Dobrý nebo špatný důvod pro druhé dítko?

7240
12.11.13 14:20

Dobrý nebo špatný důvod pro druhé dítko?

Malé teď byly dva roky a já si tím víc lámu hlavu, jestli druhé mimčo ano nebo ne. Vím, že je tady pár podobných diskuzí, jedna zrovna o kousek níž, ale mně jde o jedinou věc.
Nejsem mateřský typ, děti jsem vždycky brala tak, že nemít dítě, člověk by se ochudil, ale upřímně, najít chlapa, co děti nechce, oddechla bych si a už to neřešila. Dítě spokojeně neměla.
Malá je docela náročná uječená potvůrka :srdce:, ale je to moje zlatíčko, jasně.

Problém je v tom, že mám JEDINÝ důvod, proč mít druhé mimčo - aby nebyla JEDINÁČEK, protože už teď jde vidět, že po dětech prahne, líbí se jí mimča, prostě je velmi společenská. Navíc nemám ani blízké kamarádky, s jejichž dětmi by si mohla hrát, takže je skoro pořád sama.
Manžel říká, ať to neřeším, že si najde kamarádky ve školce, ale já sjem jedináček, takže vím, o čem to je. A svému dítěti bych to nepřála.

Jenže mimo to prostě nechci další dítě, jsem ráda, že se konečně jakžtakž vyspím, nemám na to nervy a spoléhat na to, že další by bylo hodné, nenáročné, no nevím. I tak mě to neláká. Kočár a vše prodávám, byt máme malý, i takhle je problém. Peníze momentálně taky ne.
Ale víte jak - kdybych druhé chtěla, nic z toho bych neřešila, prostě by se to nějak udělalo.

Jenže já nechci. Nechci, aby malá byla jedináček, ale ani nechci druhé dítě. Takže babo raď. Vy, moc prosím, raďte! :nevim: :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
12.11.13 14:25

A nechceš prostě ještě počkat? Já jsem zatoužila po druhém dítěti, až bylo první mnohem starší než máš ty. Být tebou, tak to nehrotím, užívej dítka, pak nastup do práce… a uvidíš, buď to přijde, nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
12.11.13 14:25

Mame uplne stejny problem…financne to neresime, ale tehotenstvi, porod, pak kojeni a vsechno okolo to byl ocistec..takze jsem rada, ze netaham nohu..ale ja mam zae sourozence, se kterymi nemam dobry vztahy, takze si rikam, ze zas takova tragedie to asi nebude, kdyz mala bude jedinacek :nevim:..nechej tomu volny prubeh…treba se zbaznime za par let a budeme to vnimat zase jinak

• Citovat
  • Upravit
16694
12.11.13 14:26

Tak tady je to buď a nebo. Buď upřednostníš sebe a svoje duševní zdraví, nebo upřednostníš dceru a tvoji představu, že sourozence potřebuje.

Spočítej si to. Holce jsou dva. Než otěhotníš a porodíš, budou jí minimálně tři. Tři roky věkový rozdíl…já si s tři roky mladším bráchou neměla co říct, ale je tu spousta lidí, co řeknou, že je to OK. Je to sázka do loterie, jestli si budou rozumět.

Kdežto je jisté, že ty se na dítko necítíš.

Z toho mi vychází, že lepší pro vás všechny bude, když dcera bude jedináček. Manžel je taky jedináček a kdyby bylo na něm, tak máme doma taky jen jedno dítě. On byl tak spokojený, takže není záruka, že jedno dítě nebude šťastné.

Rozhodnutí je na tobě, ale už teď vidím, že pokud půjdeš do druhého, bude to jen kvůli dceři a kdyby se stalo, že si děti nebudou rozumět, mohla by jsi toho o to víc litovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
12.11.13 14:26

Jedině až bude starší pořídit jí zvířecího kamaráda, nic jiného mě nanapadá :nevim: no a aby chodila do kolektivu dětí, školky, hřiště, bude mít kamarády, ale né blízkého parťáka kterým by byl sourozenec :think:
ale ty víš sama na co se cítíš a na co ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
12.11.13 14:27

Mit druhe dite, jen aby mala nebyla jedinacek, kdyz ty sama ho nechces…no v tom pripade se do toho nezen…to se musi citit a ne hledat duvody :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
12.11.13 14:28

Přesně tyhle pocity jsem měla já. Taky nemám sourozence.Ale do druhého dítěte se mi vůbec nechtělo, nicméně dceru jsem zase o sourozence též nechtěla ochudit a v hlavě zmatek nad zmatek. Takže jsem to vymyslela tak, že nebudu brát žádnou antikoncepci nicméně si budeme dávat pozor. Když se nepovede, měla bych čisté svědomí, že to není moje chyba, když se povede, je to osud. Povedlo se asi po dvou letech. Třešničkou na dortu je nakonec to, že ač jsem nějak nestála ani o dvě děti nakonec mám tři ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
12.11.13 14:30

Můžeš do toho jít po hlavě a doufat, že druhé bude hodné :) Mě se teda to, aby nebyla jedináček, zdá jako dost pádný důvod, ale jsem hodně mateřský typ… znám takovou jako ty a ta je s jedním maximálně šťastná.
Manžel je jedináček, pořád byl s bratránkama, kamarádama, ale říkal, že mu sourozenec moc chyběl.
U tebe to ale vidím, že radši nepořizovat… a když budeš dlouho čekat, tak bdueš mít 2 jedináčky, což podle mě není řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
12.11.13 14:34

Tak ja mam ted druhe dite Starsimu jsou 3 a male 2mesice.jsem presvedcena ze pokud by od sebe byli min jak 3roky a nechodil Maty do skolky tak se z toho doma zblaznim :cert: ale samozrejme hlavne ze jsou zdrave a jsou to zlaticka nemenila bych..ja to zas mela opacne kdyz jsem zjistila ze jsem tehu bylo mi hned lito Matyho ze uz nebude sam ze nebude mit babicky jen pro sebe atd…jsem taky jedinacek, ale nikdy jsem to nejak neresila.ale my jsme proste dve deticky chteli. stesti ze mame holcicku a klucika :) ale presne jak pises uz ted se tesim az male bude aspon rok a nebude jen na mlicku a uplakana..uz jsem taky byla zvykla na to ze Matysek uz 2roky spi v poho celou noc.muze jist vsechno rekne si kdy ma hlad kdy zizen…umi si prdnout :D i se vykakat ;) coz malou ted obcas trapi…
Ale zas vim ze to rychle utece a bude z ni 3leta holcina co pocupajdi do skolky.tak si to uzivam :) tak za me druhe urcite..sem tam prijde krize to k tomu patri ale jednou ti to vse deticky vratej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
12.11.13 14:34

@Kakika Holky jsou od sebe čtyři roky a rozumí si. Samozřejmě když byly malé ta starší malé pořád utíkala. Ještě dneska jí vidím jak stojí venku, ubulená a brečí kde jsi ty moje Telezo? A Teleza v křoví, jen aby jí nenašla. :mrgreen: Holky svorně pronesly, že někdy chtěly být raději jedináčkem, ale že ted jsou rádi, že segra je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.11.13 14:36

@boball takže to druhé nebyli dvojčata? To ještě pak přišlo jedno další? Nooo, tomu říkám obrat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
12.11.13 14:37

@rejžička no tak nikde není psáno že si se sourozencem bude rozumět, takže důvod aby nebyla sama je zbytečný.
Pokud je to jedinný důvod proč druhé mít druhé dítě, tak bych do toho nešla!

A nevidím nic špatného na tom mít jedináčka, budeš se moct dceři 100% věnovat, budeš ji moct dopřát vše co bude chtít.

Kolektivu a kamarádů si užije ve školce, škole, kroužcích.

• Citovat
  • Upravit
15108
12.11.13 14:38

@Kakika To třetí se narodilo až dvacet let po nejstarší a šestnáct po mladší, a je to zlosyn :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
12.11.13 14:39

Ahoj, jsem na tom uplně stejně jak ty. Děti mě nikdy nějak nebrali a narovinu mě ani teď neberou kromě té mojí holčičky :srdce:. Malá měla v červenci 2 roky a taky je to ďáblík malý :lol:, ale nesnesla bych to, že by byla jedináček, protože vím jak bylo mě když jsem neměla sourozence a i teď mě to mrzí že je nemám. Naštěstí sem měla dvě sestřenice( jedna stejně stará a druhá o 2 roky mladší) se kterýma jsem vyrůstala a brala je jako sestry takže to bylo jediné plus, ale vím že do mě občas i rýpali některé holky že jsem jedináček atd takže chci aby moje dcera toho sourozence měla a čím dřív tím si pak víc odpočineš. Představsi že se rozhodneš za 10 let a bude to mít všechno nanovo a plus ještě řešit pubertu toho druhého. To rači pěkně při sobě a aspoň si spolu pohrajou a taky si budou rozumět. Jinak já jsem teď zjistila že jsem těhotná a sice vím že to bude zápřah, ale jsem ráda že dodžím moje slovo, že moje dítě nebude nikdy jedináček:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.11.13 14:39
@boball píše:
@Kakika To třetí se narodilo až dvacet let po nejstarší a šestnáct po mladší, a je to zlosyn :cert: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: Chybí mu tu válejícísesmailíkplácajícídozemě :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová