Dobírka- jak odeslat zásilku poštou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1127
13.2.15 23:40

Levnější je dobírka na účet než na adresu. A býval třeba levnější doporučený balíček než třeba klasický cenný balík nebo balík do ruky. Ale teď se zdražilo, tak fakt nevím, jestli to ještě platí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
14.2.15 00:42

@Kassy u věcí za pár stovek se to nevyplatí, posílat dobírku předem (resp. vyplatí, ale je to zdlouhavý), ale dělala jsem to třeba když jsem kupovala v bazaru drahou věc (např. kočárek) od neznámé paní, bez hodnocení. Poslala jsem jí 150 Kč za poštovný převodem a ona mně kočárek za 5000 na dobírku, abychom ani jedna nebyla ošizená ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
14.2.15 07:52

S balením holky poradily. Doma balík zvaž, na webu posty si muzes spocitat poštovné s dobírkou. Bud si nechas postovne poslat predem a dobirka pak bude uz jen na cadtki za zboží, nebo si poštovné připočteš k ceně zboží a dobirka bude na celkovou částku. Pokud si pano balik neprevezme, tak poštovné se ti uz nevrátí.

@Kassy, vidíš, ja jako kupující jsem o to už žádala a jako prodávající nabízím dobírku jedině po zaplacení pošty předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
14.2.15 09:49

Na dobírku bych už nic neposílala. Pokud na to kupující nepřistoupí, ať si nakoupí jinde. Chápu, že pro někoho je to výhodné, že má balíček dřív doma, ale když se v týdnu vrátí prodávajícímu tři/čtyři balíky od blbek, které si to rozmyslely a balíky nevyzvedly, tak to celkem leze do peněz, poštovné je dnes opravdu drahé.

Jinak k otázce, už byla zodpovězena. Do ceny dobírky musíš započítat i poštu. Na poště zaplatit za balík a pak už se jen modlit, aby na druhé straně byl poctivý člověk a ne káča, která si balík nepřevezme. V tom případě přijdeš o poštovné a budeš akorát naštvaná. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
15.2.15 09:54

@Loll Právě proto se nabízí řešení, nechat si poštovné zaslat předem na účet. Když si balík kupující nepřevezme, tak na tom netratíš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák