do kdy dětský čaj

96
5.9.06 11:31

Do kdy dětský čaj

Ahoj holky,
malému bylo 21 měs. a pořád mu ještě kupuju dětský čaj, převážně od Megafytu-citron, pomeranč, višeň, ale poslední dobou mi ho už moc nechce pít. Myslíte, že bych mu už mohla začít dávat čaj např. od Teekanne nebo jaký byste mi doporučily?
Díky za rady, Tery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2257
5.9.06 12:28

Ahoj, já mám Adélku starou 13měsíců a zhruba od 3/4 roka pije sypaný bylinky, co se jmenují Rooibos. Vlastně to není čaj, ale hodně maminek to doporučuje, přímo pro děti mají Rooibos „Veselá zvířátka“, jinak je i „Borůvkový koláč“ nebo „Jahodový pohár“. Není to moc sladké, s různýma příchutěma, je to zdravé, obsahuje to vitamíny a malé to moc chutná a mě taky. Koupíš to v obchodě se sypanými čaji, je v OC Chodov (pokud jsi z Prahy) a určitě i jinde. Jinak nevím, myslím, že je to taky dobrá varianta. Jo a neobsahuje to ani černý a ani zelený čaj. Trochu jsem se do toho zamotala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
5.9.06 13:40

Klidně bych u dětských čajů zůstala, jen by ch se pro jistotu vyhnula aromatizovaným(je to vždy napsáno na krabičce) kvůli možné alrgické reakci. myslím, že Leros dělá i ovocný čaj nearomatizovaný. Nám se osvědčil dětský bylinkový od Sonnetoru(několik typů) nebo dětský bylinkový od Miloty.

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
5.9.06 13:50

Malému je rok a už měsíc mu kupuju běžný ovocný čaj, bez přídavku čaje černého aby byl. Ptala jsem se doktora a od roka je to již možné. Žádný problém s tím nemáme. Čaj vůbec nesladím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
5.9.06 14:21
PeZa píše:
sypaný bylinky, co se jmenují Rooibos. Vlastně to není čaj, ale hodně maminek to doporučuje, přímo pro děti mají Rooibos „Veselá zvířátka“, jinak je i „Borůvkový koláč“ nebo „Jahodový pohár“. Není to moc sladké, s různýma příchutěma, je to zdravé, obsahuje to vitamíny a malé to moc chutná a mě taky. :wink:

Pezo, to jsou nějaké granulované čaje?
Už jsme malému začala čaj i trošičku přislazovat, aby mě ho vypil. Když už musím čaj maličko přisladit, jaké sladidlo je nejvhodnější? Možná jsem udělala chybu, že jsem mu začala dávat hooodně ředěného Kubíka. Co dáváte ještě k pití kromě čaje a vody?
Díky, Tery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
5.9.06 17:36

pro TERY: Rooibos je bylinka získaná z kůry rostliny Rooibos, neobsahuje ani černý a ani zelený čaj, (je to taková na jemno nadrcená kůra pokud si to dobře pamatuju), takže je vhodná pro děti i dospělé. „Veselá zvířátka“ obsahují ještě krom Rooibosu i cukrová zvířátka a ty to trochu osladí, ale já jsem velká sladilka a tenhle „čajík“ si nesladím. Ale dá se sladit medem (po roce) a nebo se prý může dát s mlékem, je výborný teplý i studený. Měla jsem někde povídání, ale v každé prodejně vám ho k tomu dají. Krom toho ti ho dají rovnou do sáčku, ve kterém vydrží, takže žádné přesypání. Jo, ještě „Borůvkový koláč“ je s příchutí borůvek,„Jahodový pohár“ je jahodový :wink: ale všechny i když je nesladíte, jsou moc dobré. Chce to vyzkoušet. Ředěného Kubíka jsem taky dávala, ale neuspěl, docela se ujmula sťáva FRUTEK (z DM, dávala jsem jí ředěnou), ale kamarádka dává synovi džus bez konzervačních látek a barviv a jako na potvoru má největší úspěch (taky ředěný).Jo, holt zakázaný ovoce nejvíc chutná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martííínka9
1.12.13 11:20

Ahoj. Chtěla bych se zeptat, co dáváte dětem za čajík. Naší Elišce je 2,5 a dáváme ji čaj o sunárku. Je v tolika letech ještě nutné dávat dětský čaj, nebo už může všechny? :mavam:

• Citovat
  • Upravit
11117
1.12.13 11:24
@Martííínka9 píše:
Ahoj. Chtěla bych se zeptat, co dáváte dětem za čajík. Naší Elišce je 2,5 a dáváme ji čaj o sunárku. Je v tolika letech ještě nutné dávat dětský čaj, nebo už může všechny? :mavam:

vzhledem k tomu, ze vetsine bezne prodavanych „caju“ zadny caj neni, tak bych klidne davala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
1.12.13 11:28

Já dávám malýmu - skoro 17 měsíců - jak dětský, tak i „normální“. Ale je fakt, že ten dětský dávám víc, ale ve dcou a půl letech si myslím, že může i normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí