Do obchodu bez dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37131
16.9.15 09:51

Tak ja bych nesla ani na minutu zrovna vcera malej spal a najednou desne rev, prostrcil nohu ven z postylky a otocil se tim se mu tam zasekla a kdybych nebyla ve vterine u nej byl by schopnej si ji tam zlomit nebo aspon vykloubit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
16.9.15 10:15

@Nafrněná já jsem měla jedno malé pivo…nešla jsem se ožrat… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.9.15 12:28
@Terrinka93 píše:
@martina.se přesně proto bych nešla.. Porad nad tím přemýšlím, co by se asi mohlo stát. Mam obchod na kole půl minuty, ale co kdyby mě srazilo auto? Chlap chodí domů až večer, máme barák a nikdo by ho neslyšel. Ani náhodou. Mám blbej pocit i když jdu na zahradu pověsit prádlo. :?

my bydlíme v paneláku, jediné, co si risknu, tak zajít dolu pro poštu. Ale i tak klušu.. Dřív jsme bydleli v baráku, otevřela jsem okno a např pověsila prádlo. Ale prostě mimo pozemek ani krok. Jsem srab..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.9.15 13:14
@martina.se píše:
Nešla bych, nikdy nevíš, co se stane :nevim: Do naší sousedky drklo na silnici auto, ji odvezli a nikdo netušil, že má doma mimino :zed: naštěstí přišel za 2 h domu její chlap…

zas zrovna v tomdle případě mi přijde lepší, že je dítě v posteli a nedoclo auto i do dítěte.

Ale já bych nešla, určo bych si zabouchla klíče, ztratila je, zlomila klíč v zámku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.9.15 14:25
@Lama Lama píše:
zas zrovna v tomdle případě mi přijde lepší, že je dítě v posteli a nedoclo auto i do dítěte.Ale já bych nešla, určo bych si zabouchla klíče, ztratila je, zlomila klíč v zámku apod.

jo, ale to mimino bylo doma samo :think: chlap přišel, našel uřvané mimino a nikde nikdo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
16.9.15 14:31
@Anonymní píše:
Dceri je 7 mesicu. Chodi dopoledne pravidelne spinkat. Spi max 2 a min pul hodky kdyz uz usne. Co me zajima.
Do 3 min od bytocky je obchod. Kdyz treba neco dodelavam at do prace nebo kuchyni. Pridu na to, ze neco nemam. Musim ji dat mikinku a cesepici a to bytostne nesnasi. Rve a rve. Zajedem do obchodu nakoupim ado 7 min sme doma a zas ji svlikam (rev). Napadlo me. Kdyz uz usne ve sve bezpecne postylce muzu zajit do obchodu sama kdyz budu do 5 min (bezkocarku) zase doma. Nebo je to nepripustne?

do 3 min? To by mohla dosáhnout chůvička - já takhle chodila na zahradu a malá spala v postýlce, měla monitor dechu. Kdyby něco, tak to uslyším. Takže pokud by dosáhla chůvička, tak bych šla. Pokud ne, tak bych nešla.
Ano, může tě třeba přejet auto, je to risk. Ale stejně tak sebou může člověk seknout třeba v koupelně a nikdo na nic nepřijde.
Každopádně mobil, klíče a alespoň několikrát zkontrolovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.9.15 14:32
@martina.se píše:
jo, ale to mimino bylo doma samo :think: chlap přišel, našel uřvané mimino a nikde nikdo :zed:

tak ti přijde lepší, aby bylo sestřelené autem někde na operačním sále, JIPu apod?
Předpokládám, že máma asi nebyla při vědomí, když nikomu nedala vědět, že má doma mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.9.15 14:34
@Lama Lama píše:
tak ti přijde lepší, aby bylo sestřelené autem někde na operačním sále, JIPu apod?
Předpokládám, že máma asi nebyla při vědomí, když nikomu nedala vědět, že má doma mimino.

tak nějak.. ale víš jak, třeba by do ní to auto nevrazilo, každopádně se mohlo stát mnohem víc.. naštěstí ona i mrně přežili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
16.9.15 14:41
@LadyLada píše:
První co mě napadlo, aby tě neporazilo auto. Překvapilo mě, kolik lidí uvažuje podobně a dokonce, že se to opravdu stalo - viz příspěvek @martina.seNešla bych. Fakt nevíš, co se za těch 5 minut může (spíš tobě tam venku) stát, nebo co tě může neočekávaně zdržet. Prostě mimčo pořád u sebe nebo být pořád u mimina.

Opravdu, když se nad tím zamyslíš, tak stát se může i doma. Člověk uklouzne, udělá se mu špatně atd. Lepší na to nemyslet… A nikdo se nic nedozví, dokud nedorazí manžel domů nebo dokud neohlásí sousedi, že tam už dlouho brečí dítě :,( Ale stává se to, kamarád dělá na záchrance a byly takové případy i ve zprávách… Pokud se mi stane něco na ulici a budu mít v ruce chůvičku, tak je alespoň šance, že někoho napadne, že mám někde dítě a zkusí někoho sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
16.9.15 14:48

Záleží na situaci, když někdo bydlí na malém městě, kde ho všichni znají, a má obchod v sousedním baráku, tak to pochopím. Já jsem srab, vždycky, když jsem šla pro poštu, tak jsem buď brala děti s sebou, nebo (když spaly) jsem volala chlapovi, aby to, pokud se neozvu do tří minut, začal řešit (pracuje kousek od domu). Ale já bych nenechala dítě ani v autě na benzínce (pro benzín buď sama, nebo s někým, kdo dojde zaplatit/zůstane s dětmi, nebo samoobslužná pumpa). Na druhou stranu je jasné, že i doma se člověku může ledacos stát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
16.9.15 15:04
@Lama Lama píše:

Dá se předpokládat, že kdyby šla s děckem, nemusela by tolik pospíchat a dávala by si větší pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
16.9.15 15:08
@lecijasek píše:
Opravdu, když se nad tím zamyslíš, tak stát se může i doma. Člověk uklouzne, udělá se mu špatně atd. Lepší na to nemyslet… A nikdo se nic nedozví, dokud nedorazí manžel domů nebo dokud neohlásí sousedi, že tam už dlouho brečí dítě :,( Ale stává se to, kamarád dělá na záchrance a byly takové případy i ve zprávách… Pokud se mi stane něco na ulici a budu mít v ruce chůvičku, tak je alespoň šance, že někoho napadne, že mám někde dítě a zkusí někoho sehnat.

Ano, může se ti něco stát i doma, ale je zásadní rozdíl v tom, jestli jsi od dítěte odešla a nechala ho doma samotné nebo jsi byla s ním. A je to podstatné nejenom pro dítě, ale i pro tebe, protože v prvním případě, kdy se ti stane něco doma jsi se neprovinila, ve druhém ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
16.9.15 18:27

No ja se obávám, že je to opuštění dítěte(i když na sotva 10 minut) a to je trestné, ne? Ale zas až se v tom nevyznám, ale myslím, že tak nějak to je…
A k dotazu:nešla bych, nejdu ani vynést odpadky ven před panelák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
16.9.15 23:37

Já jsem nikdy nešla a nepůjdu dále. Měla jsem panickou hrůzu, že se mi rozbije zámek a já se domů nedostanu, malý tam zůstane sám nebo že by se mi něco mohlo venku stát :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
17.9.15 07:06
@Jana206 píše:
Nešla bych.Ve věku 7 měsíců ještě hrozí riziko SIDS a stává se to právě v situacích, kdy dítě zůstalo dlouho samo, kdy na něj všichni „zapomněli“.
A taky v bytovce se může cokoliv stát a kdo ví, že v zamčeném bytě spí dítě.
Svoji 7 měsíční dceru bych doma spát nenechala.

A jinak s ní ven nechodíš? Co tak ten ranní nákup spojit s delší procházkou :nevim: My trávíme venku hodně času.

Podle mě to moc řešíš, dcera se bude muset srovnat s daleko horšími situacemi v životě, než se oblékat, jít do obchodu, přizpůsobit se. A co, až budeš mít druhé, třetí nebo třeba další dítě. S tímto přístupem se akorát zblázníš, nebudeš moct každému ustoupit individuálně, když bude třeba potřeba doprovázet někam starší dítě.

Taky bych nakupovala jednou za čas, udělala si větší množství zásob při velkém nákupu, na který bych třeba dvakrát do měsíce vyslala manžela(nebo všichni, i to se dá zvládnout).Ale chce to dopředu plánovat, co kdy vařit a myslet na to už při nákupu.

stejne ikdyz ses doma, tak kazdych 5 minut na spici dite koukat nechodis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová