Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky ![]()
vim, ze je tazke takhle diagnostikovat pres pc vyrazku, ale nase „mala“ (25 mesicu) ma uz tyden na obliceji (celo, tvar, trochu nosik) vyrazku, vypada to jako potnicky, nekdy ty pupinky zcervenaji a nejaky se zvetsi. Kristy mela vzdycky krasne cistou plet a ted tohle.
Nevite, muze to byt treba z mlika nebo jablek, tech ji hodne…????
A neni divny, ze to ma jen (nastesti) na obliceji
Dr. mi predepsala nejakou masticku k vyrobe, ale moc nepomaha ![]()
Diky predem za rady,
Simona
Ahojda,
na tohle téma už tady taky proběhlo hodně diskuzí.
Není to divné, že má vyrážku „jen“ v obličeji. Náš malý když se čas od času osype, tak taky „jen“ v obličeji a pak se to ztrácí docela dlouho. Naštěstí je to jen čas od času. Na 3. měsících se mu udělal v obličeji kojenecký ekzém a než mast zabrala, trvalo to minimálně měsíc a plácali jsme se v tom nejmíň do 6. měsíce. A teď už to má jen čas od času na tvářičkách, ale taky pořádně nevím proč. Já si myslím, že je to něco jako kojenecký ekzém. A určitě to může mít i z jablíček, já když dávala jablko, tak z té štávičky, když mu tekla trošku kolem pusinky, tak se malinko opupínkoval. Tak mu teď jablko nedej tak 14 dní a uvidíš, jestli bude změna. Když to zmizí, tak jablko znovu dej a uvidíš, jestli se to objeví znovu. Jinak po mlíku si myslím, že by se Ti osypala hnedka, určitě jí kaše, jogurty a tak, ne? Ať to brzy zmizí a trpělivost
. Mějte se, Sylva
Diky Sylvo za odpoved, ma to fakt hodne, dneska jsem z toho byla uplne nestastna ale jak pises, jablek ji celkem hodne, tak je zkusim na nejaky cas vynechat. Ma to jen v obliceji, tak zkousim mazat modrou indulonou, tak snad to zmizi
Cely dva roky nic a ted takova velika vyrazka v obliceji ![]()
Diky,
S.
Modrou indulonou určitě nemazej !! Jenom to zhorší, akorát ty póry ještě víc ucppe. Mazej to jen mastí od doktorky nebo pak ještě hodně chválej krém Lipobase, v lékárně Ti poradí. Nebo jí na to dávej obklad z řepíčku, hodně pomáhá!
Ahoj
Malá má takovou vyrášku taky. Dost nám pomohl Pityol. Teď se jí to objevilo znova, ale už jen pár pupínků. Spíš to má z toho, jak si cucá pěsti a roztahá sliny po obličeji.
Jo, buď řepíčkový čaj a tím ji to obkládej, nebo se prodává řepíček třeba jako kmín v pytlíčkách ( aspoň mám za to )a ten nech vyluhovat a obklad z toho.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Kubík bude mít ukončený 6 měsíc, od pátého dávám už UMM (Sunar nutra defence), začala jsem i s příkrmy (mrkvička, brambor,cuketa,brokolice) taky jsem mu dávala jablíčka a hrušku od toho jsem upustila. Doktorka mi řekla, že nejdřív zelenina prý z ovoce by mohla mít alergii. A teď k věci už asi 3 týdny má na obličeji obě tvářičky velký červený flek s pupínkama. dávala jsem na to bepanten, nějakou dobu to vypadalo že se to ztrácí, ale pak se to rozjelo a začalo se mu to dělat i na čelíčku. Šla jsem k doktorce a ona mi dala udělat mastičku (takovou bílou), když mu to potřu vyschne mu to a strašně svědí, pořád se škrábe až do krve. Máme jí třetí den. Dnes jsem ho chudinku vykoupala a natřela a ten spustil a škrábal a brečel. Dalo mi než jsem ho uspala. Mám sto chutí jít za doktorkou co stím. Jěště musím dodat že trošku chrčí, jako když má rýmu, ale nic nevysajem, většinou když hajá a v noci. Nevím jestli nemá alergii nabo jen obyč. vyrážku. Máte některá zkušenosti??? Prosím poraďte. Děkuji ![]()
ještě musím napsat, že mi dneska nechtěl papat. Naposledy měl v 5:30 210 ml UMM pak v 11:30 asi 40ml (mrkev,brambor,dýně) víc nechtěl a v 12:15 jsem do něj dostala 70ml UMM od té doby nic nechtěl až teď v 18:00 UMM s kašičkou. Může to souviset?
chudinka malá, doufám, že mu to zmizí!! tu bílou mastičku bych mu nedávala, bude to asi zinková mast, ta vysušuje..šla bych znovu ke kožní! napadl mě atopický ekzém ![]()
Nejsou to takové jakoby pupínky s bílou hlavičkou? Syn to měl od dvou měsíců a pomohl sudocrem, nic jiného nezabralo ![]()
monkrc píše:
chudinka malá, doufám, že mu to zmizí!! tu bílou mastičku bych mu nedávala, bude to asi zinková mast, ta vysušuje..šla bych znovu ke kožní! napadl mě atopický ekzém
asi to bude zinková mast…
Marben píše:
Nejsou to takové jakoby pupínky s bílou hlavičkou? Syn to měl od dvou měsíců a pomohl sudocrem, nic jiného nezabralo
ne bílé hlavičky nemá. Ze začátku jen pupínky, pak celé zarudlé… myslím že už má podrážděné celé tvářičky ![]()
Tak s tím teď trochu taky bojujeme a vypadá to bohužel na AE :-/
Marben píše:
Tak s tím teď trochu taky bojujeme a vypadá to bohužel na AE :-/
a co na to dáváte?