Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás bude nutnost malou vystěhovat, kvůli miminku. Plánujeme to co nejdřív, pokud půjde vše dobře, tak do Vánoc bude hotový její pokojík, takže cca v 16m jí přestěhujeme a budeme doufat že se to povede.
Tak nas spal v postylce do cca 1 roku,pak pul roku spal s nama v posteli(v postylce rval,nechtel tam byt)ale jelikoz jsme se moc nevyspali,tak v 1,5 roce dostal vlastni velkou postel ![]()
Ja sama si pamatuju a i mamka me rikala,ze jsem spala v postylce do 4 let ![]()
Zhruba do dvou, dvou a kousínek… vždycky to další sourozenec na cestě vyřešil
A maximální spokojenost na obou stranách ![]()
Malému jsme nachystali pokojíček s velkou postelí ve 2 letech, ale čekali jsme kdy tam bude chtít jít sám. Za půl roku z ničeho nic řekl, že chce jít spát do pokojíčků a od té doby tam bez problémů spí. Takže v postýlce spal do 2,5 roku.
Vojta šel do větší postele (160 cm na délku z IKEA - měl malinkatý pokojíček) ve 2,5 letech. Šárka má teď 2 a 1/4 roku, zatím je v malé postýlce (máme ale oddělávací 3 šprušle, takže už do ní chodí a vylízá sama), ale od víkendu už je v garáži nachystaná stejná postel, jakou má Vojta, donese jí ji Ježíšek (a Šárka už se na ni moc těší
)
Do 16ti měsíců.
Pak z ní dokázal vyskakova vrchem, tak jsem se už bála ho tam nechávat.
Navíc se mu tam šíleně nelíbilo - už od mimina. A jak byl starší a větší, tak se tam hrozně mlátil (vrtí se) a budil - nevyspal se tam tak dobře jako ve velký ![]()
Maminky, oživuji diskuzi. Včera manžel snížil dětskou postýlku na nejnižší polohu, aby dcera (9m) nepřepadla, když se v ní postaví. Jenže já mám pocit, že je to tak nízko, že bude spát skoro na zemi
To už tam vůbec nebude chtít být…Vím, že tak jsou asi všechny dětské postýlky. Tak mě napadlo - co kdyby jsem koupili už normální větší postel a z jedné strany by byla zeď a na druhé straně by byla přiražená k naší posteli? Bude to bezpečné? Není na to ještě brzy? Co myslíte, maminky? Díky za reakce ![]()
@renule2 Momentálně řeším něco podobného - malé je sice teprve půl roku, ale pořád vystrkuje nožičky skrz šprušle a různě se v postýlce otáčí.. no prostě mi připadá, že by jí ve velké bylo líp. Tak asi o víkendu přestěhujeme z ložnice jednu velkou postel do obýváku, kde je zvyklá spávat a zkusíme, jestli usne nebo jí to bude vadit. Kdyby ne, asi bych dala šprušle po celé délce, jednu stranu přirazila ke zdi a spala by tak. Tak snad tě to aspoň povzbudilo.. ![]()
Jinak podle mě vaše řešení bezpečné je - teda pokud ve vaší posteli bude někdo spát. ![]()
@rejžička píše:
@renule2 Momentálně řeším něco podobného - malé je sice teprve půl roku, ale pořád vystrkuje nožičky skrz šprušle a různě se v postýlce otáčí.. no prostě mi připadá, že by jí ve velké bylo líp. Tak asi o víkendu přestěhujeme z ložnice jednu velkou postel do obýváku, kde je zvyklá spávat a zkusíme, jestli usne nebo jí to bude vadit. Kdyby ne, asi bych dala šprušle po celé délce, jednu stranu přirazila ke zdi a spala by tak. Tak snad tě to aspoň povzbudilo..
Jinak podle mě vaše řešení bezpečné je - teda pokud ve vaší posteli bude někdo spát.
založila jsem na toto téma novou diskuzi, mrkni na ni https://www.emimino.cz/…ylce-106912/ zatím hledám na netu dětské postýlky, už mám nějé vyhlídlé ![]()