Méně drastická metoda k dobrému spánku

110
31.10.12 11:58

Méně drastická metoda k dobrému spánku

Maminky,
celou dobu jsem doufala, že nás noční nespaní mine. Bohužel. Dcerce bude za 14 dní 8 měsíců. V noci už nepapká. Během pár dnů se nám spaní ale zvrtlo, probouzí se co hodinu, hodinu a půl a chce se chovat. Resp. ji uklidní jen to. Přes den je stále unavená, nevrlá, protírá si oči.
Byla jsem u doktorky a ta zkonstatovala, že dcerka je naprosto zdravá, ani zuby se nechystají, že je to pouze zvyk z její strany a sama nám doporučila nechat ji vyplakat. Doporučila mi sedět u ní v pokojíčku a držet ji za ruku, dokud neusne.
Ale mám celkem obavy, aby si pak na to nezvykla a nevyžadovala každou hodinu, ať jsem u ní. Máte s tím některá zkušenosti? Rozhoduju se mezi tímto a mezi Estvillovou metodou.
Děkuji za zkušenosti a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1143
31.10.12 12:04

@Seska ahoj tak radu bohužel nemám-spíš bych jí taky potřebovala :x malej-1rok semi budí téměř každé 2 hod když ppí dýl tak je to zázrak :dance: :dance: - jenže ja ještě kojím tak jeho uklidní jen kojení a spí dal. ted se k tomu ještě přidali zuby a le takhle se mi budi už asi od 5 měsícu pořad a pořad :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
31.10.12 12:06

Já jsem měla to samé. Zavedla jsem přes den pevný spací režim a přes noc se to hodně zlepšilo. Já bych ji plakat nenechala. Dělám to teprve od začátku týdne, ale zatím to funguje.Bylo to asi tím, že přes den málo spinkala. Vyčetla jsem to na netu. Malé je 9.měsíců. Tak hodně zdaru :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
31.10.12 12:08

Já jsem nejdřív zkoušela sezení/ležení vedle ní, držela jsem jí za ruku, hladila jsem jí, zvedla jsem se a mohla jsem začít znova, každý večer to trvalo 60-90 minut než usla. V noci, když se vzbudila, tak vyžadovala ten samý způsob uspání. O Estevillovi jsem dlouho přemýšlela a ještě dýl jsem ho odkládala, měla jsem strach, že by řvala několik hodin, z řevu se kolikrát pozvracela a je fakt vytrvalá…no, v 11 měsících jsem si řekla dost, s přítelem jsem se domluvila, že první 3 večery nebude doma. A výsledek? První večer poplakávala zhruba minutu možná dvě, druhý večer pár vteřin a od dalšího dne vůbec, chvilku si třeba povídala, pak usla. Takže sama se naučila usínat za 2 dny a jako bonus k tomu spí od té doby celou noc! Musíš vědět, jestli vydržíš i několikahodinový pláč dítěte, já věděla, že bych to vydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
31.10.12 12:14

Taky jsem četla. Když spí dobře ve dne, spí dobře i v noci. A když spí dobře v noci, spí i přes den. Tak jsem začala vylepšovat denní spánek, ale bez úspěchu. Vydrží tak 10 - 20 minut a pak už nezabere. A zase kolotoč - nevrlá, unavená, protírá si oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
31.10.12 12:20

@micelinka Jo, já už si jistá jsem, že to vydržím. Když vidím jak se dokáže v noci vztekat když není po jejím :cert:
Právě, toho jsem se obávala. Jak jí budu uspávat v noci, bude po mě vyžadovat i přes noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
31.10.12 12:21

Ahoj, my máme se spaním problémy snad od prvního dne. Problém byl i s uspáváním, syn usínal do 12 měsíce houpáním v autosedačce. Zkoušeli jsme všechno, včetně Estivilla, výsledkem bylo blinkání, pokákávání se během pláče, atd…
Tak jsem se na všechny rady vykašlala, před třemi týdny se syn sám naučil usínat u nás v posteli, po přenesení v klidu spí v postýlce.
V noci, kolem třetí se sice budí a chce jít k nám…tak hold spí do rána s náma v posteli. Nebudu už nic lámat přes koleno, vše chce svůj čas a i tohle jednou přejde.
Metodu,,vyřvání" jsem smetla ze stolu a vsadila jsem na metodu,,dání času…" :srdce: :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
31.10.12 12:24

No mě začal malej před pár dny terorizovat v noci. Vztekal se, ae jak, řev, zlostnej až zlostí plival :mrgreen: a když jsem k němu přišla a položila ho, řval pokaždé když jsem došla ke dveřím. Tak jsem si řekla dost, nechala jsem ho 5 minut vztekat, přišla jsem, položila a hned odešla a brečel, ale už bez vzteku asi 5 minut a usnul. Tak snad to tak zabere, fakt nezvládám sedět u něj v pokojíčku třebas 4h z noci a pak okolo něj celej den lítat. ale je fakt, že jak se malej vzbudí v noci, musím mu rozsvítit lampičku vedle v pokoji, nechce být po tmě. Většinou pak spal do rána, to až poslední dny se začal tak nehorázně vztekat :cert: Samozřejmě že když je doma tatínek, je z něj andílek :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
31.10.12 12:25
@Seska píše:
Taky jsem četla. Když spí dobře ve dne, spí dobře i v noci. A když spí dobře v noci, spí i přes den. Tak jsem začala vylepšovat denní spánek, ale bez úspěchu. Vydrží tak 10 - 20 minut a pak už nezabere. A zase kolotoč - nevrlá, unavená, protírá si oči.

To fakt neplatí, malej spí přes den krásně, pravidelně a fakt tvrdě a v noci prostě zlobí když chce :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neloh
31.10.12 12:26

Nám se zase „vyřvání“ vyplatilo - podle knížky „Každé dítě může dobře spát“ mi začala 8měsíční dcera spát celou noc už třeí den. O knížce jsem se dozvěděla na emiminu a jde stáhnout na www.ulozto.cz :palec:

• Citovat
  • Upravit
110
31.10.12 13:16

@verjanku Taky jsem tomu chtěla „dát čas“. Ale když vidím jak je věčně nespokojená z nevyspání, tak se do toho pustím. A mě už se z únavy točí hlava a píská mi v uších :poblion:
@monika32 To říkám pořád, jsou to malí uzurpátoři :P
@neloh už jdu stahovat, díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
31.10.12 13:20

U nás v roce zabralo sedět u postýlky a hladit po zádech, pak jen tam mít ruku, pak jen sedět, občas se dotknout zádíček, aby věděla, že tam jsem. Postupně bez dotyků, až jsem odcházela po uložení. Trénovaly jsme to v zimě, aby byla tma. Po posunutí času asi čtyři noci pět minut plakala, že odcházím, ale pak hned usnula. Od té doby usíná po položení do postýlky sama. Máme uspávací rituál, kaši, vanu, pohádku, Posílám ti křečka a spát. Nechat několik hodin vyřvat bych nemohla, podle mě je to téměř týrání :nevim: Na hlazení si nezvykla, nevyžaduje ho a už to přes rok nám to funguje :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
31.10.12 13:29

Pomohlo nechat vybrečet, samozřejmě s rozumem, trvalo to cca 4 dny, pak pochopila, že večer v postýlce nic nebude a bude se spát. Chce to se rozhodnout pro nějakou metodu a na té vytrvat (samozřejmě ne nechat dítko hodiny ječet, to je o ničem).

• Citovat
  • Upravit
875
31.10.12 17:10

Malá usínala neusínala sama. k usínání potřebovala se nás držet, ale nemocncice nám to podělala, s usínáním večer byl boj, nyní si to samo lepší. v noci špatně spí, ale to si myslím že je tím, že jí svědí atopák. když je svědivý tak je skoro celou noc na prsu, vyspím se já i malá. přes den jí musíme uspat tak, že si jí vememe na sebe, jak usne pokládáme. malá má 10měsíců a spí s náma v posteli od cca 5týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
5.11.12 10:41

Děkuji za rady. Zahájila jsem Estvilla, bála jsem se, že to bude horší. A vyrašily nám zuby :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí