Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
žirafííí píše:
Tady je vidět jak už jsou velký , když se narodili byli na dlaň
a odcervujes je?
careynka píše:žirafííí píše:a odcervujes je?
O to se mají starat ty majitelé feny.Mluvila s vet a řikal že prý v měsíci .
žirafííí píše:careynka píše:O to se mají starat ty majitelé feny.Mluvila s vet a řikal že prý v měsíci .žirafííí píše:a odcervujes je?
jj, to uz jim bude…odcervuje se kazdych 14 dni az tri nedele, mam pocit a pak kazdej mesic az do pul roka…myslim, tohle ma v merku mama ![]()
careynka píše:žirafííí píše:jj, to uz jim bude…odcervuje se kazdych 14 dni az tri nedele, mam pocit a pak kazdej mesic az do pul roka…myslim, tohle ma v merku mamacareynka píše:O to se mají starat ty majitelé feny.Mluvila s vet a řikal že prý v měsíci .žirafííí píše:a odcervujes je?
Proč vet? Když si hraješ na chovatelku, tak bys právě ty měla novým majitelům vysvětlit co jak, kdy štendo odčervit, očkovat a jak pokračovat dál. Odčervená a očkovaná by měla být poprvé ještě u tebe ale koukám, že se s tím asi nechceš moc obtěžovat nechat na svoje náklady prťata dovézt k vetovi a naočkovat a odčervit.
Baslerinda píše:
Proč vet? Když si hraješ na chovatelku, tak bys právě ty měla novým majitelům vysvětlit co jak, kdy štendo odčervit, očkovat a jak pokračovat dál. Odčervená a očkovaná by měla být poprvé ještě u tebe ale koukám, že se s tím asi nechceš moc obtěžovat nechat na svoje náklady prťata dovézt k vetovi a naočkovat a odčervit.
Já si nehraji na chovatelku .
Ale špatně si to pochopila ta fena se štěňatama není můj pes , majitelé feny odjeli a nechali mi tu je na starosti ať se starám ! Prý jen ať krmím fenu a že mléko má dost. Nenechali tu nic jen pro malé granule .Každý den 2 hodiny čistím boudu, do toho mi řve dítě
.Tak až se vrátí tak je odčerví atd ![]()
Já o takhle malých štěňátkách nic nevím a snažím se ze všech sil .
Tak to pardon, nikde jsem nečetla, že fena a štenda nejsou tvoje, tak v tom případě se omlouvám … ![]()
Baslerinda píše:
Tak to pardon, nikde jsem nečetla, že fena a štenda nejsou tvoje, tak v tom případě se omlouvám …
V pohodě , s careynkou jsem si o tom psala vzkazy
.
Když se narodili musela jsem rychle najít zájemce o štěňatka , jinak by je odnesl na utracení
.
Ty jo, to slyším prvně štěněcí mléko
. Bratrova fena, když vrhla 9 štěňat, tak ke konci už mléko nestačilo a tak brácha dával pesanům normální plnotučné mléko. A všechny jsou ok do dnes, je jim 5 let ![]()
Dobrý den máme doma 3.den štěně kříženečka asi stafforda s buh ví čím naučil se kakat venku jen to čůráni ještě moc nejde ale vždy jak se probudí vyletím před barák a vyčura se i vykaka chci se zeptat prodluží se někdy ta doba,,čůrání,,?
vydrží sam dýl at si třeba nezvykne že s ním chodím co chvíli? tím mě strašily tak se ptám a ted ke krmení dávám mu tvaroh, mléko, piškoty, ryži s masem, močene granulky ale s papa i nemočene jen papa strašně málo ale zas po každém probuzení což je asi co dvě hodiny snad to nedělám špatně…je furt unaveny asi z horka nechce moc puit vodu ale mleko nebo namočwene piškoty sní i tu vodu tak snad mu stačí..jinak je mu občas spadne zadek ale asi normani když je tak malinký, ještě není naočkovany jdu příští tyden mužem před barák že jo? straší m že nenaočkovane ne chodíme jen před vchod na travičku a okntaskt se psy nemá…děkuji za případne rady ![]()
@eni25 kolik týdnů má? Já chodila s naší hned po prvnim očko co měla od chovatelky. Čím dřív s nim začneš chodit tím dříve se naučí. Chovatelka at jdeme nejdřív po 2 očkování ale to bych jí 3 týdny učila se venčit doma což jsem teda nechtěla. Pochopila to okamžitě co po ní chci ale nehody byly no. Byla naučená na podložku takže celkem ok. Lítala jsme s ní hne dpo probuzení, cca po 2h a i tak kolikrát běžela na podložku. Budila mě i v noci takže ten začátek byl hodně náročnej. manžel že to neni normální a prý s minulym psem jsme takhle nechodili, jo nechodili když si pamatuje už dospělého psa
Ted měla 5m, měsíc možná víc podložku už nemá a venčení se prodloužilo, je vidět že je větší a vydrží, probudí se a hned s ní nemusim. Chodí kolem 8h ráno, pak v poledne, v 16h, kolem 20h a než jdu spát mezi 23-24h ![]()
Proč nemá už první očko za sebou? Musí mít kontakt s okolim a co nejdřív na cvičák. S krmenim neporadim, dávam jen granule, byla naučená už od chovatelky a miluje ovoce
, manžel jí říká že je květinářka, venku očuchává a trhá kytky
![]()
Štěně se má brát od matky nejdříve v 7 týdnu života, dříve je moc brzy. My jsme si malou brali v 8 týdnu a bylo to tak akorát. Od začátku byla na kvalitních štěněcích granulích. Takhle malé štěně má jíst 4-6× denně. Po každém jídle, vyspinkání, hraní je třeba jít s ním ven, aby se vyčůralo a vykadilo. Samozřejmostí je po každé vykonané potřebě venku chválit, chválit, chválit a případně dát pamlsek. Když udělá potřebu doma, tak nijak nekomentovat, dát na chvilku do jiné místnosti a uklidit to, aby nevidělo, jak to uklízíte. Naše malá je bez nehody od 5 měsíce věku. Brala jsem ji ven i v noci, třeba ve 2 ráno, když začala kníkat, pak při východu slunce znovu. Prvních 14 dní jsem se fakt nevyspala
V cca 8 měsících nám to jednou vyšlo tak blbě, že jsme byli oba v práci dlouho, vydržela cca 11 hodin sama doma taky bez nehody. Normálně chodíme venčit ráno kolem 6 hodiny, pak kolem 12, dále kolem 17 a pak ještě cca 22:30 před spaním
Ať Vám prcek dělá radost.