Proč zadržuje?

629
2.9.06 15:15

Proč zadržuje?

Maminky, již jsem tady psala v minulosti takže info. Malá měla několik měsíců Lactulozu bez valného úspěchu. Vždy 3-5 dní dříve ne. Teď ji již měsíc nemá ale stejně jsou stále problémy ,ale ne s tím že by to nešlo. Někdy jde co 2 dny a někdy nechce ani 4 den a to ji musím normálně donutit. Zadržuje a já to na ní poznám, takže si sedne na záchod a já ji prostě k tomu nutím i když odmítá.Nemá to tvrdé ani bobky nic takového.Má plno ovoce a zeleniny. Ale ona prostě odmítá jít normálně na velkou. Říct kakat a jít to prostě nejde. Několikrát za sebou opakuje že se jí chce čurat tak ji po:,–(ím, zase nechce a tak to jde několikrát za sebou. Tak poznám že chce na velkou ale ona to prostě nechce dát!!!! Vždy máme odměnu lentilky, čokoládu atd. Už mě to fakt nebaví.Znáte to? Má 2,5 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kdoviktera
2.9.06 15:36

Ahojky,

mně se zdá, že se jí líbí ten povyk, který kvůli jednomu bobku děláte.

Ale radu nemám, možná bych na Tvém místě zvážila návštěvu psychologa, ten třeba poradí. :oops:

Katka

• Citovat
  • Upravit
7584
2.9.06 15:50

Ahoj Lajlo, ja bych souhlasila s Katkou. Jestli je mala v poradku, nechala bych ji byt. Copak jste to resili jen s obvodakem? Myslim, ze jednou uz jsi psala. Treba ti odbornik poradi, jak casto ma dite chodit na velkou. Treba je to jeste v toleranci. No a nebo opravdu tim povykem. Jestli nema zdravotni potize a neni ji nejak spatne, ze se nemuze vykakat, melo by to byt OK.

Jako kojenec kadila do pliny normalne nebo taky mene casto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
2.9.06 18:18

Lajla, naše malá v tomhle věku dělala přesně to samé. Nic nezabíralo, aby šla normálně na záchod nebo nočník. Tak jsem na čas rezignovala a nechávala ji vykakat do plenky - naprosto bez problému. Pak jsme to zkoušeli znovu a to bylo radosti, když se zadařilo. Myslím, že to byl nějaký psych. blok, že se na to prostě musela připravit. Ted už je to v pohodě, ale co jsme se s tím nazlobili :roll:
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
2.9.06 21:24

Ahojky,
neporadím, jen připísnu zkušenost mé švagrové. Má 4-letého chlapečka, ten teda neskutečně zatlačuje. Je to na něm vidět, když to na něj jde, vždy hledá něco tvrdého k sezení aby si toho hovňajze zatlačil. Pak se to skoro nestíhá a nedávno se dokonce pokakal do postýlky. Řekla bych, že některým dětem se prostě kakat nelíbí.
Tak ať vás to brzy přejde.
 Alča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
2.9.06 23:40

Ahojky, my si tímhle taky prošli. Trvalo to 8 měsíců, než Jířa byl ochoten kromě čůrání i kakat. Takže byl bez plíny i v noci!!! ale pokud ji nedostal na bobek, tak radši několik dní nešel. Takže ti radím, abys jí tu plínu na bobek prostě dala, jestli jí to pomůže :) třeba to bude trvat 8 měsíců jako u nás, ale jednoho dne se to zlomí… Dávali jsme plínu a koukali se na pejsky, jak kakaj venku, na kočičky, že chodí kakat do záchodku atd. a pak najednou mu to prostě „uklouzlo“ při čůrání a pak už to šlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
3.9.06 15:41

AHoj Lajlo,

řešila jsem podobný problém, naše malá si uměla říct celkem brzy na čurání, ale kakání vůbec nehlásila, případně až bylo hotovo 8O . Patrně tam někde začal problém, jednou mi večer v posteli říkala, že ona už nebude nikdy kakat a přes všechno vysvětlování se to patrně snažila praktikovat :( . Zakázala jsem všem, aby jí jakkoli nadávali, že bude mít blok, ale asi už bylo pozdě. Nevýhoda je, že je to začarovaný kruh - když to déle zadržují, stolice je tuhá a může to bolet (u nás se dokonce dvakrát stalo, že tam měla krev - asi si trochu natrhla konečník). Jak píšeš, tohle u Vás zatím problém není… Malá ale taky zcela zřetelně zadržovala (většinou se někam schovala a celá rudá tiskla půlky k sobě - dosáhla v tom opravdu mistrovství). My to vyřešili tak, že jsem se obrnila trpělivostí, zakázala jsem všem o tom mluvit, nastudovala si co se dalo o zácpě a začala:

1. Vysvětlila jsem jí, že každý musí spát, jíst, pít, čurat a kakat :wink:
2. Nemluvila jsem o tom (opravdu vůbec) a zdržela se nějakých výrazných projevů jásotu, pokud se zadařilo.
3. Odstranila jsem „odměny“ za kakání a když se jich dožadovala, vysvětlila jsem jí, že přece nemůže dostávat odměnu za něco, co stejně musí udělat.
4. Vedla jsem si záznamy - k vyprázdnění by mělo dojít alespoň 3× týdně, pokud to bylo čtvrtý den, dala jsem dávku Lactulosy i v poledne.
5. Snažila jsem se nebýt z toho moc nervózní.

MOžná se mi díky tomu podařilo smazat gloriolu něčeho mimořádného. Já sama byla hodně špatná z té Lactulosy, nicméně se mi dostalo odborného výkladu, že to nijak nepůsobí na činnost střev, ale jen zvětšuje objem stolice a ředí ji (musí se proto dohlížet na pitný režim, což je u nás taky kapitola sama o sobě). Takže jsme Lactulosu brali zhruba měsíc :? s tím, že pokud nešla čtvrtý den, dostala druhou denní dávku až do vyprázdnění (obvykle k tomu ale došlo hned ten den).

Pak jsem Lactulosu vy:,–(ila a dávala jen když nešla tři dny… Dneska je to o.k. Tenhle boj se odehrával v dubnu, květnu (malé bylo taky 2,5 roku), dnes je vše v pohodě, občas se stane, že jeden den nejde, ale je to naprosto přirozený.

Moc Ti držím palce, sama vím, jak to člověka dokáže zdeptat. Ale na velkou za tu svoji cácorku chodit nemůžeš, takže… A nutit ji, to opravdu cenu nemá - taky to mám za sebou, ale jedna hodná psycholožka mi vysvětlila, že to pouze v dítěti utvrzuje, že má nad TEbou moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí