Do kdy dítě v autosedačce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
6.5.11 20:16

asi se zeptám blbě, ale dítě, třeba 5ti leté může sedět vepředu na sedadle spolujezdce i v sedačce?nebo na podsedáku?už jsem to jednou viděla, ale ještě jsem to nezkoušela,hlavně teda nevím jestli se to smí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
6.5.11 20:17
myly81 píše:
asi se zeptám blbě, ale dítě, třeba 5ti leté může sedět vepředu na sedadle spolujezdce i v sedačce?nebo na podsedáku?už jsem to jednou viděla, ale ještě jsem to nezkoušela,hlavně teda nevím jestli se to smí?

v sedačce i na podsedáku ale záleží na typu sedačky i auta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.5.11 20:18
myly81 píše:
asi se zeptám blbě, ale dítě, třeba 5ti leté může sedět vepředu na sedadle spolujezdce i v sedačce?nebo na podsedáku?už jsem to jednou viděla, ale ještě jsem to nezkoušela,hlavně teda nevím jestli se to smí?

Já myslím, že smí, ale asi musí být vypnutý airbag…? Nám vypnout nejde, takže jsem se tím blíže nezaobírala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
6.5.11 20:20
Angua píše:
myly81 píše:
Já myslím, že smí, ale asi musí být vypnutý airbag…? Nám vypnout nejde, takže jsem se tím blíže nezaobírala :lol:

právě že musí být airbag

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.5.11 20:23
dzarunka píše:
Angua píše:
myly81 píše:
Já myslím, že smí, ale asi musí být vypnutý airbag…? Nám vypnout nejde, takže jsem se tím blíže nezaobírala :lol:
právě že musí být airbag

Jo? Tak jak je to? U vajíčka vypnutý a jinak musí být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
6.5.11 20:24
Angua píše:
dzarunka píše:
Angua píše:
myly81 píše:
právě že musí být airbag

U vajíčka musí být vypnutý, u posměrné sedačky je to fuk :-) může být a nemusí. Jak je to s bočními airbagy, to netuším.

A podsedák bych pokud možno nepoužívala… není to zrovna moc bezpečné, viděla bych to tak maximálně pro dítě nad cca 10 let, kterému už chybí to 36kg/150cm jen malinko a ideálně ani pro to ne.

Příspěvek upraven 06.05.11 v 20:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
6.5.11 20:25
Angua píše:
dzarunka píše:
Angua píše:
myly81 píše:
právě že musí být airbag

ano,pokud není na autosedačce nebo od výrobce auta psáno jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.5.11 20:25

Aha… No nám nejde vypnout nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
6.5.11 20:28
Angua píše:

Vypnout jde vždycky - v servisu, ale taky jsem to neřešila a vozím vajíčko vzadu. Spíše z důvodu, aby si dítko zvyklo, že prostě jezdí vzadu a vepředu rodiče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.5.11 23:18
j.a.n.i1 píše:
Angua píše:
Vypnout jde vždycky - v servisu, ale taky jsem to neřešila a vozím vajíčko vzadu. Spíše z důvodu, aby si dítko zvyklo, že prostě jezdí vzadu a vepředu rodiče :mrgreen:

No to je jasné, ale zas tak definitivně bych to nechtěla - přece jenom častěji tam sedím já :lol: Navíc vzadu je to bezpečnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.11 06:57
kattkka píše:
No od 12 muze sedet ve predu a tam uz sedacka byt nemusi.

To je sice pravda, ale MUSÍ mít 150cm :mavam:

• Citovat
  • Upravit
24320
7.5.11 07:37
Anonymní píše:
kattkka píše:
No od 12 muze sedet ve predu a tam uz sedacka byt nemusi.
To je sice pravda, ale MUSÍ mít 150cm :mavam:
:jazyk: :jazyk: nerikas mi nic noveho.Kdybys cetla vsechno. 8-)
Prispevek dve a navic kdybys cetla tak vek neni rozhodujici.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
7.5.11 09:06

holky díky za odpověd.Myslela jsem si že to je ohraničený váhou a věkem(36kg/150cm)jde mi o zadní sedadla.Máme jet na dovolenou delší trasu a holka už splnuje tyhle podmínky.Ale jinak na přední sečdačce si myslím že to je daný výškou a věkem.(150cm-12let)Já na přední sedačku malýho nikdy nedávala a ani bych nedala.Podle mě je to stále to nejnebezpečnější místo ve voze a hlavně bych musela nechat vypnout airbegy v servise.Nemáme ten lokální vypínač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
7.5.11 09:08
ladynka1 píše:
holky díky za odpověd.Myslela jsem si že to je ohraničený váhou a věkem(36kg/150cm)jde mi o zadní sedadla.Máme jet na dovolenou delší trasu a holka už splnuje tyhle podmínky.Ale jinak na přední sečdačce si myslím že to je daný výškou a věkem.(150cm-12let)Já na přední sedačku malýho nikdy nedávala a ani bych nedala.Podle mě je to stále to nejnebezpečnější místo ve voze a hlavně bych musela nechat vypnout airbegy v servise.Nemáme ten lokální vypínač.

právě že věk nehraje roli jen 36kg nebo 150cm a airbag je lepší když je zapnutý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
7.5.11 09:29

http://www.vsechny-autoskoly.cz/…eho_vozidla/

snad se mi to povedlo najít a správně to sem vložit
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit