Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Slysela jsem chvalu na Friesovou, Vanikovou, ale osobne nevim, tak spis doporucim na web znamylekar a pohledat recenze…
Ahoj, tak za 1. „Levna psycholozka“ neexistuje. Sezeni je cca 500,– na hodinu. Cili financne je lepsi, kdyz to jde na pojistovnu. Za psychologa neni potreba se stydet, je to uplne normalni. V zahraničí chodi k psychologovi kde kdo. Nevim, jaky mas problem, ale mozna by to bylo vhodne probrat s praktickym lekarem, jestli to je na psychologa nebo spis psychiatra ( ten muze predepsat antidepresiva).
Já spíš nechci skončit na antidepresivech, prozatím se snažím brát když už tak spíš bylinkové tablety co mi doporučí v lekárně, které nejsou na předpis. Jako ono je to tak všechno problémy doma (neporozumění s mamkou) - asi dost citím nedostatek lásky a od toho to všechno pramení. Neschopnost najít si práci, strach ze všecho nového, všechno hodně až moc řeším, šikana atd…Možna se to někomu zdá že takové problémy má každý, ale je toho hodně a na mě se to vždycky během nějaké doby sesype a já nevím jak dál..
A k psychologovi, kterého mi zaplatí pojišťovna potřebuji doporučení od praktické?
@Anonymní píše:
Já spíš nechci skončit na antidepresivech, prozatím se snažím brát když už tak spíš bylinkové tablety co mi doporučí v lekárně, které nejsou na předpis. Jako ono je to tak všechno problémy doma (neporozumění s mamkou) - asi dost citím nedostatek lásky a od toho to všechno pramení. Neschopnost najít si práci, strach ze všecho nového, všechno hodně až moc řeším, šikana atd…Možna se to někomu zdá že takové problémy má každý, ale je toho hodně a na mě se to vždycky během nějaké doby sesype a já nevím jak dál..A k psychologovi, kterého mi zaplatí pojišťovna potřebuji doporučení od praktické?
Psycholog muze i sam rozhodnout, jestli to bude na pojistovnu (podle problemu a delky terapie). Doporuceni od dr. ale muze pomoct.
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Poradíte prosím nějakou dobrou psycholožku v Ostravě pro dospělé? Asi nejlíp soukromou, ale levnou. Nevím nikdy jsem u psycholožky nebyla, ale slyšela jsem že když půjdu ke státní, kterou mi zaplatí pojišťovna tak budu mít zaznam v kartě i u své praktické a v budoucnu i můj zaměstnavatel se může dozvedět že jsem byla u psycholožky a bude mě považovat za blazná (omlouvám se všem, kteří u psycholožky byli nebo ji navštěvuji, ale i když vím že člověk jen díky tomu blázen není tak se to ke mně takhle dostalo). A celkově by mě zajímalo jak to vlastně u ní funguje na co všechno se ptá jak u státní tak soukromé, kolik se platí. Já mám dni kdy jsem v pohodě fajn…a pak mě i díky okolnostem přepadne stres, nervy ze všeho jsem v h*ajzlu a jen bračím. A už nevím jak dál a jen doufám že jednou to slunce vyjde i mi snad někdy k sakru musí jsem ještě docela mladá a mám za to že pořad zažívám jen to špatné. A divím se sama sobě jak to že tady na tom světě ještě jsem když jsem tolikrát uvažovala že to skončím. Jen nevím zda najdu dostatek sil, vypravět svůj příběh cizímu člověkovi, když jde o příběh ze soukromí a také o blízké osoby (asi mám i strach aby se to nedozvěděli). Ale zas si myslím že někomu se svěřit by mi mohlo pomoct
nikdo se to nedozví. A úleva je to obrovskááá ![]()
@mončís píše:
nikdo se to nedozví. A úleva je to obrovskááá
Mohu se zeptat jaké máš zkušeností ty? Jestli jsi byla u státní něbo soukromé, kolik tě to stálo jak dlouho jsi k ní docházela atd. Já nevím mě přijde že k ním nikdo nechodí a nebo to nikdo neříka a mě by i zajímalo co mám očekavat ![]()
Lidi o tom moc nemluví..
Já chodím k psychiatrovi. Platím jen 30,–
Psycholog je bohužel soukromí, a u nás se pohybuje kolem 700,–:( Dojíždím na terapii a také mi to hradí pojišťovna. Zkusila bych jednu návštěvu a vypovídala se. Ona řekne co dál. Je to dost peněz, ale pro ten klid to stojí!!
A jak se k ní přinutí a jít k ní?
Jde o to že když jsem psychicky na dně tak si říkam že bych jsem měla zajít k psycholožce abych jsem si o tom mohla s někym popovídat a někomu se svěřit, ale když jsem jsem v pohodě tak si říkam nač tam k ní mám chodít se jen vyzpovídat když k ní přijde naprosto normalní člověk. Kdy nebude na první pohled poznat že mám nějaké psychické problémy. Ale jak to na mě všecko padne tak si říkam že bych jsem měla vyhledat pomoc.
Doporučuji PhDr. Ilonu Koťátkovou, je skvělá! Měla jsem žádanku od doktora, takže jsem nic neplatila, ale ikdybych měla platit, tak do toho jdu. Zpočátku jsem taky měla divný pocit a nikomu jsem nechtěla říct, že chodím k psycholožce, ale to je opravdu jen předsudek. Je opravdu fajn vypovídat se někomu nestrannému, člověka to i přinutí definovat svůj problém, zamyslet se nad tím co ho vlastně trápí, protože to popisuje člověku, který ho do té doby nezná… Trvalo mi, než jsem si „zvykla“, ale postupně to bylo čím dál lepší a nakonec mi bylo dokonce líto, že už jsem srovnaná a terapii nepotřebuju ![]()
Někdy se může zdát, že člověka trápí prkotiny, ale když je těch prkotin hodně, je zle. Jak se říká - stokrát nic umořilo osla… Je dobré s tím něco dělat ![]()
Dobrý den, má někdo tip na dobrou psycholožku v OV, kterou může financovat pojišťovna a nemá čekací doby půl roku a víc? Je nutné mít žádanku obvodního lékaře? Jde o dlouhodobou krizi osobnosti, vyhoření. Na venek to málokdo pozná, ale uvnitř jsem v totálním rozkladu. Netýká se to až tak partnerských vztahů, spíš profesního života a ztráty vlastní identity, okrajově vše souvisí i s rodinou. Došla jsem do bodu, kdy cítím, že to chce odbornou pomoc. Poradíte prosím? ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, má někdo tip na dobrou psycholožku v OV, kterou může financovat pojišťovna a nemá čekací doby půl roku a víc? Je nutné mít žádanku obvodního lékaře? Jde o dlouhodobou krizi osobnosti, vyhoření. Na venek to málokdo pozná, ale uvnitř jsem v totálním rozkladu. Netýká se to až tak partnerských vztahů, spíš profesního života a ztráty vlastní identity, okrajově vše souvisí i s rodinou. Došla jsem do bodu, kdy cítím, že to chce odbornou pomoc. Poradíte prosím?
Hodně štěstí. Hledala jsem v Ostravě, soukromou takže by mohla mít volné místo než nějaká na pojišťovnu, ale vše naprosto plné.
Hledám mezi dobrými psycholožky i v celé čr na dálku přes skype a taky mi odepisují, že mají plno…
@Anonymní píše:
Hodně štěstí. Hledala jsem v Ostravě, soukromou takže by mohla mít volné místo než nějaká na pojišťovnu, ale vše naprosto plné.
Hledám mezi dobrými psycholožky i v celé čr na dálku přes skype a taky mi odepisují, že mají plno…
Ahoj, děkuji za info. Mám zatím bohužel zatím stejnou zkušenost.
Člověk se topí v bahně a není nikdo, kdo by mohl pomoct. Bez hrazení pojišťovnou je to bohužel pro mě nereálné, protože jsem teď finančně na dně. A přes Skype též nevím, protože nemám funkční počítač a v mobilu mi nefunguje. Navíc nebydlím sama, mám děti a manžela, všichni neustále doma a neumím si představit, že bych s někým přes Skype probírala mé problémy před nimi. Kdybych aspoň měla kamarádky, ale úplně sama na to nemám a nechci, ať to dojde příliš daleko.
Ahoj holky. Poradíte prosím nějakou dobrou psycholožku v Ostravě pro dospělé? Asi nejlíp soukromou, ale levnou. Nevím nikdy jsem u psycholožky nebyla, ale slyšela jsem že když půjdu ke státní, kterou mi zaplatí pojišťovna tak budu mít zaznam v kartě i u své praktické a v budoucnu i můj zaměstnavatel se může dozvedět že jsem byla u psycholožky a bude mě považovat za blazná (omlouvám se všem, kteří u psycholožky byli nebo ji navštěvuji, ale i když vím že člověk jen díky tomu blázen není tak se to ke mně takhle dostalo). A celkově by mě zajímalo jak to vlastně u ní funguje na co všechno se ptá jak u státní tak soukromé, kolik se platí. Já mám dni kdy jsem v pohodě fajn…a pak mě i díky okolnostem přepadne stres, nervy ze všeho jsem v h*ajzlu a jen bračím. A už nevím jak dál a jen doufám že jednou to slunce vyjde i mi snad někdy k sakru musí jsem ještě docela mladá a mám za to že pořad zažívám jen to špatné. A divím se sama sobě jak to že tady na tom světě ještě jsem když jsem tolikrát uvažovala že to skončím. Jen nevím zda najdu dostatek sil, vypravět svůj příběh cizímu člověkovi, když jde o příběh ze soukromí a také o blízké osoby (asi mám i strach aby se to nedozvěděli). Ale zas si myslím že někomu se svěřit by mi mohlo pomoct