Dokrmování štěňat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11466
23.10.11 15:05

na to štěněcí mlíko už se vykašli, a začni přikrmovat štěněcíma granulkama, masem, vločka, těstovinama, rýží, dětskou krupicí - kaší , tvarohem, vajíčkem a tak. Fenka mlíko má, ale už jim to zřejmě nestačí. Potřebují už tuhou stravu. Fenka se bude střídat v kojení s dokrmováním. Jakmile jsou štěnda hladová, tak to je právě signál, že se mají začít přikrmovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
23.10.11 16:23

Teď mě napadlo, že jsme se na naší fenulu byli podívat ve 4 týdnech a už dlabala rozmočený granulky s vodou. Pribináček jsme dávali jen nemocné fenečce, aby měla větší příjem energie a abysme do ní nacpali antibiotika, ale byla určitě straší než 3 týdny. Asi bych už najela na běžné příkrmy granulky, konzervy, těstoviny, rýži atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
23.10.11 18:29

Jo jo holky , dnes jsem zkusila ty granulky a moc chutnali . Už dělám další porci .
Vadí mi že ta fena za celý den nebyla u nich v boudě , totální nezájem o ty štěňata :cry: .Venku je zima a ona je ani nezahřeje :zed: .

• Citovat
  • Upravit
19494
23.10.11 18:58
žirafííí píše:
Jo jo holky , dnes jsem zkusila ty granulky a moc chutnali . Už dělám další porci .
Vadí mi že ta fena za celý den nebyla u nich v boudě , totální nezájem o ty štěňata :cry: .Venku je zima a ona je ani nezahřeje :zed: .

a mas zateplenou boudu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
23.10.11 20:20
careynka píše:
žirafííí píše:
Vadí mi že ta fena za celý den nebyla u nich v boudě , totální nezájem o ty štěňata :cry: .Venku je zima a ona je ani nezahřeje :zed: .
a mas zateplenou boudu?

jj je zateplená , ale stejně tam není nějak extra teplo .

• Citovat
  • Upravit
19494
23.10.11 20:24
žirafííí píše:
careynka píše:
žirafííí píše:
a mas zateplenou boudu?
jj je zateplená , ale stejně tam není nějak extra teplo .

to je naprd, protoze oni pod sebe curaj atd, jsou fajn takovy ty prebalovaci podlozky pro mimina, at jsou furt v suchu, nebo slamu aspon a menit ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
23.10.11 21:16
careynka píše:
žirafííí píše:
careynka píše:
žirafííí píše:
a mas zateplenou boudu?
to je naprd, protoze oni pod sebe curaj atd, jsou fajn takovy ty prebalovaci podlozky pro mimina, at jsou furt v suchu, nebo slamu aspon a menit ji

jj já vím , mají tam slámu . :wink:

• Citovat
  • Upravit
Baslerinda
24.10.11 12:11
žirafííí píše:
careynka píše:
žirafííí píše:
a mas zateplenou boudu?

No tak když v ní není teplo, tak není zateplená. Co máš za plemeno, že odchováváš venku? Abys měla štenda alespoň socialoizovaná než půjdou k novým majitelům. Tři týdny, to už začínej s příkrmy ale buď barfuj nebo dávej granule aby si zažívací sys. zvykl na jeden typ stravy. Pokud granule, tak pro štenda velkých/malých plemen ( nevím co odchováváš ).

• Citovat
  • Upravit
11466
24.10.11 13:46

No já nevím, my jsme štěnata krmili i masem i granulemi, odděleně, ale dostávali všechno možné. Oni někteří majitelé chtějí mít pejska naučeného na granule a někteří na maso. Tak pak si vyber. Štěnda z toho nikdy zažívací problémy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
24.10.11 13:55

Almondeo, to je právě pak blbý no, když potom někdo chce přejít z barfu na granule nebo obráceně … vím, co myslíš. Problém je pak v tom, že majitel, který ví jen to, že pes má čtyři nohy, se těžko vyzná v dietetice psů a neví co a jak. V lepším případě se to za pomoci rad těch, kteří tomu rozumí zvládne, v tom horším vidíme nechutně obézní psy, kteří nemohou za to, že páníček ví o správném krmení ho..uby.

• Citovat
  • Upravit
11466
24.10.11 14:09

JJ, to je pravda, většina majitelů prostě koupí granule a basta, nic neřeší. Nám se zatím podařilo přemluvit pouze dva majitele štěnátka, aby krmili masem, ale ti měli s pejskama už dřívější zkušenosti.
Jinak my tak krmíme i dospělé psy - ráno granule, večer maso a jsou zdraví. (tedy až na tu hlavu u některých, hihihi…) :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
24.10.11 15:01
Almondea píše:
JJ, to je pravda, většina majitelů prostě koupí granule a basta, nic neřeší. Nám se zatím podařilo přemluvit pouze dva majitele štěnátka, aby krmili masem, ale ti měli s pejskama už dřívější zkušenosti.
Jinak my tak krmíme i dospělé psy - ráno granule, večer maso a jsou zdraví. (tedy až na tu hlavu u některých, hihihi…) :lol: :lol: :lol:

stenikum davame taky pestrou stravu a i s granulkama, nikdy z toho problem nemeli, ani jako dospely. Velky krmime granulema a kdyz je moznost, tak pres zimu dostavaji maso s prilohama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
24.10.11 16:47
Baslerinda píše:
žirafííí píše:
careynka píše:
žirafííí píše:
a mas zateplenou boudu?
No tak když v ní není teplo, tak není zateplená. Co máš za plemeno, že odchováváš venku? Abys měla štenda alespoň socialoizovaná než půjdou k novým majitelům. Tři týdny, to už začínej s příkrmy ale buď barfuj nebo dávej granule aby si zažívací sys. zvykl na jeden typ stravy. Pokud granule, tak pro štenda velkých/malých plemen ( nevím co odchováváš ).

je zateplená a pořádně , ale přece jenom . Rotvajler křížený s kanadským ovčákem , takže pes na zahradu.

• Citovat
  • Upravit
žirafííí
24.10.11 16:49
Almondea píše:
Jinak my tak krmíme i dospělé psy - ráno granule, večer maso a jsou zdraví. (tedy až na tu hlavu u některých, hihihi…) :lol: :lol: :lol:

A na psovi se dá poznat jestli je krmený masem nebo granulemi :wink: . Maso je maso :wink:

• Citovat
  • Upravit
19494
24.10.11 17:43
žirafííí píše:
Baslerinda píše:
žirafííí píše:
careynka píše:
žirafííí píše:
a mas zateplenou boudu?
No tak když v ní není teplo, tak není zateplená. Co máš za plemeno, že odchováváš venku? Abys měla štenda alespoň socialoizovaná než půjdou k novým majitelům. Tři týdny, to už začínej s příkrmy ale buď barfuj nebo dávej granule aby si zažívací sys. zvykl na jeden typ stravy. Pokud granule, tak pro štenda velkých/malých plemen ( nevím co odchováváš ).
je zateplená a pořádně , ale přece jenom . Rotvajler křížený s kanadským ovčákem , takže pes na zahradu.

kanadskym? Jako tim bilym? Podle fotek mi prisly spis do hneda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný