Doma dobrovolně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
5.8.23 20:09
@Anonymní píše:
To zabezpeci. Spis mam obavu ze sveho psychickeho zdravi a socialnich dovednosti

To půjde střemhlav do háje, s tím počítej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15210
5.8.23 20:21
@Anonymní píše:
Ahoj. Je tady nekdo, kdo zustva s detma doma? Zajistuje provoz a peci o deti a domacnost (dve a vice deti) i po 3 roku nejmladsiho? Z toho duvodu, ze manzel vydela o dost vice nez vy a nevyplatilo by se, aby byl s detma doma on. Kolikrat je i 3 dny pracovne pryc, takze nejde o to zavest do skoly/skolky, ale pak i odpoledne vse potrebne. Nekdy odchazi rano a prichazi vecer, kdybych sla do prace ja, musi mit ten den volno, aby se postaral. Pravidelne to rodina nevykryje. A vydela o dost vice nez ja, takze mi naznacil, ze se nam nevyplati abych sla do prace. Je tady nekdo, kdo tak zije? Nebo treba chodit domprace jen pro formu treba jeden den v tydnu. Neumim si to predstavit.

Podle mě je tohle idealni, když jsou malé děti do 10let. Chlap vydělá penize a žena muže v klidu obstarat domácnost a vše kolem děti. Mě osobně by to asi úplně nevadilo, dokázala bych se zabavit i bez zaměstnání. Já jsem po rodicaku pracovala na zkráceny úvazek až do 6let dcery. Klidně bych v tom pokračovala, kdyby mě zaměstnavatel nepotřeboval víc. Mám stesti;ze mám práci která mě baví, kdyby ne, uměla bych si predstavit byt nějakou dobu žena v domacnosti. Mě úplně nedává smysl strávit podstatnou část života v práci, bohužel to jinak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
5.8.23 20:28

Za nic na světě. Manžel měl tyhle tendence taky, coby ne, že, je to pro ně pohodlnější, mají jídlo az pod čumák, neustále komu si stěžovat, že není to a ono, vždyť jsi přeci doma. :zed: Spíš ať se manžel pěkně podílí, že jsou s detma i starosti, to přece nemusí odnaset jenom žena. On si vybudoval kariéru, tak ať jde pěkně na OCR někdy i on. Že se neuzivite? Ale houby, vždyť by tě chtěl živit komplet doma. Takze ne, já bych ze sebe hospodyňku dobrovolně neudělala i kdybych měla chodit jenom někam na brigádu na pár hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
5.8.23 20:31

Ano, já bývám s dětmi až do 4 let věku dítěte doma. Manžel nás bez problémů uživí. Zatím máme další malé miminko a co bude poté uvidíme. :)

Příspěvek upraven 05.08.23 v 21:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
5.8.23 20:38

Kdybych mohla a někdo by mě živil, byla bych doma hned. Ale živit myslím kdybysme si mohli penezma utirat doslova zadek a klidně si kazdej týden zaletet na otocku k moři, kdyby třeba hlásili stejně destivej víkend jako teď. Jinak bych chodila alespoň na zkráceny úvazek už z důvodu, ze až se v padesáti manželovi omrzis a najde si dvacítku, budeš v hajz. u. (Pokud už teď nemáš teda několik baráku a na účtu miliony) jako uklízečka bych doma nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
5.8.23 20:39

Jo znám a všechny byly sociálně i ekonomicky naprosto v pr…
Já bych to nechtěla, jednak by mě to nebavilo a jednak bych považovala za svoje selhání, ukazovat takový systém dětem.
Pokud by tě to bavilo a chtěla bys o tom uvažovat, šla bych do toho jen za podmínek(smluvních), že do systému sociálního pojištění bude odváděna ze strany manžela částka, která odpovídá tomu, co bych vydělala ve svém oboru a každý rok se bude tato částka valorizovat dle dostupných dat.
Další podmínkou by bylo, že pokud se manželství rozpadne a já budu doma více než 5 let po dovršení 4 let nejmaladšího dítěte, manžel by mi, pokud neuzavřu další manželství, musel platit bydlení a alimenty ve výšce platu odpovídajícím práci v oboru, ve kterém jsem díky požadavkům, ztratila možnost budovat pozoci.
Myslím, že si to rychle rozmyslí.
Osobně bych do toho bez těch podmínek nešla, je to příliš nebezpečné, tyto typy mužů, pokud jsou solventní, mají tendenci pořizovat mladší partnerky a v 45 nemůžeš 25 konkurovat, i když se můžeš odvolávat na společně prožité cokoli.

Příspěvek upraven 05.08.23 v 20:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
5.8.23 20:40
@Božislava píše:
A co odpracovaná léta pro důchod?

třeba důchod nepotřebuje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.23 20:40

Ahoj, ja to tak mam a jsem maximalne spokojena. Jsem doma uz 8 let. Manzel by mi v nicem s detmi nepomohl, babicka jen jedna, a ta pracuje. Absolutne vse je tedy na mne. Starsi 2.trida, mladsi predskolni vek. Odvozy a dovozy skolka/skola, ukoly, krouzky, nakupy, dum, zahrada, do toho muj velmi casove narocny konicek. Na praci uz proste nemam ani pulhodinu. Rano vstavam v sest a vecer padam za vlast o pul 10 s tim, ze jsem za cely den sedela max 20 minut, a to pri obede. Nicmene je NUTNE, abys mela nejaky svuj konicek / zabavu, a to takovou, aby ses dostala i mezi lidi, jinak zapomenes i mluvit :lol: a to myslim fakt vazne - mam v okoli znamou, ktera to ma nastavene stejne, ale uz bez te vlastni realizace v hobby, a te uz z toho regulerne hrabe. Skoncila s uplnym vyhorenim na antidepresivech a manzela peruje takovym zpusobem, ze nechci odhadovat jejich budoucnost.

Jo a jeste bych dodala, ze nejsem zadna zoufalka :D mam vystudovanou VS v perspektivnim odvetvi chemicko/mikrobiologickeho oboru a pred odchodem na materskou ( ze ktere jsem se nevratila), jsem delala vedouci ve velke firme. Hold k plneni ambic je doma manzel. :mrgreen:

Příspěvek upraven 05.08.23 v 20:46

• Citovat
  • Upravit
24992
5.8.23 20:41
@Marasku93 píše:
Táta začal hnedka po revoluci podnikat, nakonec po 25 letech prodal akciovku s pobočkami po celé ČR. Nikdy nechtěl, aby pracovala, ani ve firmě, spíš tam jezdila jen na pokec za ženskýma, když jsem byl se sourozenci ve škole at.

na to nemusí být ani takto zajištěna. Moji babce je cca 76 let, pracovala max necelých 30 let, v 50 si vyběhala invalidni duchod z ktereho plynule přešla do starobniho. Má služební byt kde plati najem, který dostali když se do města přistěhovali v jejich 18 letech, k tomu si koupili chatu (zděný dvoupatrový velky barak asi hodinu od města). pendluje mezi tím, každý rok moře, každý rok hory, výlety po čr. Peníze si našetřili ještě když děda žil, dělal ve státním sektoru. :nevim: děda už umřel, babička vše zvládá poplatit sama, žádné dávky, kromě důchodu nečerpá. To se musí umět 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
5.8.23 20:47

Do 4 let nejmladšího je to celkem standard. A i potom se přece kdykoli lze vrátit do práce, na dobu, kdy jsou děti předškolní mi to přijde ok. Sama mam štěstí na praci co se dá dělat v pohodě z domu pri RD i později, ale ne vždy jsou takové možnosti snadno dostupné. Ale v době, kdy už jsou děti cele dny ve škole a na krouzcich, nejsou stále nemocné jak ve školce, už bych určitě doma byt nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24636
5.8.23 20:48

Nechtěla bych být na nikom zcela finančně závislá. Navíc by mi doma brzo hráblo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
5.8.23 20:53

Dřív mi toto bylo manželem nabídnuto. Plus bych mu pomohla v jeho firmě. Já nechtěla, hodně jsem pracovala, opravdu workoholik. Brzy na to jsem povýšila. Mám hezké peníze, ale jsem sedřená jak kůň. A to je mi 30 let. Kluk jde do druhé třídy a potřebuje stejně péči. Hodně se s ním učit a když mám volno, tak se mu dost věnuji, pořád ho někam beru. Pracuji 12 ctky. Dřív jsem si to absolutně nedokázala představit, být doma. Teď by to byla klidně i potřeba do té třetí třídy úplně v pohodě. Se školou nám začaly ty pravé starosti. Hrozně jsem přehodnotila věci, které jsou opravdu důležité. Ano, mám peníze, jsem finančně nezávislá, dobrý kolektiv, vedení. Ale jsem strhaná, dovolenou si v létě můžu vzít max na týden, to ještě musím hlásit hodně dopředu, kluk mi roste před očima. Teď se budeme snažit o druhé a u druhého to udělám úplně jinak. Pokud se zadaří, po RD se budu hlásit zpátky na poloviční úvazek a ani o chlup víc, už se dřít tak nebudu, jako teď a pokud to nevyjde, tak zkrátka zůstanu doma, dokud to půjde. Pořád mám díky práci známosti, zkušenosti, takže se ve světě neztratím. Každopádně je fajn, dodělat si něco, když jsi doma. Ať úplně nezakrníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
5.8.23 20:54

Snažila bych se najít alespoň částečný úvazek. Přesně z uvedených důvodů výše:

1. mít své finance nezávisle na něm /alespoň něco/ a odpracovaná léta
  2. nesedět v domácím vězení, ale mít kontakt s realitou

Vím ale, že jistě jsou ženy, kterým to nevadí. Jsou tak dokonce spokojené a možná by daly leccos, aby našly takového chlapa. Pro mě by to nebylo. Pro mě je možnost pracovat, vydělávat určitá forma svobody. Jsem ale možná extrém v tom, že v každém momentě života /od doby, co pracuji/ potřebuji mít jistotu, že se vždy nějak postarám o sebe, a teď už i o syna /to jsem si udržela i na rodičáku/. Pomyšlení, že jsem naprosto závislá jen na muži, jeho výdělcích atd. by mě drásalo nervy. Stát se může cokoliv, nemoc, rozvod, prostě nikdy bych nechtěla být zaskočená nějakou výhybkou osudu s prázdným účtem a vařečkou v ruce. Pak zjistíš, že sečteno s rodičovskou, jsi třeba už 10-15 let pořádně nic nedělala, a budeš fakt těžko hledat dobrou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22447
5.8.23 21:39

Doma dobrovolne? Ani za zlate prase. Manzelovi by se to taky libilo mit doma plny servis a on by nic nemusel. Ano, je to vyhoda, ale jen pro chlapa. Zenska na nem plne zavisla. Rekla bych, ze malo kdo fakt vydela tolik, aby zenskou uplne zajistil, prepsal na ni treba nejakou bytovku s najemnikama nebo neco takoveho. Pak ano, umim si to predstavit, ze kdyz je nekdo takto totalne zavodou a angazuje se pak nekde v charite, tak to je ok. Dobre si to rozmysli. Ja taky chci, aby otec mych deti se o ne staral. Mel s nimi vztah a ne ze je kazdy den cely den v praci, aby vse dokazal zajistit financne jen sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35726
5.8.23 21:46

Máme tři deti za sebou. Od roku a půl nejmladšího dělám na poloviční úvazek 99% z domu. Po 6 letech doma, jsem se už chtěla vrátit do oboru a řešit i něco jinýho než dětský bobany. I když je to někdy náročný tak to bylo dobrý rozhodnutí, jak finančně tak psychicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí