Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky holky, potřebuji poradit…
koupila jsem nedávno matraci, ale nevyhovuje mi, potřebovala bych ji reklamovat, jenže už jsem ji rozbalila a co čert nechtěl, ušpinila se…
Bylo to na královském spaní. Zkoušela jsem tam volat, ale nijak se s nimi nemohu dohodnout a neívm, jestli mi tak zboží vezmou zpátky. Flek nejde dolů, naneštěstí ani nevím, co to je, a bojím se do toho zasahovat, protože nechci poškodit ještě obal matrace, kdyby se náhodou něco nepodařilo.
Tady mají reklamační řád a podmínky vrácení zboží - http://www.kralovske-spani.cz/conditions.html myslíte, že mi to projde? Bylo to dost peněz, nechci o to přijít, vím, je to trošku moje blbost, že jsem si na to nedala pozor.
Zakoupili jsme ji před měsícem, ale dodali ji teprve nedávno, je to asi týden a půl.
No a když čtu jejich podmínky - vrátit ji můžeš, ale dostaneš peněz míň.
A jakou má vadu? Nemůžeš reklamovat něco, co jsi jen špatně vybrala a nevyhovuje ti.
Podmínky pro vrácení ve 14ti denní lhůtě tam mají popsané.
Zrovna teď jsme to probirali s pravnikem v práci
Vrátit ti musi za odstoupení od kupní smlouvy všedle zákona, až následně po tobě mohou vymáhat jejich náklady s uvedenim zboží do puvodního stavu
Kupovala jsi to přes net, nebo v kamenném obchodě? Pokud v kamenném, tak tam ti to zpět s flekem tutově nevezmou. Přes internet - do 14ti dnů a pokud tam je flek, odpočítají ti peníze.
No já teda nevim, já vracela po 2 letech matrace z Jysku, byly používané a flíčkům se člověk neubrání, prostě se proležely, bez řečí vrátili peníze.
Bylo to přes net…
Dopadlo to tak, že neberou, máme ji doma. Manžel samozřejmě naštvanej, ale tak, s těmi koupěmi narychlo to tak bývá.
Doporučuji opravdu vyzkoušet matraci v obchodě!!! Přes internet je to super, jednoduchý, nikam nemusíte chodit, ale upřímně - nikdy nevíte co vám přijde domů.
Má někdo podobnou zkušenost?