Vyrážka na obličeji

474
2.9.06 08:33

Vyrazka na obliceji

Ahoj holky :)
vim, ze je tazke takhle diagnostikovat pres pc vyrazku, ale nase „mala“ (25 mesicu) ma uz tyden na obliceji (celo, tvar, trochu nosik) vyrazku, vypada to jako potnicky, nekdy ty pupinky zcervenaji a nejaky se zvetsi. Kristy mela vzdycky krasne cistou plet a ted tohle.
Nevite, muze to byt treba z mlika nebo jablek, tech ji hodne…????
A neni divny, ze to ma jen (nastesti) na obliceji :?: Dr. mi predepsala nejakou masticku k vyrobe, ale moc nepomaha :(

Diky predem za rady,

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
163
2.9.06 18:21

Re: Vyrazka na obliceji

Ahojda,
na tohle téma už tady taky proběhlo hodně diskuzí.

Není to divné, že má vyrážku „jen“ v obličeji. Náš malý když se čas od času osype, tak taky „jen“ v obličeji a pak se to ztrácí docela dlouho. Naštěstí je to jen čas od času. Na 3. měsících se mu udělal v obličeji kojenecký ekzém a než mast zabrala, trvalo to minimálně měsíc a plácali jsme se v tom nejmíň do 6. měsíce. A teď už to má jen čas od času na tvářičkách, ale taky pořádně nevím proč. Já si myslím, že je to něco jako kojenecký ekzém. A určitě to může mít i z jablíček, já když dávala jablko, tak z té štávičky, když mu tekla trošku kolem pusinky, tak se malinko opupínkoval. Tak mu teď jablko nedej tak 14 dní a uvidíš, jestli bude změna. Když to zmizí, tak jablko znovu dej a uvidíš, jestli se to objeví znovu. Jinak po mlíku si myslím, že by se Ti osypala hnedka, určitě jí kaše, jogurty a tak, ne? Ať to brzy zmizí a trpělivost :wink: . Mějte se, Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
2.9.06 20:42

Diky Sylvo za odpoved, ma to fakt hodne, dneska jsem z toho byla uplne nestastna ale jak pises, jablek ji celkem hodne, tak je zkusim na nejaky cas vynechat. Ma to jen v obliceji, tak zkousim mazat modrou indulonou, tak snad to zmizi :?: Cely dva roky nic a ted takova velika vyrazka v obliceji :(

Diky,

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
2.9.06 21:04

Modrou indulonou určitě nemazej !! Jenom to zhorší, akorát ty póry ještě víc ucppe. Mazej to jen mastí od doktorky nebo pak ještě hodně chválej krém Lipobase, v lékárně Ti poradí. Nebo jí na to dávej obklad z řepíčku, hodně pomáhá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
3.9.06 09:49

Diky a co je repicek? Nejaky caj?

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
3.9.06 10:01

Ahoj
Malá má takovou vyrášku taky. Dost nám pomohl Pityol. Teď se jí to objevilo znova, ale už jen pár pupínků. Spíš to má z toho, jak si cucá pěsti a roztahá sliny po obličeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
3.9.06 12:53

Jo, buď řepíčkový čaj a tím ji to obkládej, nebo se prodává řepíček třeba jako kmín v pytlíčkách ( aspoň mám za to )a ten nech vyluhovat a obklad z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
9.2.12 19:31

Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Kubík bude mít ukončený 6 měsíc, od pátého dávám už UMM (Sunar nutra defence), začala jsem i s příkrmy (mrkvička, brambor,cuketa,brokolice) taky jsem mu dávala jablíčka a hrušku od toho jsem upustila. Doktorka mi řekla, že nejdřív zelenina prý z ovoce by mohla mít alergii. A teď k věci už asi 3 týdny má na obličeji obě tvářičky velký červený flek s pupínkama. dávala jsem na to bepanten, nějakou dobu to vypadalo že se to ztrácí, ale pak se to rozjelo a začalo se mu to dělat i na čelíčku. Šla jsem k doktorce a ona mi dala udělat mastičku (takovou bílou), když mu to potřu vyschne mu to a strašně svědí, pořád se škrábe až do krve. Máme jí třetí den. Dnes jsem ho chudinku vykoupala a natřela a ten spustil a škrábal a brečel. Dalo mi než jsem ho uspala. Mám sto chutí jít za doktorkou co stím. Jěště musím dodat že trošku chrčí, jako když má rýmu, ale nic nevysajem, většinou když hajá a v noci. Nevím jestli nemá alergii nabo jen obyč. vyrážku. Máte některá zkušenosti??? Prosím poraďte. Děkuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
9.2.12 19:35

ještě musím napsat, že mi dneska nechtěl papat. Naposledy měl v 5:30 210 ml UMM pak v 11:30 asi 40ml (mrkev,brambor,dýně) víc nechtěl a v 12:15 jsem do něj dostala 70ml UMM od té doby nic nechtěl až teď v 18:00 UMM s kašičkou. Může to souviset?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
9.2.12 19:45

chudinka malá, doufám, že mu to zmizí!! tu bílou mastičku bych mu nedávala, bude to asi zinková mast, ta vysušuje..šla bych znovu ke kožní! napadl mě atopický ekzém :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
9.2.12 19:48

Nejsou to takové jakoby pupínky s bílou hlavičkou? Syn to měl od dvou měsíců a pomohl sudocrem, nic jiného nezabralo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
9.2.12 19:59
monkrc píše:
chudinka malá, doufám, že mu to zmizí!! tu bílou mastičku bych mu nedávala, bude to asi zinková mast, ta vysušuje..šla bych znovu ke kožní! napadl mě atopický ekzém :,(

asi to bude zinková mast…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
9.2.12 20:00
Marben píše:
Nejsou to takové jakoby pupínky s bílou hlavičkou? Syn to měl od dvou měsíců a pomohl sudocrem, nic jiného nezabralo :palec:

ne bílé hlavičky nemá. Ze začátku jen pupínky, pak celé zarudlé… myslím že už má podrážděné celé tvářičky :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
9.2.12 20:06

Tak s tím teď trochu taky bojujeme a vypadá to bohužel na AE :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
9.2.12 20:21
Marben píše: