Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a predstav si, ze nektere jeste zivi deti a pomahaji rodicum ![]()
No já bych utáhla, dostávám 7 tisíc příspěvek na bydlení jen proto že má chlap trvalé bydliště jinde, přijde mi to nefér že bys dostávala jen 3, snad jen odstěhovat se mimo Prahu ![]()
Asi bych nevyšla a hledala bych si levnější bydlení. Moje mamka je sama, má také zdravotní obtíže a její příjem je 12,5 tisíce. Celkové výdaje na nájem a všechny poplatky 8 tisíc. A kdybych ji nepřispívala, tak by nevyšla…
Je mi to moc líto ![]()
Jsem sama se synem…nájem se vším všudy 9000…k tomu pojistky, výdaje na školu, spoření, nafta…no měsíční pravidelné výdaje cca 12000-13000
A příjem měsíční v čistém cca 20 000…a vyjdeme, ušetřím i na dovolenou, jezdíme na výlety, ale jak je nečekaný výdaj, už je to horší.
T
@Anonymní píše:
No já bych utáhla, dostávám 7 tisíc příspěvek na bydlení jen proto že má chlap trvalé bydliště jinde, přijde mi to nefér že bys dostávala jen 3, snad jen odstěhovat se mimo Prahu
Trvalé bydliště jinde, ale žijete spolu a dojíte stát?
@VitaminC píše:
Jo a predstav si, ze nektere jeste zivi deti a pomahaji rodicum
A to jako slečna/paní může za to, že nemá děti?
Opravdu necitlivá reakce někomu, komu umřel partner. Navíc píše, že dělá brigády, a jak píše, bere léky, tak extra zdravá nebude ![]()
@Anonymní píše:
No já bych utáhla, dostávám 7 tisíc příspěvek na bydlení jen proto že má chlap trvalé bydliště jinde, přijde mi to nefér že bys dostávala jen 3, snad jen odstěhovat se mimo Prahu
Příspěvek upraven 08.11.17 v 19:36
@sabrinafromprague Nemuze. Princip reakce spociva v tom, ze zakladatelka se podivuje nad tim, jak vychazeji jini na webu pro matky. A ona neni schopna se postarat ani sama o sebe.
@VitaminC píše:
Jo a predstav si, ze nektere jeste zivi deti a pomahaji rodicum
Co takhle treba „uprimnou soustrast“ misto toho „vysmechu“..?
@Kolarkaa Je mi lito, ze ji zemrel partner, ale o tom diskuze neni ![]()
@VitaminC Reaguji.Každý měsíc chodím na brigády, nemám skoro žádný volný čas. Finančně přispívám rodičům i babičcce a dědovi, kam chodím i uklízet a vozím jídlo atd. Považuji to za samozřejmost, že jsem to sem nepsala. Děti jsme nestihli viz situace.Zakl.
Se sociálními dávkami těsně. Ale už bych neměla na tvoření rezerv, na nákup nových bot nebo oblečení natož ledničky.
Mimochodem bydlím v Brně, plat mám okolo 15 čistého, což je tady slušný plat.
A rozhodně z toho nejde utáhnout dlouhodobě ani 1+kk, s dalšími nutnými výdaji typu dopravné, telefon je člověk skoro na 10 tisících. Zbytek padne za jídlo drogerii a nutné drobnosti.
Plat je celkem vysoký, takže žádné dávky a je to jen na přežití. Takže všechny kolegyně, které nemají partnera, mají druhou práci a mladší lidé bydlí ve spolubydlení, přestože jsou to již dospělí pracující lidé a plat je vysoko nad minimem.
Anonym kvůli výši platu S.
Je mi to líto, co prožíváš. Nicméně k dotazu. 17 tisíc je velmi málo, nevím kolik ti je, ale v mojí první práci jsem brala kolem 20 a to je víc, než 15 let nazpět. Takže ano, já bych to dokázala. Na tvem místě bych zkusila I nějakou brigádu, určitě to pomůže. Zaměstná ti to i hlavu.
Držím palce
@Kolarkaa Souhlasím.Zakladtelka tu navíc vysvětluje, že přispívá příbuzným atd. Upřímnou soustrast. Neporadím, ale hodně síly
Bytu se nezbavuj, takový nájem v centru města s doživotní smlouvou je terno, jsem pražanda ahoj
Ahoj, partner zahynul, jsem sama. Nebyli jsme sezdani, nemam narok na vdovsky duchod, deti nejsou.Jsem z cele situace v soku. Finamcni rezervu uz nemam, padla na necekane vydaje, ktere bylo potreba zapravit v suvislosti se situaci. Nikoho na pomoc nemam.Jsem v byte, ktery byl statni, v restituci budovu dostal soukromy majitel. Najem je cca 7 tis.plus poplatky spojene s udrzbou, voda, ustredni vytapeni, vytah atd.,cini to celkem 9300 plus jeste ovsem elektrina a plyn (ten uzivam jen na vareni),ohrev bojleru je na elektriku. Celkem to byva tedy mesicne 11,12 tis.Plus mobil, internet, legitka po Praze na MHD, jidlo atd. Kvuli zdr. stavu platim kazdy mesic tak 3az4 tis.za leky nehrazene pojistovnou. Vysly byste? Dokazaly byste utahnout samy najem nebo hypoteku v obdobne vysi? Plat mam cca 17 tis. cisteho, pry mi necele 3 tis, daji jako prispevek na bydleni.Cast bytu podnajmout nemohu, i kdyz to zakon umoznuje, je to openspace.Cca 50m. Smlouva je na dobu NEURCITOU, coz je vyhoda, zajistuje totiz trvaly narok na byt, kdyby me chtel majitel vystehovat, musel by mi sehnat obdobne bydleni v obdobne cenove hladine a lokalite (Praha Mala Strana).Jsem normalni zenska, delam brigady, chci normalne zit.Kdyz pujdu nekam do panelakove garsonky na okraj Prahy, NEUSETRIM, podivejte se na ceny S POPLATKY, a nebudu mit JISTOTU bydleni jako tady.O tom ale nediskutuji. Zajima me jak jsou na tom jine osamele zeny.Jak utahnete samy najem nepo hypoteku? Rejpalky prosim nepiste.Do hypoteky jit ted nechci, momentalne jsem ze situace zlomena a premyslim co dal. Dekuji