Do kdy dítě v autosedačce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101548
7.5.11 09:29
dzarunka píše:
ladynka1 píše:
holky díky za odpověd.Myslela jsem si že to je ohraničený váhou a věkem(36kg/150cm)jde mi o zadní sedadla.Máme jet na dovolenou delší trasu a holka už splnuje tyhle podmínky.Ale jinak na přední sečdačce si myslím že to je daný výškou a věkem.(150cm-12let)Já na přední sedačku malýho nikdy nedávala a ani bych nedala.Podle mě je to stále to nejnebezpečnější místo ve voze a hlavně bych musela nechat vypnout airbegy v servise.Nemáme ten lokální vypínač.
právě že věk nehraje roli jen 36kg nebo 150cm a airbag je lepší když je zapnutý

Přesně tak, vždy je to váha a výška, věk nehraje roli ani vpředu ani vzadu. A airbag rozhodně zapnutý!!! vypíná se pouze pokud je tam vajíčko.

A o té nebezpečnosti… ano staticky je to nejnebezpečnější místo v autě (i když by mě zajímala statistika, pokud by se z ní vyloučili nehody, kdy auto vylétne ze silnice, aniž by na tom mělo účast jiné vozidlo), ale v konkrétních případech to může být i nejvhodnějším umístěním, někdy taky jediným možným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.5.11 10:27
j.a.n.i1 píše:
dzarunka píše:
ladynka1 píše:
holky díky za odpověd.Myslela jsem si že to je ohraničený váhou a věkem(36kg/150cm)jde mi o zadní sedadla.Máme jet na dovolenou delší trasu a holka už splnuje tyhle podmínky.Ale jinak na přední sečdačce si myslím že to je daný výškou a věkem.(150cm-12let)Já na přední sedačku malýho nikdy nedávala a ani bych nedala.Podle mě je to stále to nejnebezpečnější místo ve voze a hlavně bych musela nechat vypnout airbegy v servise.Nemáme ten lokální vypínač.
právě že věk nehraje roli jen 36kg nebo 150cm a airbag je lepší když je zapnutý

Přesně tak, vždy je to váha a výška, věk nehraje roli ani vpředu ani vzadu. A airbag rozhodně zapnutý!!! vypíná se pouze pokud je tam vajíčko.

A o té nebezpečnosti… ano staticky je to nejnebezpečnější místo v autě (i když by mě zajímala statistika, pokud by se z ní vyloučili nehody, kdy auto vylétne ze silnice, aniž by na tom mělo účast jiné vozidlo), ale v konkrétních případech to může být i nejvhodnějším umístěním, někdy taky jediným možným.

Já mám „pěkný“ příklad z bráchovy autonehody - jeli v autě, 5 lidí, řidič dostal mikrospánek a místo aby jel do zatáčky, tak jel rovně a narval to čelně do stojícího kamionu. On a spolujezdkyně měli zlámané klíční kosti, moná nějaké to žebro nebo něco navíc - víceméně na tom byli podle mých informací +- podobně. To byli dospělí, vzadu jely 3 cca 13-14leté děti (sedačky tehdy být ještě nemusely, ani nevím, jak na tom byli s výškou / váhou teda). Brácha seděl vpravo vzadu (za spolujezdcem), měl lehký otřes mozku a rozseklou hlavu od kšiltovky (kdyby ji neměl na hlavě, tak mu možná nebylo vůbec nic). Holka vedle něho horší úraz hlavy, holka vlevo poraněná páteř, bylo to s ní dost špatné… Nejsem si teda jistá, jak to bylo s připoutáním, ti přední byli stopro - od toho měli zlámané ty klíční kosti… :think:

Takže já věřím tomu, že nejbezpečnější místo je sedadlo za spolujezdcem… Brácha jako jediný byl schopen z toho auta normálně vystoupit a vyběhnout ven. Možná s autosedačkama by to bylo pak jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
7.5.11 10:38

Anguo Tak tohle je přesně případ, který dělá ze sedadla spolujezdce to sedadlo smrti, protože většinou dopadne spolujezdec ještě hůř než řidič. Ale i tak by mě zajímala statistika, kdyby se tyhle případy vyloučili, protože já mám podstatně větší strach z nezaviněné nehody, že to prostě nemám extra moc šancí ovlivnit, no trochu ano, snažit se předvídat kdo mi co provede, ale…
Jinak taky vozím vajíčko na sedadle za spolujezdcem - je to staticky nejbezpečnější, při zaparkování je k chodníku a řidič tam dobře vidí přes zrcátko a i tam v případě potřeby dosáhne a dítě se hned od mala učí, že bude jezdit vzadu.
Ale zas netvrdím, že bych na spolujezdce sedačku v životě nedala - dala, pokud bych vezla 3 nebo pokud bych potřebovala sklopit zadní sedačky. Plus jsem vozila vajíčko na spolujezdci ve favoritu, tam to jinak nešlo, zadní pásy byli krátké a nebyla to moje sedačka, tj. neměla základnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
7.5.11 11:13

holky mě docela zarazilo že když se dozadu nevejde třetí sedačka tak dítě nad 3 roky může sedět jen připoutané pásem. 8-o no od doby co jsem dělala řidičák se toho dost změnilo.je fakt že vypadl věk.Jinak já malýho vozim jedině za spolujezdcem.i ve vajíčku a ted i v Tobi. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.5.11 12:15
ladynka1 píše:
holky mě docela zarazilo že když se dozadu nevejde třetí sedačka tak dítě nad 3 roky může sedět jen připoutané pásem. 8-o no od doby co jsem dělala řidičák se toho dost změnilo.je fakt že vypadl věk.Jinak já malýho vozim jedině za spolujezdcem.i ve vajíčku a ted i v Tobi. :palec:

Mas ho vozit za sebou.NE za sedadlem smrti.A je to jednoduche uvedu priklad budes muset strhnout volant a strhnes ho na misto spolujezdce udelas to v reflexu.takze pokud mozno vozit dite za sebou kdyz jede jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.5.11 12:32
kattkka píše:
ladynka1 píše:
holky mě docela zarazilo že když se dozadu nevejde třetí sedačka tak dítě nad 3 roky může sedět jen připoutané pásem. 8-o no od doby co jsem dělala řidičák se toho dost změnilo.je fakt že vypadl věk.Jinak já malýho vozim jedině za spolujezdcem.i ve vajíčku a ted i v Tobi. :palec:
Mas ho vozit za sebou.NE za sedadlem smrti.A je to jednoduche uvedu priklad budes muset strhnout volant a strhnes ho na misto spolujezdce udelas to v reflexu.takze pokud mozno vozit dite za sebou kdyz jede jedno.

Místo, jak píšeš „za sedadlem smrti“ je nejbezpečnější místo ve voze. I z toho důvodu jezdí podle pravidel důležíté osoby (třeba královna a tak) právě na tomto místě. Když jede autem skupina lidí, měl by tam sedět nejváženější člověk z té skupiny.

Nevím, proč to tak je, ale je to fakt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
7.5.11 12:38
kattkka píše:
ladynka1 píše:
Mas ho vozit za sebou.NE za sedadlem smrti.A je to jednoduche uvedu priklad budes muset strhnout volant a strhnes ho na misto spolujezdce udelas to v reflexu.takze pokud mozno vozit dite za sebou kdyz jede jedno.

nezlob se ale s tímhle souhlasit nemůžu. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.5.11 12:52

Jenomze z reflexu ten volat nebudes strhavat na svou stranu.O to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.5.11 12:56

Ale statisticky je to zřejmě pořád nejbezpečnější místo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.5.11 13:07

https://www.emimino.cz/…rankovani/2/

Ale zase tam steve pise podle kalifornske uprostred, a podle evropske je to opravdu za spolujezdcem.A to z duvodu ze nejvice narazu jde do strany ridice.
Ale beztak je to divne protoze dat dite za sedadlo smrti se mi nelibi.
Jenomze pokud se budu chtit vyhnout tak to stocim na stranu spolujezdce a je to opravdu pry reflex.Nikdy to nehodis na svoji stranu.
Ale zase s policejnich zaznamu to je pry za ridicem.
Tak si pak vyber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17908
7.5.11 14:00

S tím věkem je to fakt, jde o cm, ale u pubošů je to neproveditelné (nebo poraďte, jak to děláte). Jsme všichni malí, takže dcera teď v deseti má 134 cm a na 150 si určitě ještě hodně počká (já mám 158 a to jsem z ženské části rodiny největší). Ještě stále se mi daří ji přesvědčit (tedy násilím), aby jezdila v sedačce a ne na podsedáku, pořád slyším, že všechny spolužačky už mají jen podsedák. pro mě to argument není, jde o její zdraví a život, ale neumím si to představit, až jí bude 16 a těch 150 třeba fakt mít nebude. Podle mě pak nic nespravím už ani s podsedákem :-? A její malá ségra bude podle dosavadního vývoje ještě menší.
Jako fakt si neumím představit, že vezmeme na výlet s dcerou jejího kluka a ona bude v sedačce :roll: Racionálně je to jasný, ale dokážu se vžít do kůže náctileté.

Jak to dělají dospělí se syndromem malé postavy, nemluvil o tom někde Krytinář třeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
7.5.11 14:03
Eliška píše:
S tím věkem je to fakt, jde o cm, ale u pubošů je to neproveditelné (nebo poraďte, jak to děláte). Jsme všichni malí, takže dcera teď v deseti má 134 cm a na 150 si určitě ještě hodně počká (já mám 158 a to jsem z ženské části rodiny největší). Ještě stále se mi daří ji přesvědčit (tedy násilím), aby jezdila v sedačce a ne na podsedáku, pořád slyším, že všechny spolužačky už mají jen podsedák. pro mě to argument není, jde o její zdraví a život, ale neumím si to představit, až jí bude 16 a těch 150 třeba fakt mít nebude. Podle mě pak nic nespravím už ani s podsedákem :-? A její malá ségra bude podle dosavadního vývoje ještě menší.
Jako fakt si neumím představit, že vezmeme na výlet s dcerou jejího kluka a ona bude v sedačce :roll: Racionálně je to jasný, ale dokážu se vžít do kůže náctileté.Jak to dělají dospělí se syndromem malé postavy, nemluvil o tom někde Krytinář třeba?

tak nad 36kg má ne :think: a pak jedině posunout v autě pásy níž :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17908
7.5.11 14:05

Zatím nad 36 nemá, ale jestli to správně chápu, tak jde o 36 kg A 150 cm. Pokud má 36 kg, tak může mít jen podsedák, pokud má obojí, tak může být úplně bez. Je to tak?

V našem autě já mám pásy nastavené na úplně nejníž a je to akorát. Se 150 by to bylo moc vysoko určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
7.5.11 14:06
kattkka píše:
ladynka1 píše:

Dokud jsme mohli, vozili jsme malýho vzadu uprostřed, na nejbezpečnějším místě v autě. Co nemůžeme, páč nemáme uprostřed tříbodový pás, vozím ho jedině za spolujezdcem. Nedala bych ho za řidiče, ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
7.5.11 14:08
Eliška píše:
Zatím nad 36 nemá, ale jestli to správně chápu, tak jde o 36 kg A 150 cm. Pokud má 36 kg, tak může mít jen podsedák, pokud má obojí, tak může být úplně bez. Je to tak?V našem autě já mám pásy nastavené na úplně nejníž a je to akorát. Se 150 by to bylo moc vysoko určitě.

150cm nebo 36kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario