Dokázala byste sama utáhnout nájem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2182
8.11.17 20:07

@Helileli Ale ona si nestěžuje, jen konstatuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
8.11.17 20:07

@Helileli ta holka musí být psychycky na dně a neuvažuje s čistou hlavou, proto se ptá co má dělat a evidentně nemá nikoho kdo by ji pomohl. Tak trochu empatie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
8.11.17 20:08

Ano utahla. A kdybych na to nemela hledala bych proste dal na co bych mela. Nikdy me nenapadlo jit si zadat o nejaky prispevek. Uprimne by se me vysmali a pak bylo by to pod mou uroven. O prispevek bych zadala az hoooodne v krajni nouzi…jsem z Prahy a uz jsem bydlela v ruznych castech. Najit se byt da. A jak bylo psano vyse ja bych v tom byte ani nechtela byt. Nikdy jsem o partnera neprisla ale pri rozchodech jsem to byla vzdycky ja kdo odchazel. Zkratka jsem vzdycky chtela zacit s cistym „bytem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
8.11.17 20:10
@Mango_Lassi píše:
To je zajímavé. Takový si plat si dokážu představit jako nástupní někde hned po škole. Ono i ostatní tam píšou, že jsi na to prekvalifikovana.
Nicméně zakladatelka má tu výhodu, že je v Praze a tam je možností dost. Teď je nezaměstnanost nízká a poptávka velká.
Držím palce

Zajímavé ani tak ne, jako realita ve státní správě, školství a zdravotnictví :-) :mrgreen: Jestli je zaklad.ve státní správě, tak má něco přes dvacet tisíc hrubého, jestli píše, že je to 17 čistího, což je cca 11.plat.třída s vysokou školou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
8.11.17 20:11
@Mango_Lassi píše:
17 tisíc v Praze? To je nějaký půl úvazek že ano

Na tohle jsi přišla jak? Myslíš, že v Praze nejsou profese, kde jsou takové a i nižší platy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.17 20:12

Dekuji vsem diskutujicim :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
8.11.17 20:14
@Anonymní píše:
@VitaminC Reaguji.Každý měsíc chodím na brigády, nemám skoro žádný volný čas. Finančně přispívám rodičům i babičcce a dědovi, kam chodím i uklízet a vozím jídlo atd. Považuji to za samozřejmost, že jsem to sem nepsala. Děti jsme nestihli viz situace.Zakl.

Jsi zakladatelka?

• Citovat
  • Upravit
2182
8.11.17 20:14
@Denisa56 píše:
Na tohle jsi přišla jak? Myslíš, že v Praze nejsou profese, kde jsou takové a i nižší platy?

Přesně tak, já mám plat podle tabulky a nemám o moc víc :-)Mám VŠ a praxi :mrgreen: V Pze jsou tisíce lidí za nízké platy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
8.11.17 20:15
@maskovak píše:
Zajímavé ani tak ne, jako realita ve státní správě, školství a zdravotnictví :-) :mrgreen: Jestli je zaklad.ve státní správě, tak má něco přes dvacet tisíc hrubého, jestli píše, že je to 17 čistího, což je cca 11.plat.třída s vysokou školou :lol:

Dobře, ale v její situaci bych prostě hledala něco jiného. Jak píšou jiné holky, je třeba se adaptovat a buď si hledat levnější bydlení, popřípadě spolubydlení. Anebo jinou práci. Spousta žen žije single a nějak vyjít musí.

• Citovat
  • Upravit
2182
8.11.17 20:18

@Mango_Lassi To jistě, já jen reagovala na to, žeses divila, že někdo v Pze ptacuje za 17 čistého stejně jako @Denisa56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
8.11.17 20:22
@maskovak píše:
@Mango_Lassi To jistě, já jen reagovala na to, žeses divila, že někdo v Pze ptacuje za 17 čistého stejně jako @Denisa56

OK, nemám přehled, nikdy jsem pro státní sféru nepracovala a nikdo z mých známých. Je to tristní, to ano. Zase dnes si lidi můžou vybírat, zejména ve větších městech. Ono ostatně v těch supermarketech Češky na pokladně prakticky nepotkávám.

• Citovat
  • Upravit
66820
8.11.17 20:25

@Mango_Lassi kam bys šla pracovat ty mimo svůj obor? Jsou lidi, co jsou vysokoškolsky vzdělaní v úzké specializaci, a na lepší plat prostě nedosáhnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
8.11.17 20:32
@matkabagristy píše:
@Mango_Lassi kam bys šla pracovat ty mimo svůj obor? Jsou lidi, co jsou vysokoškolsky vzdělaní v úzké specializaci, a na lepší plat prostě nedosáhnou.

Co se týče mě, já mám vystudováno něco zcela jiného, než dělám v práci. Myslím, že bych si dokázala najít asi i nějaké uplatnění mimo obor.
Obecně bych ale řekla, že dnes je poměrně běžné, že lidi nedělají celý život tu jednu věc. Vyžaduje se určitá flexibilita. Navíc s postupující robotizací je to velmi aktuální téma. Ale to už moc odbočujeme

• Citovat
  • Upravit
2182
8.11.17 20:37
@Mango_Lassi píše:
Co se týče mě, já mám vystudováno něco zcela jiného, než dělám v práci. Myslím, že bych si dokázala najít asi i nějaké uplatnění mimo obor.
Obecně bych ale řekla, že dnes je poměrně běžné, že lidi nedělají celý život tu jednu věc. Vyžaduje se určitá flexibilita. Navíc s postupující robotizací je to velmi aktuální téma. Ale to už moc odbočujeme

To je teorie…Asi dokázala…Napiš, až to dokážeš!:-)Na dobré pozice je v Praze přetlak,a preferuje se uchazeč s praxí a vzděláním pro daný obor,což člověk přicházející odjinud nemá…Takhle se to hezky teoretizuje. Neber to ve zlém. Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
8.11.17 20:38
@Mango_Lassi píše:
OK, nemám přehled, nikdy jsem pro státní sféru nepracovala a nikdo z mých známých. Je to tristní, to ano. Zase dnes si lidi můžou vybírat, zejména ve větších městech. Ono ostatně v těch supermarketech Češky na pokladně prakticky nepotkávám.

Ono se to dneska jakože hodně píše, kolik je práce, jak se firmy předhánějí v platových nabídkách, jak dneska může opravdu každý najít skvělou, dobře placenou a perspektivní práci… je to jen taková přifouknutá bublina. Určitě je ta nezaměstnanost nižší, to ano, ale to je asi tak všechno. Žádné astronomické platy ani benefity se nekonají, stačí si otevřít portál prace.cz a podívat se na nabízené platy v nějakých řadových a manuálních profesích. A matky s malými dětmi a lidi 50+ jsou na tom stejně bídně, jako byli předtím. Tuhle jsem na idnesu četla nějaký věrohodný článek, jak si různí manuální pracovníci dnes přijdou i na padesát tisíc měsíčně, jak se firmy můou přetrhnout, aby je získali, tak takové platy nabízejí. Tak jsem si projela pár pracovních portálů a v žádném inzerátu na takové pozice jsem takové platy nenašla. V nejlepším případě kolem třicítky, ale většinou o deset míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová