Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ostravak76 Mi z toho paradoxně jako „nejnormálnější“ rodina vyšly ty dvě lesbičky.
@alviola píše:
@Ostravak76 Mi z toho paradoxně jako „nejnormálnější“ rodina vyšly ty dvě lesbičky.
tak to mi ne teda, přijde mi to strašné :/
@alviola píše:
Ze dvou příběhů nevyplývala sobeckost, z chlápka s Miou a právě z těch dvou lesbiček. Zbytek je pro mě varováním ![]()
@Doe_Jane píše:
tak to mi ne teda, přijde mi to strašné :/
No, ze všech těch rodinných modelů to byl jediný případ, kdy se pár, který se chová hezky k sobě navzájem, plánovaně a po úvaze rozhodl přivést na svět děti, které miluje a stará se o ně. Na tom mi teda nic strašného nepřijde.
@SlečnaDahlia píše:
No, ze všech těch rodinných modelů to byl jediný případ, kdy se pár, který se chová hezky k sobě navzájem, plánovaně a po úvaze rozhodl přivést na svět děti, které miluje a stará se o ně. Na tom mi teda nic strašného nepřijde.
mi jo, hlavně ten způsob jak to udělali, teda hlavně že to tak prezentovali na tu kameru… nechtěla bych být v kůži těch dětí až to uvidí
@Doe_Jane píše:
mi jo, hlavně ten způsob jak to udělali, teda hlavně že to tak prezentovali na tu kameru… nechtěla bych být v kůži těch dětí až to uvidí
Vždyť tam nebyla vidět skoro ani ta prázdná stříkačka, proboha, natož nějaký odběr, aplikace nebo cokoliv, co by mohlo dítě traumatizovat. Táta, co se jde zavřít do pokoje, máma, co leží s nohama nahoře, zatímco druhá ji hladí a utěšuje, a všichni se k sobě chovají s úctou a respektem. Dítě není malý debil, nechápu, co by na něčem takovém mělo dítě tak strašně šokovat (bez ohledu na to, že plánované děti lesbických párů samozřejmě ví, jak byly počaty).
@SlečnaDahlia píše:
Vždyť tam nebyla vidět skoro ani ta prázdná stříkačka, proboha, natož nějaký odběr, aplikace nebo cokoliv, co by mohlo dítě traumatizovat. Táta, co se jde zavřít do pokoje, máma, co leží s nohama nahoře, zatímco druhá ji hladí a utěšuje, a všichni se k sobě chovají s úctou a respektem. Dítě není malý debil, nechápu, co by na něčem takovém mělo dítě tak strašně šokovat (bez ohledu na to, že plánované děti lesbických párů samozřejmě ví, jak byly počaty).
já nemluvím o tom co bylo vidět, ale o tom jak se o tom mluvilo… já to prostě neschvaluju, celé to homo rodičovství, ale chápu že každý má jiný názor ![]()
@Zorbas píše:
Mam to rozdivane. Nejvic smutny mi prijde pripad seskladane rodiny s hodne detma… deti mi neprijdou stastny, ze maji toliknevlastnich sourozencu a vi, ze je nevlastni rodic nema raddes. Kdyz vim, ze bych nemela rada deti od partnera, tak s nim prece nejsem
![]()
to asi nebude uplně bežné..já jsem s partnerem kvůli němu a ditě beru jako určitou dan za ten vztah, protože jinak to nejde..a určitě nebudu sama
@Doe_Jane píše:
já nemluvím o tom co bylo vidět, ale o tom jak se o tom mluvilo… já to prostě neschvaluju, celé to homo rodičovství, ale chápu že každý má jiný názor
A jak o tom mluvili? Normálně, upřímně, používali normální, běžná slova, žádné expresivní výrazy, bylo z toho jasně poznat, že všichni zúčastnění to dítě fakt hrozně moc chtějí… tak kde je ten problém? No, naštěstí ty nemáš co schvalovat, jestli si druhý člověk může nebo nemůže pořídit dítě. Naštěstí nikdo z nás nemá, to bychom pak děti neměli nikdo.
A propos, není to „homo rodičovství“, je to „rodičovství“.
A ti bezdětní, přijde mi že ten chlap by ve skutečnosti dítě chtěl…
@SlečnaDahlia píše:
A jak o tom mluvili? Normálně, upřímně, používali normální, běžná slova, žádné expresivní výrazy, bylo z toho jasně poznat, že všichni zúčastnění to dítě fakt hrozně moc chtějí… tak kde je ten problém? No, naštěstí ty nemáš co schvalovat, jestli si druhý člověk může nebo nemůže pořídit dítě. Naštěstí nikdo z nás nemá, to bychom pak děti neměli nikdo.A propos, není to „homo rodičovství“, je to „rodičovství“.
napsala jsem to abys tomu rozuměla jak jsem to myslela, protože mám pocit že to trochu pokulhává ![]()
@Marcam píše:
A ti bezdětní, přijde mi že ten chlap by ve skutečnosti dítě chtěl…
však oni budou chtít, pak tady bude zase diskuze je mi přes 40 a já chudinka nemůžu otěhotnět
@Doe_Jane píše:
však oni budou chtít, pak tady bude zase diskuze je mi přes 40 a já chudinka nemůžu otěhotnět
jen aby nezbouchnul sekretářku