Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky nemate nekdo zkusenost s prechodem do vetsi postylky ve 13ti mesicich. Prcek se naucil jak prelezat z jeho postylky spise tedq prepadava pres ty sprisle. Vyndala jsem mu tedy ty dve s tim, ze bude prolezat ven tudy. On ale porad prepadava. Zatim nasresti spadne vzdy k nam do postele, ale bojim se aby nespadl na hlavu. Prechazeli jste nekdo v tomto veku na klasickou postel? Jakou jste vybrali?
Klasickou dřevěnou a přidat zábrany z jedné strany, aby vnoci nespad a zdruhé strany přirazit ke zdi a dát kapsář ať to nemá studené ![]()
Jojo, klidně do klasické velké. ale dej tam tu zábranu. akorát bude dítě odcházet…
@nozu Jo to bude, jenže je to pořád lepší než by si nabil při pádu ![]()
Ano, máme - dcera v 13.5 měs přepadla přes žbrdlení - naučila se to hravě a když jsme ji tam dali znova už zase lezla ven. Měla bouli na čele jak hrom, sledování…Takže jsem zajeli do Ikei a koupili postýlku - klasik. Má ze třech stran ohrádku a z té čtvrté jen malé žbrdlení, které je posuvné a odendávací. Od té doby spí v ní. Sice musíme usínat s ní - odchází - tzn. sednu si tam na křeslo a pár minut počkám až usne, ale zase je tu jistota, že si nenabije. V noci když potřebuje tak sedí a volá a nebo se sebere a přijde. Je to fajn a byl to dobrý krok.
Járovi bylo něco kolem roku tuším (možná že ani rok mu nebyl), když přelezl postýlku
Od 5ti měs. jí měl na nejnižší polohu… okamžitě jsem sundala celou bočnici a spal bez ní. raděj ať spadne na zem z pár cm než aby padl na hlavu. Na zem jsem dla polštář. Podmínky nám neumožňovali abych přirazila jeho postýlku k mé.
velkou postel dostal ve 2,5 letech
,
Úplně v pohodě, malý přešel hned jak začal chodit do klasické velké postele. Bez zábradlí, bez ohrádek, jen jsem dala k posteli molitan, kdyby spadl, tak at padá do měkého. Dneska ma 2 a půl a spadl za tu dobu asi 2× v noci. Akorát musím počkat než usne, protože asi by trajdal, i když nevím, nám to dělá zatím dobře si povídat pohádky a tulit se do usnutí…
Syn šel do velké postele ve 13ti měsících, dcera ve 14ti
Postel má samo zábranu, aby nespadli…
@dajka16 píše:
Klasickou dřevěnou a přidat zábrany z jedné strany, aby vnoci nespad a zdruhé strany přirazit ke zdi a dát kapsář ať to nemá studené
taky tak. nemůžu si to vynachválit. klasická velká, ať furt nekupujeme další postele. my máme zábranu i v nohách. jen 40cm díru na výlez. a samo naučit slízat.
My od 9 měsících spíme na obrovské matraci na zemi. Bylo to kvůli tomu, že když jsem malou nakojila, dávala jsem jí do postýlky, ale jakmile jsem jí ukládala do postýlky, vždy se probudila.. tak jsem to vyřešila takto, usínáme spolu, do 20 minut většinou spí a když se probudí, může se pohybovat po pokojíčku a hrát si, nemám strach, že mi spadne nebo že se jí něco stane… Někdy si ještě hoví a čeká na mě, až přijdu.. (slyším jí přes chůvičku, když je vzhůru)