Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Levnější je dobírka na účet než na adresu. A býval třeba levnější doporučený balíček než třeba klasický cenný balík nebo balík do ruky. Ale teď se zdražilo, tak fakt nevím, jestli to ještě platí. ![]()
@Kassy u věcí za pár stovek se to nevyplatí, posílat dobírku předem (resp. vyplatí, ale je to zdlouhavý), ale dělala jsem to třeba když jsem kupovala v bazaru drahou věc (např. kočárek) od neznámé paní, bez hodnocení. Poslala jsem jí 150 Kč za poštovný převodem a ona mně kočárek za 5000 na dobírku, abychom ani jedna nebyla ošizená ![]()
S balením holky poradily. Doma balík zvaž, na webu posty si muzes spocitat poštovné s dobírkou. Bud si nechas postovne poslat predem a dobirka pak bude uz jen na cadtki za zboží, nebo si poštovné připočteš k ceně zboží a dobirka bude na celkovou částku. Pokud si pano balik neprevezme, tak poštovné se ti uz nevrátí.
@Kassy, vidíš, ja jako kupující jsem o to už žádala a jako prodávající nabízím dobírku jedině po zaplacení pošty předem.
Na dobírku bych už nic neposílala. Pokud na to kupující nepřistoupí, ať si nakoupí jinde. Chápu, že pro někoho je to výhodné, že má balíček dřív doma, ale když se v týdnu vrátí prodávajícímu tři/čtyři balíky od blbek, které si to rozmyslely a balíky nevyzvedly, tak to celkem leze do peněz, poštovné je dnes opravdu drahé.
Jinak k otázce, už byla zodpovězena. Do ceny dobírky musíš započítat i poštu. Na poště zaplatit za balík a pak už se jen modlit, aby na druhé straně byl poctivý člověk a ne káča, která si balík nepřevezme. V tom případě přijdeš o poštovné a budeš akorát naštvaná. ![]()
@Loll Právě proto se nabízí řešení, nechat si poštovné zaslat předem na účet. Když si balík kupující nepřevezme, tak na tom netratíš. ![]()