Dobrá a jednoduchá rajská omáčka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Děláme uplně jinou rajskou, než tu běžnou a je moc dobrá, ale taky to může být tím že jsem na ní vyrůstala. Moje mamka ji dělá s hovězím masem nakrájeným na kotky, já na maso moc nejsem tak ji dělám bez a to.. Osmažím cibuli do zlatova, zaleju vodou, přidám hovězí bujon, sůl a cukr, provařím to, klidně nechám i půl hodiny.. pak tu cibuli rozmixuju, přidám protlak a zaleju smetanou do které rozmíchám mouku. Povařím a dochutím octem a solí. Podáváme jedině s čerstvým chlebem, který si do omáčky natrháme.. je to fakt dobré ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje verze :
vývar, rajčata (když je doba sklizně tak spařená čerstvá, jinak lze z plechovky nebo protlak) pak sáček s kořením (bobk. list, hřebíček, nové koření), pepř sůl, povařit pak přidám trochu skořice a hotovo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělám takhle:
Osmahnu cibulku dozlatova, přidám na plátkxy nakrájené hovězí, bobkový list, pepř(MALINKO), skořice, nové koření, hřebíček, sůl a dám do papiňáku vařit. Za cca 35-40minut ja maso měkké, vyndám ho, vyberu koření, do vývaru dám protlak, poařím, zahustím rozkvedlanou moukou ve vodě, přidám cukr(docela dost, manžel rád sladší rajskou), nějakých 20 minut provařím, vrátím maso a šup jíst…
Nebo to dělám podobně s plněnými paprikami, tam teda nedávám skořici a hřebíček, a asi ani nové koření ![]()
No a když chci rychylovku, tak dělám bez masa - ten samý postup, jen ve chvíli, kdy bych měla dát maso, tak přilívám vývar(ten mám doma vždycky) a pak to samé - koření, protlak, vařit zahustit, povařit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted prodavaji to koreni do rajske tu piramidku. Jen tam hodis pytlicek a na konec vytahnes. Mne to moc chutnalo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jaja84 jo, na to jsem koukala v reklamě, ale v obchodě jsem to ještě neviděla
A co v tom bylo za koření?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@atominnka jeje tak to ti nereknu. Ja dostala jeden pytlicek od svagrove na vyzkouseni. Ale krasne to vonelo. Urco pepr a skorice, to jsem ti pomohla vid
ale vazne to stoji za to. Hodis tam ten pytlicek a dal uz nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Má někdo recept na jednoduchou rajskou omáčku a musí být v rajské vývar? může být jen z vody nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@GabinkaCh jojo muze byt i z vody…ale aspon to chce tam pridat trosku hoveziho bujonu…kdyz nestiham, tak davam ten gelovy knorr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@GabinkaCh jinak rychlo recept…bez hoveziho, ale s pecenyma masovy kulickama…osmahnout cibulki, pridat koreni, cukr, osmahnout, skorici, protlak/pyre, vyvar (z bujonu pripadne) nakonec lze prida trosku kecupu, dochutit a nakonec zahustit a precedit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělám v papiňáku, osmažím cibulku pak na ní nechám zatáhnout hovězí maso, zaliji vodou, osolím, opepřím, dám bobkový list, nové koření celý pepř a asi hodinu vařím, pak dám rajský protlak, nastrouhaný perník a dosladím podle chuti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@GabinkaCh ale jo jde, bujon nepřidávej
. Já dělám tuhle https://www.mimibazar.cz/…profikuchare , děti to maso nechtějí tak zvlášt dělám kuličky z ml masa. Je fakt výborná a rychlá
. Bujon te to zničí, chut tomu dodá zelenina a i dobrý rajský protlak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@GabinkaCh píše:
Má někdo recept na jednoduchou rajskou omáčku a musí být v rajské vývar? může být jen z vody nebo ne?
My nedávno dělali rajskou bez vývaru, bylo to nepoživatelné a to poprvé se nám podařila, ale nemohli jsme najít ten správný recept. ![]()
- Citovat
- Upravit
Já teda dělám uplně obyčejnou
ve vodě vyvařim v sítku koření, přidám rajský protlak, přisladim a je to
a doma ji milujou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit