Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj vsem,
Podobne tema jsm nenasla, tak snad se nebudu opakovat. Pokud ano, prosim o odkaz. Dotaz zni- do kolika mesicu jste davali spat sva miminka napevno svazana, aby se nebudila tim, jak rozhazuji rucky? Male jsou necele 3 mesice a stale ji tak ukladam, spi mi pak od cca 21hod do cca 4 rano. Kamaradka mi dnes rikala, ze je vhodne to uz asi ukoncit, aby si na to moc nezvykla a mohla se normalne pohybove vyvijet. Rada ocenim vase zkusenosti.
@K82 píše:
Ahoj vsem,
Podobne tema jsm nenasla, tak snad se nebudu opakovat. Pokud ano, prosim o odkaz. Dotaz zni- do kolika mesicu jste davali spat sva miminka napevno svazana, aby se nebudila tim, jak rozhazuji rucky? Male jsou necele 3 mesice a stale ji tak ukladam, spi mi pak od cca 21hod do cca 4 rano. Kamaradka mi dnes rikala, ze je vhodne to uz asi ukoncit, aby si na to moc nezvykla a mohla se normalne pohybove vyvijet. Rada ocenim vase zkusenosti.
Já vázala do 3 měsíců, pak nechtěla být ani v zavinovačce. Myslím, že není úplně dobré mimčo vázat moc dlouho, mělo by mít možnot volného pohybu…
Občas mám chuť svázat na noc i manžela, aby nerozhazoval ručičkama ![]()
K tématu…kluk se zavinovat nenechal, holku jsem zavinovala do 4. měsíce.
Dokdy bude miminko chtít
Pochybuju, že na to si zvyknou, spíš dají sakra najevo, že už nee. První si „řekla“ v 5 měsících, druhá jinak neusne a zavazovat ji budu, dokud jí to bude vyhovovat.
Tak u nás to nebyly ručičky, ale nožičky, musela je mít pevně svázaný, jinak nechtěla spát. A vázala jsem jí, dokud se vešla do zavinovačky, cca do 4 měsíců.
Pohybově se rozvíjí, když je vzhůru, ne?
Majda spala zavinutá snad do sedmi měsíců nebo kolika.
Jindra ani měsíc pomalu.
Zavinovala bych podle potřeby.
@Sandra752 píše:
@K82 Říká se do konce šestinedělí… já nesvazovala ani v porodnici
Na to rozhodně není pravidlo, jsou děti, co to nesnesou ani v porodnici a jsou děti (např. moje obě dvě dráždivé), co jinak neusnou měsíce. Prostě dokud dítě bude chtít. Někdy v době, když se začne samo převalovat a bude pohyblivější, si „samo řekne“, že ne.
me zas naopak rikal manzela, at ho svazu taky, ze se mu libi, jak je pri tom spanku mala blazena ![]()
Ve trech mesicich uz si maly normalne „nasel“ rucicky a v noci se rozvaloval podle libosti… Pokud je mala zvykla byt zavinuta, nechala bych rucicky na volno.
V porodnici se taky zavinovalo a rucicky byly volne…
Ale ja nejsem velky priznivce zavinovani.
Jo a abych upresnila zavinuti-mam miracle blanket od red castle- rucicky svazane napevno u tela, nozky pohyblive v kapsicce.
Syn má 3 měsíce a zavinujeme na noční i denní spaní. Jinak syn v noci nemá klidný spánek a pořád se budí a ve dne neusne a řve z přetažení. Přišli jsme na to ke konci šestinedělí, do té doby jsme mysleli, že řve celý dny kvůli kolice. Zavinujeme i do kočárku, jen teď v těch vedrech ne a na kvalitě a množtví spánku v kočárku je to hodně znát. Budeme zavinovat, dokud to bude třeba.