Dokázala byste sama utáhnout nájem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2117
8.11.17 19:49
@Anonymní píše:
@enyf Pokud je povinnost ukotvena ve smlouve, tak zustava.Ve smlouve je i garance nezvysovani najmu

Tak to není špatný :-) Gratuluju. Ale já bych to tedy stejně finančně neutáhla. Dám v Praze tak 10 tisíc za vše kromě bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182

@matkabagristy Přesně tak, běžná realita, měla jsem to jako učitelka s VŠ pedagogickou, Praha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Nejdřív k popsané situaci. Myslím, že se to dá (s podobným rozpočtem + 3 děti jsem nějaký čas hospodařila). Zkus si najít brigádu, trochu si přilepšíš a i psychicky pomůžeš. Prověř si, jestli máš nárok na příspěvek na bydlení.
Hodně sil

• Citovat
  • Upravit
26583
8.11.17 19:52

V tve situaci bych si nasla novy byt. Potrebujes tenhle? Alespon budes v novem prostredi, ne v tom, ve kterem jsi byla se svym pritelem. Jo a uprimnou soustrast :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
8.11.17 19:54
@matkabagristy píše:
to je realita třeba u zdravotních sester nebo učitelů, teda nově i u prodavaček v lidlu ;)

Jakože studovaná sestra má stejný plat jako prodavačka v supermarketu? A to i se všemi příplatky za noční a tak?

• Citovat
  • Upravit
2182
8.11.17 19:56
@VitaminC píše:
Vzdyt jsi psala, ze nikoho na pomoc nemas?
Tak proc se neprestehujes k nim? Nebo mimo Prahu? Brat jako bezdetna sedmnact tisic. drzet si byt na Male Strane a chodit si pro prispevek na bydleni je ponekud zvracene.

A kam jako má jít? Pod most? Nebo na ubytovnu? Nebo ona píše do garsoniery k rodičům? Mimo Prahu? Vy byste se stěhovala ze zázemí, od přátel, od vzpomínek? Já po úmrtí partnera tedy ne… :nevim: V Praze má větší šanci najít solidněji placenou práci, tou cestou bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
8.11.17 19:59
@Mango_Lassi píše:
Jakože studovaná sestra má stejný plat jako prodavačka v supermarketu? A to i se všemi příplatky za noční a tak?

Tady jsem zakládala já diskusi o platových třídách, koukni https://www.emimino.cz/…plat-299403/ Ptala jsem se na svou platovou třídu, VŠ,praxe.Je to od 17900 hrubého :-).Jsem také z Prahy :mrgreen: Sorry, že píši od tématu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
8.11.17 20:00

Kdybych byla na stávající byt sama, tak by mi po zaplacení nájmu a dalších výdajů zbyly cca 2-3 tisíce měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.17 20:01

@Paola21 Dík Zakl.

• Citovat
  • Upravit
66820
8.11.17 20:02
@Mango_Lassi píše:
Jakože studovaná sestra má stejný plat jako prodavačka v supermarketu? A to i se všemi příplatky za noční a tak?
@Mango_Lassi píše:

já to nedělám, znám jen tabulky, tady je údaj
 https://www.platy.cz/…becna-sestra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
8.11.17 20:04
@Anonymní píše:
No já bych utáhla, dostávám 7 tisíc příspěvek na bydlení jen proto že má chlap trvalé bydliště jinde, přijde mi to nefér že bys dostávala jen 3, snad jen odstěhovat se mimo Prahu :zed:

Jen by me zajimalo, chlap je. myslen manzel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
8.11.17 20:04

Normálně bych pustila byt a šla do spolubydlení. Pomůže ti to začít znovu. Chápu že tam máš vspominky apod ale za kazou cenu bych tam nezůstala. Kdybys měla větší příjem tak ano ale momentálně nemáš na výběr. Buď ráda že jsi v Praze kde máš velkou nabídku spolubydlení. A upřímnou soustrast..

Příspěvek upraven 08.11.17 v 20:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
8.11.17 20:05

No, stěžovat si na to, že tě najem na Malé Straně stojí 11tis i s poplatky, kolik bys chtěla platit? Přijde mi, že v Praze se snad nedá bydlet levněji ani v paneláku…

K otázce, ne, neutahla bych nájem, naštěstí to nemusím řešit. Pokud bych musela, bydlela bych za Prahou, jako většina mých kolegyň v práci. Rodiče, prarodiče vědí, že jsi bez finanční rezervy? Oni mají zařízený příspěvek na bydlení? Mám děti, nedokážu si představit, že bych někdy v budoucnu od nich brala peníze, pokud by nebyly vysloveně za vodou a v balíku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
8.11.17 20:05

Tak já to utáhnu dobře, jsem s dvěma dětma, ale mám jiný plat a neplatím tolik za bydlení.

Jinak promiň, ale nemůžeš přispívat rodičům a prarodičům, to je úplně mimo, když sama nevyjdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
8.11.17 20:07
@maskovak píše:
Tady jsem zakládala já diskusi o platových třídách, koukni https://www.emimino.cz/…plat-299403/ Ptala jsem se na svou platovou třídu, VŠ,praxe.Je to od 17900 hrubého :-).Jsem také z Prahy :mrgreen: Sorry, že píši od tématu

To je zajímavé. Takový si plat si dokážu představit jako nástupní někde hned po škole. Ono i ostatní tam píšou, že jsi na to prekvalifikovana.
Nicméně zakladatelka má tu výhodu, že je v Praze a tam je možností dost. Teď je nezaměstnanost nízká a poptávka velká.
Držím palce

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová