Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Eliška píše:
Zatím nad 36 nemá, ale jestli to správně chápu, tak jde o 36 kg A 150 cm. Pokud má 36 kg, tak může mít jen podsedák, pokud má obojí, tak může být úplně bez. Je to tak?V našem autě já mám pásy nastavené na úplně nejníž a je to akorát. Se 150 by to bylo moc vysoko určitě.
Stačí buď 36 kg, nebo 150 cm. Pokud má jedno z toho, může jezdit bez autosedačky (podsedák nepovažuji za autosedačku a osobně bych ho použila jen v případě nouze).
No ono je to hezké, jak si to tu říkáme - tam bych ho nikdy nedala - ale co až bude druhé dítě? Jedno z nich tam dát budem muset ![]()
Eliško, to je fakt blbé, o tomhle jsem nikdy nepřemýšlela, my tak malého v rodině nikoho nemáme…
Je fakt, že být v autosedačce v 16 je trapas ![]()
Raduš.ka44 píše:kattkka píše:Dokud jsme mohli, vozili jsme malýho vzadu uprostřed, na nejbezpečnějším místě v autě. Co nemůžeme, páč nemáme uprostřed tříbodový pás, vozím ho jedině za spolujezdcem. Nedala bych ho za řidiče, ani náhodou.ladynka1 píše:Mas ho vozit za sebou.NE za sedadlem smrti.A je to jednoduche uvedu priklad budes muset strhnout volant a strhnes ho na misto spolujezdce udelas to v reflexu.takze pokud mozno vozit dite za sebou kdyz jede jedno.
holky mě docela zarazilo že když se dozadu nevejde třetí sedačka tak dítě nad 3 roky může sedět jen připoutané pásem.no od doby co jsem dělala řidičák se toho dost změnilo.je fakt že vypadl věk.Jinak já malýho vozim jedině za spolujezdcem.i ve vajíčku a ted i v Tobi.
my máme děti 2 tak je to Sophiina volba nebo střídat ![]()
Eliška píše:
Jenže ta váha nezajistí, že pás nepůjde přes krk.
no to ne no,pak jedině ten podsedák nebo nechat upravit pásy
Existuje tedy nějaká technická možnost upravit pásy oproti stávajícímu rozsahu, dodatečně snížit? Můžete dát odkaz, popsat? To by bylo nejlepší řešení. Díky.
Eliška píše:
S tím věkem je to fakt, jde o cm, ale u pubošů je to neproveditelné (nebo poraďte, jak to děláte). Jsme všichni malí, takže dcera teď v deseti má 134 cm a na 150 si určitě ještě hodně počká (já mám 158 a to jsem z ženské části rodiny největší). Ještě stále se mi daří ji přesvědčit (tedy násilím), aby jezdila v sedačce a ne na podsedáku, pořád slyším, že všechny spolužačky už mají jen podsedák. pro mě to argument není, jde o její zdraví a život, ale neumím si to představit, až jí bude 16 a těch 150 třeba fakt mít nebude. Podle mě pak nic nespravím už ani s podsedákemA její malá ségra bude podle dosavadního vývoje ještě menší.
Jako fakt si neumím představit, že vezmeme na výlet s dcerou jejího kluka a ona bude v sedačceRacionálně je to jasný, ale dokážu se vžít do kůže náctileté.Jak to dělají dospělí se syndromem malé postavy, nemluvil o tom někde Krytinář třeba?
Tak v 16 letech asi bude mít víc než jen 36 kilo, ne?? A jde buď o váhu, NEBO o výšku.
dzarunka píše:Raduš.ka44 píše:my máme děti 2 tak je to Sophiina volba nebo střídatkattkka píše:Dokud jsme mohli, vozili jsme malýho vzadu uprostřed, na nejbezpečnějším místě v autě. Co nemůžeme, páč nemáme uprostřed tříbodový pás, vozím ho jedině za spolujezdcem. Nedala bych ho za řidiče, ani náhodou.ladynka1 píše:Mas ho vozit za sebou.NE za sedadlem smrti.A je to jednoduche uvedu priklad budes muset strhnout volant a strhnes ho na misto spolujezdce udelas to v reflexu.takze pokud mozno vozit dite za sebou kdyz jede jedno.
holky mě docela zarazilo že když se dozadu nevejde třetí sedačka tak dítě nad 3 roky může sedět jen připoutané pásem.no od doby co jsem dělala řidičák se toho dost změnilo.je fakt že vypadl věk.Jinak já malýho vozim jedině za spolujezdcem.i ve vajíčku a ted i v Tobi.
Tak kdybych měla dvě děti, nehrotila bych to až takhle, ale pokud mám jedno a tedy možnost volby, tak ho dám tam, kde je to údajně nejbezpečnější. ![]()
Eliška píše:
Existuje tedy nějaká technická možnost upravit pásy oproti stávajícímu rozsahu, dodatečně snížit? Můžete dát odkaz, popsat? To by bylo nejlepší řešení. Díky.
tak chlap říká že to nejde
To je špatné
Teprve jak jsem to sem psala, jsem si uvědomila, že nám tím možná vznikne opravdu slušný problém. Deset let je práh puberty, už teď je to náročné, natož za rok za dva ![]()
Raduš, legislativně ano, ale ten pás i při váze nad 36 bude prostě vysoko. Našla jsem, že od 25 kg se to řeší zvýšeným sedadlem (jestli to správně chápu z obrázků, je to právě ten podsedák), jiná rada není. Ale jednak - podsedák není nijak bezpečný, jak tu zaznělo, jednak - do kolika bude ochotná na něm jezdit?
Eliška píše:
To je špatnéTeprve jak jsem to sem psala, jsem si uvědomila, že nám tím možná vznikne opravdu slušný problém. Deset let je práh puberty, už teď je to náročné, natož za rok za dva
Raduš, legislativně ano, ale ten pás i při váze nad 36 bude prostě vysoko. Našla jsem, že od 25 kg se to řeší zvýšeným sedadlem (jestli to správně chápu z obrázků, je to právě ten podsedák), jiná rada není. Ale jednak - podsedák není nijak bezpečný, jak tu zaznělo, jednak - do kolika bude ochotná na něm jezdit?
no a pokud jsem to dobře pochopila tak podsedáky jsou také do 36kg ![]()
Eliška píše:
To je špatnéTeprve jak jsem to sem psala, jsem si uvědomila, že nám tím možná vznikne opravdu slušný problém. Deset let je práh puberty, už teď je to náročné, natož za rok za dva
Hledám, hledám, jak to řeší nízcí dospělí, ale zatím jsem nic nenašla. Napadá mě jen sedadlo dát co nejvýš a pás co nejníž, na pás chránič, aby neřezal do krku. Ale ideální řešení to není. ![]()
mě šlo o to že máme jet autem Řecko(do It.autem a pa trajekt)máme 16m syna ale budeme brát i manželovi děti(2) z prvního man.Klukovi je 7 a holce 10.Ona splnuje limit 36kg a 150cm.tak jsme si mysleli že nebude ani na podsedáku.Bude sedět uprostřed a kdyby malej potřeboval napít atd se o něj vzadu postará aby jsme nemuseli neustále stavět.Taky je asi pohodlnější sedět na normální sedačce než na podsedáku při takové dálce.Máme superba tak místa tam mají děti dost.
Eliško, já si teda nemyslím, že by podsedák byl nějak nebezpečnější, než když vyšší člověk jede bez něho ![]()
Jakože třeba já jsem měla ve 12 letech 168 cm, čili bych mohla jet klíďo bez sedačky a čehokoli i v dnešní době (a asi bych jezdila, protože bych se do ničeho ani nevešla
). Tvoje dcera bude mít plácnu 145 cm, tak pojede na podsedáku, aby byla výš, ale bezpečnost je podle mě stejná, ne?
![]()
Což neřeší tvůj problém, ale na webu Ministerstva dopravy jsem našla, že:
Jednou z možností, jak je možné bezpečně užívat bezpečnostní pás je odborná úprava příslušného vozidla (prodloužení pedálů, snížení úchytu bezpečnostního pásu na levém bočním sloupku apod.).
http://www.mdcr.cz/…006-1608.htm
Takže jít to podle mě normálně musí ![]()
no já například řeším toto,dcera 128cm,35kg takže zatím podsedák,ale vyčetla jsem,že i podsedáky jsou do 36kg jenže kdxyž jí ho vezmu tak jí jde pás přes krk
a určo za moment přesáhne těch 36kg ![]()